Overstappen van Android naar iPhone of iPad

Ben je klaar om over te stappen op iOS? Download de Stap over op iOS-app voor hulp bij de overstap van een Android-apparaat naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch.

Als je de Google Play Store niet kunt gebruiken, lees je hier hoe je Stap over op iOS kunt downloaden.

Voordat je begint

• Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld op het Android-apparaat.

• Sluit het nieuwe iOS-apparaat en het Android-apparaat aan op netvoeding.

• Zorg ervoor dat het materiaal dat je verplaatst, inclusief wat er op je externe Micro SD-kaart staat, op je nieuwe iOS-apparaat past.

• Als je je Chrome-bladwijzers wilt overzetten, werk dan bij naar de nieuwste versie van Chrome op je Android-apparaat.

De Stap over op iOS-app helpt om gegevens van je Android-telefoon over te zetten naar een nieuwe iPhone.

Aan de slag met je Apple apparaat

Schakel het nieuwe Apple apparaat in en leg het in de buurt van je Android-apparaat.

Volg de instructies voor configuratie op het scherm van het Apple apparaat.

Tik in het scherm 'Begin direct' op 'Configureer zonder ander [Apple] apparaat' en ga dan verder met het volgen van de instructies op het scherm. Mogelijk wordt je gevraagd om je e-sim te activeren.

Als je je oude telefoon in de buurt van je nieuwe iPhone plaatst, helpt de app Stap over op iOS om je gegevens draadloos over te zetten.

Tik op 'Zet gegevens over van Android'

Zoek naar het scherm 'Zet je apps en gegevens over'. Tik vervolgens op 'Vanaf Android'. (Als je de configuratie al hebt voltooid, moet je het iOS-apparaat wissen Als je het apparaat niet wilt wissen, zet je de gegevens handmatig over.)

Tijdens het overdrachtsproces kun je kiezen welke apps en informatie je wilt overzetten.

Open en configureer de Stap over op iOS-app

Open op je Android-apparaat de Stap over op iOS-app. Als je de Stap over op iOS-app niet hebt, kun je op de QR-codeknop op je nieuwe iOS-apparaat tikken en de QR-code scannen met de camera op je Android-apparaat om de Google Play Store te openen.

Om de Stap over op iOS-app te gaan gebruiken:

• Tik op 'Ga door'.

• Lees de algemene voorwaarden die verschijnen en tik op 'Akkoord' om door te gaan.

• Tik op 'Verstuur automatisch' of 'Stuur niet' om te kiezen hoe je appgegevens wilt delen met Apple.

• Tik op 'Ga door' en schakel indien nodig locatierechten in.

• Tik op 'Ga door' en schakel indien nodig meldingsrechten in.

Wacht op een code

Tik op je iOS-apparaat op 'Ga door' wanneer je het scherm 'Zet over van Android' ziet. Wacht vervolgens tot een tiencijferige code verschijnt. Als op het Android-apparaat een waarschuwing verschijnt waarin wordt gemeld dat de internetverbinding zwak is, kun je deze waarschuwing negeren.

Een eenmalige code bevestigt dat de twee apparaten zijn verbonden.

Gebruik de code

Voer de code op het Android-apparaat in.

Maak verbinding met een tijdelijk wifinetwerk

Je iOS-apparaat maakt een tijdelijk wifinetwerk aan. Tik desgevraagd op 'Verbind' om verbinding te maken met dat netwerk op je Android-apparaat. Wacht vervolgens tot het scherm 'Zet gegevens over' verschijnt.

Kies het materiaal en wacht

Selecteer op het Android-apparaat het materiaal dat je wilt overzetten en tik op 'Ga door'. Doe vervolgens niets op de apparaten, ook niet als op het Android-apparaat wordt weergegeven dat het proces is voltooid, totdat de laadbalk op het iOS-apparaat vol is. Houd je apparaten bij elkaar in de buurt en zorg dat ze van stroom worden voorzien tot de overdracht is voltooid. De volledige overdracht kan even duren, afhankelijk van hoeveel materiaal je wilt overzetten.

Het volgende wordt overgezet: contacten, berichtgeschiedenis, camerafoto's en -video's, fotoalbums, bestanden en mappen, toegankelijkheidsinstellingen, weergave-instellingen, webbladwijzers, e-mailaccounts, WhatsApp-berichten en -media, en agenda's. Sommige gratis apps worden ook overgezet als deze zowel in Google Play als in de App Store beschikbaar zijn. Wanneer het overzetten is voltooid, kun je de gratis apps downloaden die zijn gematcht via de App Store.

Zet je telefoonnummer en simkaart of e-sim over

Tijdens het overstappen van je Android-apparaat, kun je je telefoonnummer en simkaart of e-sim Mogelijk word je doorverwezen naar de website van je aanbieder om de activering af te ronden.

Configureer het iOS-apparaat

Nadat de laadbalk op je iOS-apparaat is voltooid, tik je op Gereed op je Android-apparaat. Tik vervolgens op het iOS-apparaat op 'Ga door' en volg de stappen op het scherm om de configuratie van het iOS-apparaat te voltooien.

Afronding

Zorg ervoor dat al je materiaal is overgezet. Muziek, boeken en pdf-documenten moeten handmatig worden overgezet.

Wil je de apps downloaden die op je Android-apparaat stonden? Ga naar de App Store op je iOS-apparaat om ze te downloaden.

Als je hulp nodig hebt bij de overdracht

• Gebruik beide apparaten niet totdat de overdracht is voltooid. Op het Android-apparaat moet de app Stap over op iOS bijvoorbeeld altijd op het scherm blijven. Als je een andere app gebruikt of wordt gebeld op je Android voordat de overdracht is voltooid, wordt je materiaal niet overgezet.

• Schakel op het Android-apparaat de apps of instellingen uit die de wifiverbinding kunnen beïnvloeden, zoals de Sprint Connections Optimizer of de Smart Network Switch. Zoek vervolgens 'Wifi' in Instellingen, houd elk bekend netwerk ingedrukt en negeer het netwerk. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.

• Start beide apparaten opnieuw op en probeer het opnieuw.

• Schakel op het Android-apparaat de mobiele dataverbinding uit. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.

Als je hulp nodig hebt na de overdracht

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.