Wat is het verschil tussen iMessage en sms/mms?

Ontdek waarom sommige berichtballonnen blauw of groen zijn.

Je kunt de Berichten-app op je iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om berichten te versturen. Deze berichten worden verzonden als iMessage of sms/mms. Meer informatie over het verschil tussen de berichttypen.

iMessage

Een iPhone met een iMessage-bericht

iMessages zijn tekstberichten, foto's of video's die je via wifi of een mobieledatanetwerk naar een andere iPhone, iPad, iPod touch of Mac stuurt. Deze berichten zijn altijd versleuteld en worden weergegeven in blauwe tekstballonnen. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' om iMessage in of uit te schakelen.

Sms/mms

Een iPhone met een sms-/mms-bericht

Als je iMessage niet gebruikt, kun je sms/mms gebruiken. Dit zijn tekstberichten en foto's die je naar andere mobiele telefoons of een andere iPhone, iPad of iPod touch stuurt. Sms-/mms-berichten zijn niet versleuteld en worden weergegeven in groene tekstballonnen op je apparaat.

Als je sms/mms wilt gebruiken op een iPhone, heb je een abonnement nodig dat ook tekstberichten ondersteunt. Neem contact op met je mobiele aanbieder voor meer informatie. Je kunt ook je andere Apple apparaten configureren om berichten vanaf een ander Apple apparaat te verzenden en ontvangen.

Als wifi niet beschikbaar is, worden iMessages via het mobiele datanetwerk verstuurd. Mogelijk worden er kosten voor mobiele data in rekening gebracht.