Als een Mac is zoekgeraakt of is gestolen

Als je Zoek mijn Mac hebt geconfigureerd voordat je Mac zoekraakte, kun je met Zoek mijn je Mac terugvinden en beschermen. Als je dat niet hebt gedaan, kun je nog steeds stappen ondernemen om je gegevens te beschermen.

Als u Zoek mijn hebt geconfigureerd voor uw zoekgeraakte Mac

1. Open Zoek mijn.

• Selecteer in de Zoek mijn-app op een ander Apple apparaat het tabblad 'Apparaten'.

• Log in bij iCloud.com/find en klik op 'Alle apparaten'.

2. Selecteer je Mac om de locatie ervan op een kaart te bekijken. Als je je Mac niet ziet staan, lees je hier hoe je je account nog steeds kunt beschermen.

3. Als de Mac in de buurt is, kun je er een geluid op laten afspelen om jezelf of iemand in de buurt te helpen deze te vinden.

No alt supplied for Image
  4. Vergrendel je Mac op afstand met een toegangscode om ongeoorloofde toegang te verhinderen. Tik in de Zoek mijn-app onder 'Geef op als verloren' op 'Activeer' of selecteer 'Vergrendel' op iCloud.com. Je kunt een aangepast bericht met je telefoonnummer weergeven op het toegangsscherm van het zoekgeraakte apparaat voor het geval iemand je Mac vindt.

• Je kunt de locatie van je apparaat nog steeds volgen als het is vergrendeld, zolang het verbonden is met het internet. Als je Mac offline is, worden de acties de volgende keer dat de Mac online is uitgevoerd.

5. Doe bij de lokale politie aangifte van verlies of diefstal van je Mac. De politie vraagt mogelijk het serienummer van je Mac. Het serienummer van een Apple product vinden.

6. Als je denkt dat je de zoekgeraakte Mac niet terug kunt vinden, kun je de Mac op afstand wissen. Hiermee worden al je gegevens van de Mac verwijderd en wordt voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot die informatie. Wanneer je je Mac wist, worden alle gegevens van het apparaat verwijderd en kun je de Mac niet meer vinden met Zoek mijn.

No alt supplied for Image
  7. Verwijder je zoekgeraakte of gestolen Mac uit je lijst met vertrouwde apparaten.

Meer informatie over het gebruik van de Zoek mijn-app om een zoekgeraakt of gestolen apparaat terug te vinden.

Als je je Mac niet kunt terugvinden of als je Zoek mijn niet hebt geconfigureerd

Zoek mijn Mac is de enige Apple voorziening om een verloren Mac te zoeken of om de locatie ervan weer te geven. Als je Zoek mijn Mac niet had geconfigureerd toen de Mac zoekraakte of als je de Mac niet kunt terugvinden, kun je met deze stappen mogelijk je gegevens beschermen:

1. Wijzig het wachtwoord van je Apple ID om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot je iCloud-gegevens of andere voorzieningen (zoals iMessage of iTunes) kan gebruiken vanaf je Mac.

2. Wijzig het wachtwoord van andere accounts die je op de Mac gebruikt, inclusief websites van e-mailaanbieders, banken en social media zoals Facebook of Twitter.

3. Doe bij de lokale politie aangifte van verlies of diefstal van je Mac. Ze vragen mogelijk het serienummer van de computer. Je vindt deze informatie op de originele verpakking of op het aankoopbewijs dat je hebt gekregen bij aankoop van je Mac.

Als je je Mac niet kunt ontgrendelen

Zodra je de Mac hebt teruggevonden, kun je deze ontgrendelen met de toegangscode die je hebt aangemaakt toen je je Mac vergrendelde met Zoek mijn.

Als je die toegangscode niet meer weet, heb je drie opties:

• Log in bij iCloud.com/find en selecteer je Mac in het menu 'Apparaten'. Selecteer 'Ontgrendel' en volg de stappen om je identiteit te verifiëren.

• Ontgrendel je Mac vanaf je iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch met de toegangscode van je apparaat.

• Neem je Mac en het aankoopbewijs mee naar een erkende Apple serviceprovider.

Je kunt je toegangscode gedurende een beperkte tijd opzoeken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.