Safari 5.0.1 of hoger: webpagina laadt traag of gedeeltelijk of de webpagina kan niet worden gevonden

Bij het laden van pagina's in Safari 5.0.1 of hoger, ondervindt u mogelijk het volgende:

• Trage prestaties
  • Gedeeltelijk geladen pagina's
  • Bericht met de melding dat de webpagina niet wordt gevonden

Mogelijk zijn de DNS-server(s) of de router aangetast door DNS-prefetching in Safari 5.0.1 of hoger.

Probeer eerst een andere DNS-service

Probeer een andere DNS-service, zoals een van de onderstaande DNS-services. Hiermee test u of de oorzaak van het probleem te wijten is aan de geselecteerde DNS-services.

Voor informatie over hoe u DNS-instellingen wijzigt in Mac OS X raadpleegt u DNS- en zoekdomeininstellingen wijzigen.

Als het probleem aanhoudt in Safari keert u, indien gewenst, terug naar de oorspronkelijke DNS-serverinstellingen en gaat u vervolgens verder met het volgende onderdeel.

Als het probleem aanhoudt, schakelt u DNS-prefetching uit

Kies hieronder het besturingssysteem en lees hoe u DNS-prefetching uitschakelt.

Stappen in Mac OS X om DNS-prefetching uit te schakelen

1. Open Terminal (in /Programma's/Hulpprogramma's).
  2. Voer het onderstaande commando in Terminal uit om DNS-prefetching uit te schakelen:
    defaults write com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false

3. Stop en open Safari opnieuw en test of het probleem nog optreedt.

Stappen in Microsoft Windows XP, Vista of Windows 7 (32-bits) om DNS-prefetching uit te schakelen

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt uit om DNS-prefetching uit te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” write com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false

3. Stop en open Safari opnieuw en test of het probleem nog optreedt.

Stappen in Microsoft Windows XP, Vista, of Windows 7 (64-bits) om DNS-prefetching uit te schakelen

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt uit om DNS-prefetching uit te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” write com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled -boolean false

3. Stop en open Safari opnieuw en test of het probleem nog optreedt.

Als DNS-prefetching uitschakelen het probleem oplost, kan de router de oorzaak zijn. Overweeg een van deze opties:

• Houd DNS-prefetching uitgeschakeld.
  • Controleer of er een firmware-upgrade beschikbaar is voor de router die het probleem kan verhelpen. Neem contact op met het ondersteuningspersoneel van de router of bezoek hun website voor meer informatie over hoe u firmware-updates voor routers verkrijgt en installeert.
  • Vervang de router door een modernere en robuustere router.

Schakel DNS-prefetching in als het probleem aanhoudt of na de upgrade van de router/firmware.

Stappen om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen in Mac OS X

1. Open Terminal (in /Programma's/Hulpprogramma's).
  2. Voer het onderstaande commando in Terminal uit om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen:
    defaults delete com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled

Stappen om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen in Windows XP, Vista en 7 (32-bits)

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt uit om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” delete com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled

Stappen om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen in Windows XP, Vista en 7 (64-bits)

1. Open het venster Opdrachtprompt (kies Windows > Uitvoeren).
  2. Voer het onderstaande commando in Opdrachtprompt uit om DNS-prefetching opnieuw in te schakelen (inclusief aanhalingstekens):
    “\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Apple Application Support\defaults.exe” delete com.apple.safari WebKitDNSPrefetchingEnabled

In dit artikel wordt een van de redenen aangehaald voor problemen met het laden van webpagina's in Safari. Mac-gebruikers kunnen Mac OS X: verbinding met het internet maken, problemen met een internetverbinding oplossen en een klein netwerk instellen raadplegen om andere problemen met de internetverbinding op te lossen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico's verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)