Over de beveiligingsinhoud van iOS 11

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iOS 11 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging. U kunt communicatie met Apple versleutelen via de Apple Product Security PGP-sleutel.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

iOS 11

Uitgebracht op 19 september 2017

802.1X

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller kan gebruikmaken van de kwetsbaarheden in TLS 1.0

Beschrijving: een probleem met protocolbeveiliging is verholpen door TLS 1.1 en TLS 1.2 in te schakelen.

CVE-2017-13832: Doug Wussler van Florida State University

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

APNs

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan mogelijk een gebruiker volgen

Beschrijving: er was een privacyprobleem bij het gebruik van clientcertificaten. Dit probleem is verholpen door een gewijzigd protocol.

CVE-2017-13863: FURIOUSMAC Team van United States Naval Academy

Toegevoegd op 21 december 2017

Bluetooth

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma heeft mogelijk toegang tot beperkte bestanden

Beschrijving: er was een privacyprobleem bij de verwerking van contactkaarten. Dit is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-7131: Dominik Conrads van Federal Office for Information Security, een anonieme onderzoeker, Anand Kathapurkar van India, Elvis (@elvisimprsntr)

Bijgewerkt op 9 oktober 2017

CFNetwork

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13829: Niklas Baumstark en Samuel Gro in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-13833: Niklas Baumstark en Samuel Gro in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

Toegevoegd op 10 november 2017

CFNetwork-proxy's

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan een denial of service veroorzaken

Beschrijving: meerdere problemen met betrekking tot denial of service zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7083: Abhinav Bansal van Zscaler Inc.

Toegevoegd op 25 september 2017

CFString

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13821: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

CoreAudio

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een probleem met lezen buiten het bereik is verholpen door Opus bij te werken naar versie 1.1.4.

CVE-2017-0381: V.E.O (@VYSEa) van Mobile Threat Research Team, Trend Micro

Toegevoegd op 25 september 2017

CoreText

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd lettertypebestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13825: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 16 november 2018

Exchange ActiveSync

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan een apparaat wissen tijdens de configuratie van een Exchange-account

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij AutoDiscover V1. Dit probleem is verholpen door TLS voor AutoDiscover V1 te vereisen. AutoDiscover V2 wordt nu ondersteund.

CVE-2017-7088: Ilya Nesterov, Maxim Goncharov

file

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: meerdere problemen in file

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 5.31.

CVE-2017-13815: gevonden door OSS-Fuzz

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 18 oktober 2018

Lettertypen

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het weergeven van niet-vertrouwde tekst kan leiden tot vervalsingen

Beschrijving: een probleem met een inconsistente gebruikersinterface is verholpen met verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-13828: Leonard Grey en Robert Sesek van Google Chrome

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 10 november 2017

Heimdal

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan zich voordoen als een voorziening

Beschrijving: er was een validatieprobleem bij de verwerking van de voorzieningnaam KDC-REP. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2017-11103: Jeffrey Altman, Viktor Duchovni en Nico Williams

Toegevoegd op 25 september 2017

HFS

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13830: Sergej Schumilo van Ruhr-University Bochum

Toegevoegd op 31 oktober 2017

iBooks

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het parseren van een kwaadwillig vervaardigd iBooks-bestand leidt mogelijk tot een aanhoudende denial of service

Beschrijving: meerdere problemen met betrekking tot denial of service zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7072: Jędrzej Krysztofiak

ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13814: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 16 november 2018

ImageIO

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13831: Glen Carmichael

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 3 april 2019

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7114: Alex Plaskett van MWR InfoSecurity

Toegevoegd op 25 september 2017

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een lokale gebruiker kan het kernelgeheugen lezen

Beschrijving: er was een probleem met het lezen buiten het bereik dat leidde tot de vrijgave van het kernelgeheugen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13817: Maxime Villard (m00nbsd)

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13818: het National Cyber Security Centre (NCSC) in het Verenigd Koninkrijk

CVE-2017-13836: Vlad Tsyrklevich

CVE-2017-13841: Vlad Tsyrklevich

CVE-2017-13840: Vlad Tsyrklevich

CVE-2017-13842: Vlad Tsyrklevich

Toegevoegd op 31 oktober 2017, bijgewerkt op 18 juni 2018

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13843: een anonieme onderzoeker, een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13854: shrek_wzw van Qihoo 360 Nirvan Team

Toegevoegd op 2 november 2017

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van een onjuist gevormde mach binary kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2017-13834: Maxime Villard (m00nbsd)

Toegevoegd op 10 november 2017

Kernel

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een kwaadaardig programma kan informatie krijgen over de aanwezigheid en de werking van andere programma's op het apparaat.

