Als uw Apple apparaten geen Apple pushberichten ontvangen

Lees hier wat u moet doen als u geen Apple pushberichten ontvangt op uw Apple apparaten wanneer deze zijn verbonden met een netwerk.

Dit artikel is bedoeld voor netwerkbeheerders.

Hoe de Apple Push Notification Service verbinding maakt

Om gebruik te kunnen maken van de Apple Push Notification Service (APNs), hebben uw macOS-, iOS-, tvOS- en watchOS-apparaten een permanente verbinding met de servers van Apple nodig via ethernet, mobiele data (indien mogelijk) of wifi.

De vereiste poorten en hosts controleren

Als u een firewall of private APN-naam voor mobiele data gebruikt, moeten uw Apple apparaten verbinding kunnen maken met specifieke poorten op specifieke hosts:

• TCP-poort 5223 voor communicatie met APNs.

• TCP-poort 443 of 2197 voor het versturen van berichten naar APNs.

TCP-poort 443 wordt gebruikt bij activering van het apparaat en daarna voor fallback als APNs niet bereikbaar is via poort 5223. Voor de verbinding met poort 443 wordt gebruikgemaakt van een proxy, zolang de proxy de communicatie doorlaat zonder te ontsleutelen.

De APNs-servers maken gebruik van taakverdeling. Apparaten maken dus niet altijd verbinding met hetzelfde publieke IP-adres voor meldingen. Het is raadzaam om de toegang van apparaten tot deze poorten toe te staan in het gehele 17.0.0.0/8-adresblok dat aan Apple is toegewezen.

Als u geen toegang tot het gehele 17.0.0.0/8-adresblok kunt toestaan, kunt u via dezelfde poorten toegang toestaan tot de volgende reeksen netwerkadressen op IPv4 of IPv6:

IPv4

IPv6

• 2620:149:a44::/48

• 2403:300:a42::/48

• 2403:300:a51::/48

• 2a01:b740:a42::/48