MacBook Pro: het serienummer vinden

Lees hier hoe u het serienummer van een MacBook Pro vindt.

U vindt het serienummer op verschillende locaties:

In OS X

Bij de meeste computers met OS X vindt u het serienummer in het venster Over deze Mac.

Op de computer zelf

Afhankelijk van het model van de computer vindt u het serienummer ofwel op de achterkant van de behuizing of in de batterijhouder.

• MacBook Pro (Retina, 13-inch, medio 2014)
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2014)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, eind 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, eind 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, begin 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, begin 2013)
  • Macbook Pro (Retina, 13-inch, eind 2012)
  • MacBook Pro (Retina, medio 2012)
  • MacBook Pro (13-inch, medio 2012)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2012)

U vindt het serienummer op de onderbehuizing van de computer na de copyrightgegevens.

• MacBook Pro (13-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, medio 2009)
  • MacBook Pro (15-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, 2,53 GHz, medio 2009)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2009)
  • MacBook Pro (15-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2010)
  • MacBook Pro (17-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, medio 2010)
  • MacBook Pro (17-inch, medio 2009)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2009)

Het serienummer van deze modellen is met een laser op de achterkant van de computer aangebracht net onder de diverse symbolen voor goedkeuring.

Achterkant van de computer met de locatie van het serienummer
  • MacBook Pro (15-inch, eind 2008)

Schakel de computer uit en open de batterijhouder van de computer. Raadpleeg De batterij verwijderen of installeren voor instructies.

Het serienummer en de Ethernet-ID (ook het MAC-adres genoemd) bevinden zich op de voorwand van de batterijhouder, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

Voorwand van de batterijhouder met de locatie van het serienummer
  • MacBook Pro (17-inch, eind 2008)
  • MacBook Pro (15-inch, 2,4/2,2 GHz)
  • MacBook Pro (17-inch, 2,4 GHz)
  • MacBook Pro (15-inch, Core 2 Duo)
  • MacBook Pro (17-inch, Core 2 Duo)
  • MacBook Pro (15-inch, glanzend)
  • MacBook Pro (17-inch)
  • MacBook Pro (origineel)

Schakel de computer uit en open de batterijhouder van de computer. Voor gedetailleerde stappen raadpleegt u De batterij verwijderen of installeren.

Het serienummer en de Ethernet-ID (ook het MAC-adres genoemd) bevinden zich op de onderkant van de computer, onder de batterij in de batterijhouder, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

Onder de batterij, in de batterijhouder

Op de originele verpakking van het product

Als u nog steeds de originele verpakking van de MacBook Pro hebt, vindt u het serienummer op het etiket van de streepjescode dat is aangebracht op de verpakking.

Op het originele ontvangstbewijs (of factuur)

Sommige winkeliers vermelden het serienummer van de MacBook Pro op het ontvangstbewijs.

Lees hoe u het serienummer van andere Apple-hardwareproducten vindt.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)