Als je iTunes voor Windows niet kunt installeren of bijwerken

Als je iTunes niet op je Windows-pc kunt installeren of als je 'fout 2' of 'Apple Application Support is niet gevonden' te zien krijgt na installatie van de software, volg je de stappen hieronder.

Zorg dat je als beheerder bent ingelogd bij de computer

Als je niet zeker weet of je een beheerdersaccount hebt, lees je hoe je als beheerder inlogt.

Je kunt ook de helpfunctie van de computer raadplegen, contact opnemen met de IT-afdeling of naar support.microsoft.com gaan voor meer hulp.

Installeer de nieuwste Microsoft Windows-updates

Bezoek de website Microsoft Windows Update om de nieuwste updates te downloaden.

Als je de updates niet kunt installeren, raadpleeg je de helpfunctie van de computer, neem je contact op met de IT-afdeling of ga je naar support.microsoft.com voor meer hulp.

Download de nieuwste ondersteunde versie van iTunes vanuit de Microsoft Store

Ga naar de Microsoft Store om de nieuwste versie van iTunes voor Windows 10 te downloaden

Nadat je iTunes hebt gedownload, kun je in de Microsoft Store controleren op updates voor iTunes.

Als je iTunes niet kunt downloaden of bijwerken vanuit de Microsoft Store, neem je contact op met Microsoft voor hulp.

Schakel conflicterende software uit

Sommige achtergrondprocessen kunnen problemen veroorzaken, waardoor apps zoals iTunes niet kunnen worden geïnstalleerd.

Als je beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd en er problemen zijn bij het installeren van iTunes voor Windows, moet je de beveiligingssoftware mogelijk uitschakelen of verwijderen om de problemen te verhelpen.

De computer herstarten

Nadat de computer opnieuw is opgestart, probeer je iTunes opnieuw te installeren.

Meer hulp

Als de stappen in dit artikel je probleem niet hebben verholpen, kun je mogelijk een oplossing vinden door te zoeken op de Microsoft Support-website.