Beschrijving: een programma had toegang tot informatie over de netwerkactiviteit die niet door het besturingssysteem was beperkt. Dit probleem is verholpen door de beperking van informatie die voor programma's van derden beschikbaar is.

CVE-2017-13873: Xiaokuan Zhang en Yinqian Zhang van The Ohio State University, Xueqiang Wang en XiaoFeng Wang van Indiana University Bloomington en Xiaolong Bai van Tsinghua University

Toegevoegd op 30 november 2017

Suggesties van het toetsenbord

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: de autocorrectiesuggesties van het toetsenbord kunnen vertrouwelijke informatie onthullen

Beschrijving: het iOS-toetsenbord plaatste onopzettelijk vertrouwelijke informatie in de cache. Dit probleem is verholpen door middel van een verbeterde methodiek.

CVE-2017-7140: Agim Allkanjari van Stream in Motion Inc.

Bijgewerkt op 9 oktober 2017

libarchive

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het uitpakken van een kwaadwillig vervaardigd archief kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-13813: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-13816: gevonden door OSS-Fuzz

Toegevoegd op 31 oktober 2017

libarchive

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het uitpakken van een kwaadwillig vervaardigd archief kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er waren meerdere problemen met geheugenbeschadiging in libarchive. Deze problemen zijn verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-13812: gevonden door OSS-Fuzz

Toegevoegd op 31 oktober 2017

libc

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een externe aanvaller kan een denial of service veroorzaken

Beschrijving: er is een bronuitputtingsprobleem in glob() verholpen door een verbeterd algoritme.

CVE-2017-7086: Russ Cox van Google

Toegevoegd op 25 september 2017

libc

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma zorgt mogelijk voor een denial of service

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-1000373

Toegevoegd op 25 september 2017

libexpat

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: meerdere problemen in expat

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 2.2.1.

CVE-2016-9063

CVE-2017-9233

Toegevoegd op 25 september 2017

libxml2

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch (6e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde XML kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7376: een anonieme onderzoeker

CVE-2017-5130: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 18 oktober 2018

libxml2

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch (6e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde XML kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-9050: Mateusz Jurczyk (j00ru) van Google Project Zero

Toegevoegd op 18 oktober 2018

libxml2

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch (6e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde XML kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2017-9049: Wei Lei en Liu Yang - Nanyang Technological University in Singapore

Toegevoegd op 18 oktober 2018

libxml2

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch (6e generatie)

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde XML kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een null pointer dereference-probleem is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2018-4302: Gustavo Grieco

Toegevoegd op 18 oktober 2018

Location Framework

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan vertrouwelijke locatiegegevens lezen

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden bij de verwerking van de locatievariabele. Dit is verholpen door extra controles van de eigendomsrechten.

CVE-2017-7148: Igor Makarov van Moovit, Will McGinty en Shawnna Rodriguez van Bottle Rocket Studios

Bijgewerkt op 9 oktober 2017

Concepten in Mail

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan de inhoud van e-mails onderscheppen

Beschrijving: er was een encryptieprobleem bij de verwerking van concepten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van concepten die versleuteld moeten worden verstuurd.

CVE-2017-7078: Petter Flink, Pierre ALBARÈDE uit Marseille (Frankrijk), een anonieme onderzoeker

Bijgewerkt op 9 oktober 2017

Mail MessageUI

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2017-7097: Xinshu Dong en Jun Hao Tan van Anquan Capital

Berichten

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde afbeelding kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: een probleem met denial of service is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2017-7118: Kiki Jiang en Jason Tokoph

MobileBackup

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: Backup kan een niet-versleutelde reservekopie uitvoeren ondanks de vereiste uitsluitend versleutelde reservekopieën uit te voeren

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van bevoegdheden.

CVE-2017-7133: Don Sparks van HackediOS.com

Opmerkingen

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een lokale gebruiker kan vertrouwelijke gebruikersinformatie vrijgeven

Beschrijving: de inhoud van vergrendelde notities verscheen soms in de zoekresultaten. Dit probleem is verholpen door een verbeterde opschoning van gegevens.

CVE-2017-7075: Richard Will van Marathon Oil Company

Toegevoegd op 10 november 2017

Telefoon

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: bij het vergrendelen van een iOS-apparaat kan er een schermafbeelding worden gemaakt van beveiligde inhoud

Beschrijving: er was een probleem met de timing bij de verwerking van het vergrendelen. Dit probleem is verholpen door schermafbeeldingen tijdens het vergrendelen uit te schakelen.

