Als een Apple Watch is zoekgeraakt of gestolen

Als je Apple Watch zoek is, kun je de Zoek mijn-app gebruiken om deze op te sporen en je gegevens te beschermen.

Zo werkt het

'Zoek mijn' kan je helpen een zoekgeraakte Apple Watch te zoeken en te beschermen. Als je 'Zoek mijn' al hebt ingesteld op je gekoppelde iPhone, wordt dit automatisch ingesteld op je Apple Watch en gekoppelde Apple Watch met Gezinsconfiguratie.

Dus als je Watch is zoekgeraakt of gestolen, kun je 'Zoek mijn' gebruiken om deze weer te vinden. En dankzij het activeringsslot zijn je Apple ID en wachtwoord vereist voordat iemand je Apple Watch kan wissen en gebruiken met diens iPhone.

Wanneer je 'Zoek mijn' gebruikt:

• Apple Watch met GPS en Cellular kan GPS en een vertrouwde wifi- of mobiele verbinding gebruiken om de geschatte locatie te tonen.

• Apple Watch met GPS kan GPS en een vertrouwde wifiverbinding gebruiken om de geschatte locatie te tonen.

• Apple Watch Series 1 heeft geen GPS, dus zie je de locatie van de gekoppelde iPhone of de locatie van de wifiverbinding van de gekoppelde iPhone.

Zoek je Watch op een kaart

Log in bij iCloud.com Als de Watch in de buurt is, tik je op 'Speel geluid af' om je te helpen het apparaat te vinden. De Watch speelt een geluid af tot je op 'Sluit' tikt.

Als je de locatie van de Watch niet kunt vinden op de kaart, is het apparaat mogelijk niet verbonden met een wifi- of mobiel netwerk of met de gekoppelde iPhone.

Op internet

1. Ga naar iCloud.com en log in met je Apple ID.

2. Selecteer 'Zoek mijn' in het menu 'Snelle toegang' rechtsboven.

3. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer 'Apple Watch'.

Op het apparaat

1. Open de Zoek mijn-app.

2. Kies de tab 'Apparaten'.

3. Selecteer je Apple Watch om deze op de kaart te zoeken.

'Zoek mijn' toont de geschatte locatie van je Apple Watch op een kaart

Verloren-modus activeren op Apple Watch

Als een Apple Watch zoekraakt, kun je het apparaat onmiddellijk vergrendelen via iCloud.com Je doet dit door de Verloren-modus te activeren op de Watch. Je kunt er dan een aangepast bericht met je telefoonnummer naartoe sturen. De vinder van de Apple Watch weet dan hoe je te bereiken bent.

Op een iPhone of iPad

1. Open 'Zoek mijn' en tik op je Apple Watch.

2. Tik op 'Activeer' in de sectie 'Geef op als verloren'.

3. Tik op 'Ga door'.

4. Voer een telefoonnummer in waarop je bereikbaar bent en tik op 'Volgende'.

5. Voer het bericht in dat je op het scherm van de Watch wilt weergeven.

6. Tik op 'Activeer'.

Schakel op de iPhone de Verloren-modus voor je Apple Watch in.

'Zoek mijn' stuurt je een e-mailbericht om te bevestigen dat je de Verloren-modus op de Apple Watch hebt geactiveerd.

Verloren-modus uitschakelen of annuleren

Als je de zoekgeraakte Apple Watch terugvindt, tik je op de Watch op 'Ontgrendel' en voer je je toegangscode in. De Verloren-modus wordt automatisch uitgeschakeld en je kunt de Watch weer normaal gebruiken. Je kunt de Verloren-modus ook uitschakelen via de gekoppelde iPhone of iCloud.com.

Op internet

1. Log in bij iCloud.com met je Apple ID.

2. Selecteer 'Zoek mijn' in het menu 'Snelle toegang' rechtsboven.

3. Selecteer 'Alle apparaten' en selecteer vervolgens je Apple Watch.

4. Selecteer 'Verloren-modus' > 'Stop verloren-modus' en selecteer vervolgens 'Stop Verloren-modus' opnieuw om te bevestigen.

Op het apparaat

1. Open 'Zoek mijn' en tik vervolgens op je zoekgeraakte Apple Watch.

2. Tik op 'Geactiveerd' in de sectie 'Geef op als verloren'.

3. Tik op 'Schakel Geef op als verloren uit' en tik vervolgens op 'Schakel uit' om te bevestigen.

Als je de Apple Watch niet kunt vinden

Als je 'Zoek mijn' niet had ingeschakeld toen de Apple Watch zoekraakte of werd gestolen, en de Watch niet verbonden is met een wifi- of mobiel netwerk of de gekoppelde iPhone, kun je deze functie niet gebruiken om het apparaat te vinden. Je kunt echter wel deze stappen volgen om je informatie te helpen beschermen:

1. Activeer de verloren-modus op de Apple Watch. Wanneer de verloren-modus is geactiveerd op de Apple Watch, moet de toegangscode worden ingevoerd om Zoek mijn uit te schakelen, de Watch te wissen of het apparaat te koppelen met een andere iPhone.

2. Wijzig je Apple ID-wachtwoord. Door het wachtwoord van je Apple ID te wijzigen, voorkom je dat anderen toegang krijgen tot je iCloud-gegevens of andere voorzieningen gebruiken vanaf het zoekgeraakte apparaat.

3. Doe bij de lokale politie aangifte van verlies of diefstal van je apparaat. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Zoek het serienummer van je apparaat.

Zoek mijn is de enige manier om een verloren of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Als Zoek mijn niet is ingeschakeld op de Watch voordat het apparaat is zoekgeraakt, is er geen andere Apple voorziening die het apparaat kan zoeken, de locatie ervan kan bijhouden of het op een andere manier kan signaleren.