Informatie over de e-mailadressen van je Apple ID

Lees hier meer over het toevoegen, wijzigen of verwijderen van de verschillende typen e-mailadressen die je met een Apple ID-account kunt gebruiken.

E-mailadressen die je gebruikt met je Apple ID

Je kunt het e-mailadres van je Apple ID of de alternatieve e-mailadressen in je account, samen met je wachtwoord, gebruiken om in te loggen bij je Apple ID. Mogelijk kun je ook de telefoonnummers in je account gebruiken om in te loggen. Deze e-mailadressen en telefoonnummers vind je onder 'Instellingen' (of 'Systeeminstellingen') > '[jouw naam]' > 'Inloggen en veiligheid'.

Met de alternatieve e-mailadressen kunnen ook vrienden en familie met je communiceren en dingen met je delen via Berichten, Fotodeling en andere functies.

We kunnen je geregistreerde e-mailadressen ook gebruiken om je informatie over je account te sturen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

E-mailadres van Apple ID

In de meeste gevallen is een Apple ID ook het primaire e-mailadres van een Apple ID-account.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Alternatieve e-mailadressen

Voeg alternatieve e-mailadressen toe aan je account, zodat anderen je makkelijker kunnen vinden in Apple voorzieningen zoals FaceTime, Berichten en 'Zoek mijn'. Deze e-mailadressen kunnen ook worden gebruikt om in te loggen bij je Apple ID.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Herstel-e-mailadres

Apple gebruikt dit adres om je belangrijke account- en beveiligingsgerelateerde informatie te sturen. De meeste mensen hebben een e-mailadres voor meldingen in plaats van een herstel-e-mailadres. Als je geen gebruik maakt van twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie (lees hier hoe je controleert welke beveiligingsmethode je gebruikt), kun je een herstel-e-mailadres toevoegen aan je account voor een betere beveiliging. Deze optie wordt weergegeven wanneer je inlogt bij appleid.apple.com.

Je kunt een nieuwe of gewijzigde Apple ID pas gebruiken na ontvangst van de verificatie-e-mail die wij je sturen om te verifiëren dat het e-mailadres echt van jou is.

Als je een verdachte e-mail hebt ontvangen, lees je hier hoe je frauduleuze e-mail kunt identificeren.

E-mailadres van Apple ID

Wanneer je een Apple ID aanmaakt, voer je een e-mailadres in. Dit e-mailadres is je Apple ID en is ook de gebruikersnaam waarmee je inlogt bij Apple voorzieningen zoals Apple Music en iCloud. Het is ook het contact-e-mailadres voor je account. Controleer je postbus 'Inkomend' regelmatig. We sturen je e-mailmeldingen om je te helpen je account te beheren.

Het e-mailadres van je Apple ID wijzigen

Lees hoe je het e-mailadres van je Apple ID kunt wijzigen nadat je bent uitgelogd bij alle Apple voorzieningen en apparaten die je Apple ID gebruiken.

Je Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen

Lees hoe je je Apple ID-wachtwoord kunt wijzigen op je iPhone, iPad of Mac, als je je huidige Apple ID-wachtwoord kent en het wilt wijzigen.

Lees hoe je het wachtwoord van je Apple ID opnieuw instelt, als je het wachtwoord van je Apple ID bent vergeten en het opnieuw moet instellen.*

Een verificatiecode ontvangen

Bij twee-factor-authenticatie heb je een verificatiecode nodig om met je Apple ID in te loggen op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser. Lees hoe je deze code kunt ontvangen en gebruiken op een vertrouwd apparaat, of hoe je een sms-bericht of oproep ontvangt.

* Als je twee-factor-authenticatie gebruikt, kun je in sommige gevallen de accountherstelprocedure bespoedigen of je wachtwoord onmiddellijk opnieuw instellen door een zescijferige code te verifiëren die naar je primaire e-mailadres is verstuurd.

Alternatieve e-mailadressen

Veel mensen hebben meerdere e-mailadressen waarop ze bereikbaar zijn voor vrienden en familie. Je kunt alternatieve e-mailadressen die je regelmatig gebruikt, toevoegen aan je Apple ID-account, zodat mensen je gemakkelijk kunnen vinden, met je kunnen communiceren via Apple voorzieningen zoals FaceTime, Berichten, Gedeelde albums en 'Zoek mijn', en kunnen samenwerken in Pages, Numbers en Keynote.

Een alternatief e-mailadres toevoegen

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Selecteer 'Persoonlijke gegevens'.

3. Kies 'E-mail en telefoonnummers' en selecteer de knop 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Voer je alternatieve e-mailadres in. Dit mag geen e-mailadres zijn dat je al gebruikt als Apple ID.

5. Wij sturen een verificatie naar dat adres. Heb je de e-mail niet ontvangen?

6. Voer de verificatiecode in en selecteer 'Ga door'.

Een alternatief e-mailadres verwijderen

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Selecteer 'Persoonlijke gegevens' en selecteer vervolgens 'E-mail en telefoonnummers'.

3. Als je een van je alternatieve e-mailadressen wilt verwijderen, klik je op de knop 'Verwijder'No alt supplied for Image naast het adres.

Het herstel-e-mailadres

Je kunt alleen een herstel-e-mailadres hebben als je geen twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt ingesteld. Een herstel-e-mailadres is optioneel, maar wordt wel aanbevolen.

Als je je beveiligingsvragen bent vergeten, kun je je herstel-e-mailadres gebruiken om ze opnieuw in te stellen. We sturen meldingen met betrekking tot de beveiliging van je account ook naar je herstel-e-mailadres.

Als je twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt ingesteld, heb je een e-mailadres voor meldingen in plaats van een herstel-e-mailadres en hoef je geen beveiligingsvragen te onthouden.

Een herstel-e-mailadres toevoegen of wijzigen

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Selecteer 'Login en beveiliging'.

3. Selecteer 'Herstel-e-mailadres'. Mogelijk wordt je gevraagd om een of meer beveiligingsvragen te beantwoorden of je Apple ID-wachtwoord in te voeren voordat je verder kunt gaan.

4. Selecteer 'Voeg een e-mailadres toe' om een herstel-e-mailadres toe te voegen. Voer je herstel-e-mailadres in en selecteer vervolgens 'Bewaar wijzigingen'. Wij sturen een verificatie naar dat adres. Heb je de e-mail niet ontvangen?

5. Voer het nieuwe adres in om een herstel-e-mailadres te wijzigen. Wij sturen een verificatie naar dat adres. Heb je de e-mail niet ontvangen?

6. Voer de verificatiecode in en klik op 'Ga door'.

Als je een geregistreerd herstel-e-mailadres had toen je een upgrade uitvoerde naar twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie, wordt dat e-mailadres je e-mailadres voor meldingen. Je kunt deze stappen ook gebruiken om je e-mailadres voor meldingen toe te voegen of te wijzigen. Als je het e-mailadres voor meldingen verwijdert, kun je geen nieuw adres toevoegen.

Een herstel-e-mailadres verwijderen

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Selecteer 'Login en beveiliging'.

3. Selecteer 'Herstel-e-mailadres'. Mogelijk wordt je gevraagd om een of meer beveiligingsvragen te beantwoorden of je Apple ID-wachtwoord in te voeren voordat je verder kunt gaan.

4. Als je een herstel-e-mailadres wilt verwijderen, selecteer je 'Verwijder e-mailadres' en selecteer je 'Verwijder' om te bevestigen.

De beveiligingsvragen opnieuw instellen

Lees hoe je je identiteit kunt verifiëren en je beveiligingsvragen opnieuw kunt instellen als je het antwoord op je beveiligingsvragen bent vergeten. Als je twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie hebt geconfigureerd, hoef je geen beveiligingsvragen te onthouden.