CVE-2017-7139: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 25 september 2017

Profielen

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: de koppelingsrecords van het apparaat kunnen per ongeluk op een apparaat worden geïnstalleerd als een profiel is geïnstalleerd dat het koppelen niet toestaat

Beschrijving: de koppelingen werden niet verwijderd na de installatie van een profiel dat koppelingen niet toestaat. Dit is verholpen door de koppelingen te verwijderen die conflicten veroorzaken met het configuratieprofiel.

CVE-2017-13806: Rorie Hood van MWR InfoSecurity

Toegevoegd op 2 november 2017

Snelle weergave

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan beperkt geheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-13822: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Snelle weergave

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het parseren van een kwaadwillig vervaardigd Office-document kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugengebruik is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7132: Australian Cyber Security Centre - Australian Signals Directorate

Toegevoegd op 31 oktober 2017

Safari

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het bezoeken van een kwaadaardige website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: een probleem met een inconsistente gebruikersinterface is verholpen met verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-7085: xisigr van het Xuanwu Lab van Tencent (tencent.com)

Sandbox-profielen

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een kwaadaardig programma kan informatie verkrijgen over de aanwezigheid van andere programma's op het apparaat.

Beschrijving: een programma kon het bestaan van bestanden buiten de eigen sandbox vaststellen. Dit probleem is verholpen door aanvullende controles van de sandbox.

CVE-2017-13877: Xiaokuan Zhang en Yinqian Zhang van The Ohio State University, Xueqiang Wang en XiaoFeng Wang van Indiana University Bloomington en Xiaolong Bai van Tsinghua University

Toegevoegd op 30 november 2017

Beveiliging

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een ingetrokken certificaat kan worden vertrouwd

Beschrijving: er was een probleem met de validatie van de certificaatketen bij de verwerking van ingetrokken gegevens. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2017-7080: een anonieme onderzoeker, een anonieme onderzoeker, Sven Driemecker van adesso mobile solutions gmbh, Rune Darrud (@theflyingcorpse) van Bærum kommune

Toegevoegd op 25 september 2017

Beveiliging

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een kwaadaardige app kan gebruikers tussen installaties volgen

Beschrijving: er was een probleem met de controle van bevoegdheden bij de verwerking van de gegevens in de sleutelhanger van een app. Dit probleem is verholpen door een verbeterde controle van bevoegdheden.

CVE-2017-7146: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 25 september 2017

SQLite

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: meerdere problemen in SQLite

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 3.19.3.

CVE-2017-10989: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7128: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7129: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2017-7130: gevonden door OSS-Fuzz

Toegevoegd op 25 september 2017

SQLite

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7127: een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 25 september 2017

Telefonie

Beschikbaar voor: iPhone 5s en nieuwer, en Wi-Fi + Cellular-modellen van iPad Air-generatie en nieuwer

Impact: een aanvaller binnen bereik kan mogelijk willekeurige code uitvoeren

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-6211: Matthew Spisak van ENDGAME (endgame.com)

Toegevoegd op 4 december 2017

Tijd

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: 'Tijdzone instellen' geeft mogelijk onjuist aan dat het de locatie gebruikt

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden bij de verwerking van de informatie van de tijdzone. Het probleem is verholpen door bevoegdheden te wijzigen.

CVE-2017-7145: Chris Lawrence

Bijgewerkt op 9 oktober 2017

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2017-7081: Apple

Toegevoegd op 25 september 2017

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7087: Apple

CVE-2017-7091: Wei Yuan van Baidu Security Lab in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7092: Samuel Gro en Niklas Baumstark in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro, Qixun Zhao (@S0rryMybad) van Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2017-7093: Samuel Gro en Niklas Baumstark in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7094: Tim Michaud (@TimGMichaud) van Leviathan Security Group

CVE-2017-7095: Wang Junjie, Wei Lei en Liu Yang van Nanyang Technological University in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7096: Wei Yuan van Baidu Security Lab

CVE-2017-7098: Felipe Freitas van Instituto Tecnológico de Aeronáutica

CVE-2017-7099: Apple

CVE-2017-7100: Masato Kinugawa en Mario Heiderich van Cure53

CVE-2017-7102: Wang Junjie, Wei Lei en Liu Yang van Nanyang Technological University

CVE-2017-7104: likemeng van Baidu Security Lab

CVE-2017-7107: Wang Junjie, Wei Lei en Liu Yang van Nanyang Technological University

