Een reservekopie van een iTunes-bibliotheek maken door deze te kopiëren naar een externe schijf

U kunt een reservekopie van een iTunes-bibliotheek maken door de inhoud van de bibliotheek in één map te verzamelen en die map naar een externe schijf te kopiëren.

De inhoud van een iTunes-bibliotheek verzamelen

Controleer eerst of alle onderdelen van de bibliotheek zich op één plaats bevinden.

1. Open de iTunes-voorkeuren:
    Mac: kies iTunes > Voorkeuren.
    Windows: kies Bewerken > Voorkeuren. Als u de menu's niet kunt zien, leest u hoe u iTunes-menu's in Windows 7 en 8 inschakelt.
  2. Klik op 'Geavanceerd'.
  3. Zorg ervoor dat de optie 'Kopieer bestanden naar 'iTunes Media' bij toevoegen aan bibliotheek' is geselecteerd.

Wanneer u deze optie selecteert en bestanden toevoegt aan iTunes, bewaart iTunes kopieën van de oorspronkelijke bestanden in de map iTunes Media. De oorspronkelijke bestanden blijven in hun oorspronkelijke map.

Als u ruimte op de computer wilt besparen,  kunt u de oorspronkelijke bestanden verwijderen nadat u hebt gecontroleerd of deze zich in de map iTunes Media bevinden.

4. Klik op 'OK'.
  5. Kies Archief > Bibliotheek > Bibliotheek ordenen.
  6. Selecteer de optie 'Verzamel bestanden'.
  7. Klik op 'OK'.

Als u de optie om bestanden te kopiëren oorspronkelijk niet had ingeschakeld, kopieert iTunes de bestanden buiten de map iTunes Media van hun oorspronkelijke locatie naar de map iTunes Media. Wanneer u hebt gecontroleerd of de oorspronkelijke bestanden zijn verplaatst en of er een reservekopie van is gemaakt, wilt u deze wellicht verwijderen om ruimte vrij te maken op de harde schijf.

De map iTunes kopiëren naar de externe schijf

Als u alle items van de iTunes-bibliotheek (inclusief het iTunes-bibliotheekbestand met alle afspeellijsten, tellingen, beoordelingen en andere gegevens) wilt kopiëren naar een externe schijf:

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de externe schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in Deze computer.
  3. Zoek de map iTunes. Standaard bevindt de map iTunes zich op deze locatie:
    Mac: Finder > gebruikersnaam > Muziek
    Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\gebruikersnaam\My Music\
    Windows 7 of 8: \Users\gebruikersnaam\Music\
  4. Als de map iTunes zich niet op de hierboven genoemde standaardlocatie bevindt, voert u deze stappen uit om de map iTunes te vinden:

1. Open de iTunes-voorkeuren:
      Mac: kies iTunes > Voorkeuren.
      Windows: kies Bewerken > Voorkeuren.
    2. Klik op 'Geavanceerd'.
    3. De locatie van de map iTunes wordt vermeld in het venster met de locatie van de map iTunes Media.
  5. Sleep de map iTunes naar de externe schijf. Dit kan even duren als u veel items hebt.
  6. Wanneer de overdracht is voltooid, is de iTunes-bibliotheek goed gekopieerd naar de externe schijf.

Een reservekopie van de iTunes-bibliotheek terugzetten

Als u de reservekopie van een iTunes-bibliotheek op een externe schijf wilt terugzetten naar een computer:

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de externe schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in Deze computer.
  3. Sleep de map iTunes (waarvan u eerder een reservekopie hebt gemaakt) van de externe harde schijf naar de gewenste locatie op de harde schijf. Het is aanbevolen dat u de standaardlocatie voor de map iTunes kiest. Deze is de volgende:
    Mac: Finder > gebruikersnaam > Muziek
    Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\gebruikersnaam\My Music\
    Windows 7 of 8: \Users\gebruikersnaam\Music\
  4. Open iTunes terwijl u de Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt houdt.
  5. Kies de knop 'Kies bibliotheek' wanneer het bericht iTunes-bibliotheek kiezen verschijnt.
  6. Selecteer de map iTunes die u zonet verplaatste naar de interne harde schijf.
  7. Klik op 'Kies' (Mac OS X) of 'Openen' (Windows).
  8. Kies vervolgens het bestand iTunes Library dat erin is opgeslagen.

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, wordt iTunes geopend en de iTunes-bibliotheek wordt teruggezet.

Meer informatie

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)