Gebruik ik iTunes of iCloud om een reservekopie te maken van mijn iPhone, iPad of iPod touch?

Lees hier welke methode voor het maken van reservekopieën van een iPhone, iPad of iPod touch het beste is voor u.

Elke methode voor het maken van reservekopieën heeft zijn voordelen. In de meeste gevallen raden we iCloud-reservekopie aan.

Wanneer is iCloud-reservekopie de beste keuze voor me?

iCloud-reservekopie is een eenvoudige en betrouwbare oplossing voor het maken van reservekopieën. Gebruik iCloud-reservekopie als u draadloos en automatisch een reservekopie van een iOS-apparaat wilt maken zonder het apparaat met een computer te verbinden. iCloud-reservekopie is in de volgende gevallen de beste optie voor u:

• U hebt liever dat iCloud automatisch de reservekopieën maakt wanneer u het apparaat met Wi-Fi verbindt en het op een stroombron is aangesloten.
  • U wilt gegevens op het apparaat terugzetten vanaf vrijwel overal met behulp van een Wi-Fi-breedbandverbinding.
  • U sluit het iOS-apparaat niet vaak aan op een Mac of pc.
  • U hebt geen Mac of pc.
  • U wilt reservekopieën automatisch maken en iTunes-reservekopie gebruiken.

De reservekopie van een iOS-apparaat bevat de gegevens en instellingen op het apparaat. Deze bevat geen gegevens die al in iCloud zijn bewaard. Bijvoorbeeld:

• Bladwijzers.
  • Contacten.
  • Agenda’s.
  • Documenten die u via apps in iOS en Mac in iCloud bewaart.
  • Mail-berichten.
  • Notities.
  • Bètaversie van iCloud-fotobibliotheek (ingeschakeld).
  • Gedeelde fotostreams en Mijn fotostream.

iCloud-reservekopie maakt geen reservekopie van muziek, films en tv-programma’s die u niet in de iTunes Store hebt aangeschaft en ook niet van podcasts, audioboeken of foto’s die u oorspronkelijk vanaf een computer hebt gesynchroniseerd. iCloud-reservekopie zet tijdens het herstelproces op de achtergrond de muziek, films en apps terug die u in de iTunes Store, App Store en iBooks Store hebt aangeschaft. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zich niet langer in de iTunes Store, App Store of iBooks Store bevinden.

Wanneer is iTunes-reservekopie de beste keuze voor me?

iTunes-reservekopie is in de volgende gevallen de beste optie voor u:

Vergeet niet dat iTunes-reservekopie geen reservekopie maakt van films, muziek, podcasts en apps. Wanneer u een reservekopie maakt, wordt de media gesynchroniseerd vanaf de hoofdcomputer met behulp van iTunes.

Gezondheid

Als u een reservekopie van de gegevens in Gezondheid wilt maken met behulp van iTunes, moet u de reservekopie coderen door ‘Codeer iPhone-reservekopie’ op het tabblad Overzicht in iTunes te selecteren. Als u deze optie niet selecteert, wordt geen reservekopie van de gegevens in Gezondheid gemaakt.

iCloud- en iTunes-reservekopie tegelijk gebruiken

Als u een stap verder wilt gaan bij het maken van een reservekopie van gegevens, kunt u iCloud-reservekopie en iTunes-reservekopie tegelijk gebruiken.

Het gebruik van iCloud-reservekopie schakelt iTunes-reservekopie niet volledig uit. Het schakelt alleen Automatische reservekopieën via iTunes uit. U kunt een handmatige iTunes-reservekopie uitvoeren wanneer u een nieuwe reservekopie wilt maken.

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de hoofdcomputer met de meegeleverde kabel.
  2. Open iTunes.
  3. In iTunes 11 of hoger:
    • Klik op het apparaat.
    • Klik bij Overzicht onder Reservekopieën op Maak reservekopie onder ‘Handmatig reservekopieën maken en terugzetten’.
    In iTunes 10.7:
  4. Wacht totdat de reservekopie is gemaakt. U kunt de status van de reservekopie in het scherm met de status in iTunes controleren.

Voor de beste resultaten maakt u wekelijks een reservekopie met iTunes of vaker als u een reservekopie van belangrijke gegevens moet maken. U kunt een herinnering instellen om een reservekopie te maken.

Als u iCloud-reservekopie en iTunes-reservekopie tegelijk gebruikt, en u wilt de iCloud-reservekopie en het terugzetten van deze reservekopieën versnellen, kunt u iCloud-opslagruimte besparen door iCloud-reservekopie uit te schakelen voor heel grote gegevenstypen. Als u bijvoorbeeld in iOS 8 (waarbij de bètaversie van iCloud-fotobibliotheek is uitgeschakeld) of een lagere iOS-versie een fotobibliotheek van 15 GB hebt, wilt u wellicht hiervan geen reservekopie maken in iCloud omdat er al handmatig een reservekopie van wordt gemaakt in iTunes.

• iOS 8: tik op Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag.
  • iOS 7 of lager: tik op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag > Backups > Reservekopie-opties.

Vervolgens kunt u handmatig een reservekopie maken van deze gegevens in iTunes.

Meer informatie

Lees hoe u met iCloud of iTunes een reservekopie maakt van een iPhone, iPad of iPod touch en deze terugzet.
Lees meer over iCloud-opslag en reservekopieën.
Lees meer over het maken en verwijderen van iOS-reservekopieën in iTunes.
Lees meer over iCloud en iTunes.

Laatst gewijzigd op: