Problemen bij de installatie van iTunes voor Windows

Lees hier hoe u problemen bij de installatie van iTunes voor Windows oplost.

1. Zorg ervoor dat u een beheerdersaccount hebt.

Voor de installatie van iTunes moet u met een beheerderswachtwoord inloggen bij de computer. Als u niet zeker weet of u een beheerdersaccount hebt, raadpleegt u Hoe kan ik me aanmelden als administrator? U kunt ook de hulpfunctie van de computer raadplegen, contact opnemen met de IT-afdeling of gaan naar support.microsoft.com/?ln=nl voor assistentie.

2. Installeer de nieuwste Microsoft Windows-updates.

Bezoek de website Microsoft Windows Update om de nieuwste updates te downloaden. iTunes voor Windows vereist Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 met de nieuwste Service Pack. Als u de updates niet kunt installeren, raadpleegt u de hulpfunctie van de computer, neemt u contact op met de IT-afdeling of gaat u naar support.microsoft.com/?ln=nl voor assistentie.

3. Download de nieuwste versie van iTunes.

De nieuwste versie van iTunes kan worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/itunes/download.

4. Herstel een eerder geïnstalleerde versie van iTunes.

Als iTunes al is geïnstalleerd op de computer:
    • Zoek iTunesSetup of iTunes64Setup op de computer.
    • Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
      • Windows Vista, Windows 7 en Windows 8: kies ‘Als administrator uitvoeren’.
      • Windows XP: kies ‘Openen’.
    • Klik en volg de wizard om iTunes te herstellen.

5. Verwijder iTunes van de computer.

iTunes en andere softwareonderdelen verwijderen en opnieuw installeren in Windows XP
    iTunes en andere softwareonderdelen verwijderen en opnieuw installeren in Windows Vista, Windows 7 of Windows 8

Nummers die u hebt aangeschaft in de iTunes Store of hebt geïmporteerd vanaf cd's worden standaard bewaard in de map Mijn muziek. Deze worden niet gewist wanneer u iTunes verwijdert.

6. Schakel conflicterende software uit.

Bepaalde achtergrondprocessen in Windows kunnen problemen veroorzaken voor andere programma's en processen. Deze conflicten kunnen verhinderen dat programma's, zoals iTunes, kunnen worden geïnstalleerd. Schakel conflicterende processen uit door de computer op te starten met MSConfig:
    Bepaalde beveiligingssoftware van andere leveranciers kan mogelijk niet worden uitgeschakeld met MSConfig. Als u beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd en problemen ondervindt bij de installatie van iTunes of QuickTime voor Windows, moet u de beveiligingssoftware wellicht uitschakelen of verwijderen om problemen met de installatie op te lossen.

7. Start de computer opnieuw op.

8. Installeer iTunes.

Meer assistentie

Als u het probleem niet kunt oplossen door de stappen in dit artikel uit te voeren, vindt u mogelijk een oplossing op de ondersteuningswebsite van Microsoft.

Als u tijdens de installatie fouten over ontoegankelijke registersleutels hebt ontvangen, probeert u de stappen in Het bericht ‘Kon sleutel niet openen’ bij de installatie van iTunes, QuickTime of Apple-onderdelen voor Windows.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico's verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)