CVE-2017-7111: likemeng van Baidu Security Lab (xlab.baidu.com) in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

CVE-2017-7117: lokihardt van Google Project Zero

CVE-2017-7120: chenqin (陈钦) van Ant-financial Light-Year Security Lab

Toegevoegd op 25 september 2017

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot universele cross-site-scripting

Beschrijving: er was een logisch probleem bij de verwerking van de parent-tab. Dit probleem is opgelost door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-7089: Anton Lopanitsyn van ONSEC, Frans Rosén van Detectify

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: cookies van een bron kunnen naar een andere bron worden verstuurd

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden bij de verwerking van webbrowsercookies. Dit probleem is opgelost door geen cookies meer weer te geven voor aangepaste URL-schema's.

CVE-2017-7090: Apple

Toegevoegd op 25 september 2017

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het bezoeken van een kwaadaardige website kan leiden tot adresbalkvervalsing

Beschrijving: een probleem met een inconsistente gebruikersinterface is verholpen met verbeterd statusbeheer.

CVE-2017-7106: Oliver Paukstadt van Thinking Objects GmbH (to.com)

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot een cross-site scripting-aanval

Beschrijving: het beleid van Programmacache kan onverwacht worden toegepast.

CVE-2017-7109: avlidienbrunn

Toegevoegd op 25 september 2017

WebKit

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een kwaadaardige website kan gebruikers in de privémodus van Safari volgen

Beschrijving: er was een probleem met bevoegdheden bij de verwerking van webbrowsercookies. Dit probleem is opgelost door verbeterde beperkingen.

CVE-2017-7144: Mohammad Ghasemisharif van UIC's BITS Lab

Bijgewerkt op 9 oktober 2017

WebKit-opslag

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: na het inschakelen van de privémodus in Safari blijven websitegegevens bewaard

Beschrijving: er was een gegevenslek bij de verwerking van websitegegevens in privévensters in Safari. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van gegevens.

CVE-2017-7142: Rich Shawn O'Connell, een anonieme onderzoeker, een anonieme onderzoeker

Toegevoegd op 10 november 2017

Wifi

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller binnen bereik kan willekeurige code uitvoeren op de wifichip

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-11120: Gal Beniamini van Google Project Zero

CVE-2017-11121: Gal Beniamini van Google Project Zero

Toegevoegd op 25 september 2017

Wifi

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: uitvoering van kwaadaardige code op de wifichip kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden op de applicatieprocessor

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2017-7103: Gal Beniamini van Google Project Zero

CVE-2017-7105: Gal Beniamini van Google Project Zero

CVE-2017-7108: Gal Beniamini van Google Project Zero

CVE-2017-7110: Gal Beniamini van Google Project Zero

CVE-2017-7112: Gal Beniamini van Google Project Zero

Wifi

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: uitvoering van kwaadaardige code op de wifichip kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden op de applicatieprocessor

Beschrijving: meerdere race-voorwaarden zijn verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2017-7115: Gal Beniamini van Google Project Zero

Wifi

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: uitvoering van kwaadaardige code op de wifichip kan mogelijk het beperkte kernelgeheugen lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-7116: Gal Beniamini van Google Project Zero

Wifi

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: een aanvaller binnen bereik kan beperkt geheugen van de wifichipset lezen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde invoeropschoning.

CVE-2017-11122: Gal Beniamini van Google Project Zero

Toegevoegd op 2 oktober 2017

zlib

Beschikbaar voor: iPhone 5s en hoger, iPad Air en hoger en iPod touch 6e generatie

Impact: meerdere problemen in zlib

Beschrijving: er zijn meerdere problemen verholpen door bij te werken naar versie 1.2.11.

CVE-2016-9840

CVE-2016-9841

CVE-2016-9842

CVE-2016-9843

Toegevoegd op 25 september 2017

Aanvullende erkenning

LaunchServices

Met dank aan Mark Zimmermann van EnBW Energie Baden-Württemberg AG voor zijn hulp.

Beveiliging

Met dank aan Abhinav Bansal van Zscaler, Inc. voor zijn hulp.

WebKit

Met dank aan xisigr van het Xuanwu Lab van Tencent (tencent.com) voor hun hulp.

WebKit

Met dank aan Rayyan Bijoora (@Bijoora) van The City School, PAF Chapter voor zijn hulp.

WebKit Web Inspector

Met dank aan Ioan Bizău van Bloggify voor zijn hulp.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.