AirPort: de harde schijf AirPort Extreme USB koppelen in Mac OS X en Windows

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de harde schijf AirPort Extreme USB koppelt in Mac OS X en Windows.

Als een USB-schijf wordt aangesloten op een AirPort Extreme-basisstation (802.11n), wordt deze doorgaans automatisch beschikbaar voor gebruikers van het netwerk. Als die optie echter is uitgeschakeld in het AirPort-configuratieprogramma (Mac OS X) of in AirPort Disks (Windows), of als de netwerkgebruiker weigert, is de schijf nog steeds toegankelijk via een van onderstaande manieren. Een gebruiker krijgt standaard toegang tot het AirPort Extreme-basisstation (802.11n) via IP door het IP-adres 10.0.1.1 in te voeren.

Als je niet zeker weet wat het IP-adres van je AirPort Extreme (802.11n) is, gebruik je het AirPort-configuratieprogramma (Mac OS X) of AirPort Disks (Windows) om je basisstation te selecteren. Je ziet het IP-adres in het hoofdvenster.

Opmerking: het AirPort-configuratieprogramma bevindt zich in de map Hulpprogramma’s in de map Apps op een Mac; AirPort Disks bevindt zich in Start > Alle apps > AirPort op een computer met Microsoft Windows. Open het programma of klik op het menubalksymbool van de AirPort-schijf (menubalksymbool van de AirPort-schijf ()() in Mac OS X en selecteer vervolgens het AirPort Extreme-basisstation (802.11n) waarop de harde schijf met USB-aansluiting is aangesloten.

Mac OS X

Automatisch harde schijven koppelen

1. Schakel in het hoofdvenster van het AirPort-configuratieprogramma de optie 'Toon AirPort-schijven in de menubalk' in.

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die nodig zijn om toegang te krijgen tot de AirPort-schijven.

Harde schijven handmatig koppelen met het AirPort Disks-menubalkonderdeel

1. Klik op het menubalksymbool van de AirPort-schijf (menubalksymbool van de AirPort-schijf() en selecteer het basisstation met de gewenste harde schijf met USB-aansluiting.

2. Selecteer de gewenste harde schijven (AirPort-schijf).

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die nodig zijn om toegang te krijgen tot de AirPort-schijven.

Handmatig Mac OS Extended-volumes (HFS+) koppelen

1. Kies via Ga van de Finder voor Verbind met server.

2. Voer het LAN-IP-adres van het AirPort Extreme-basisstation in (standaard 10.0.1.1).

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die nodig zijn om toegang te krijgen tot de AirPort-schijven.

4. Selecteer de gewenste AirPort-schijven uit de beschikbare volumes.

FAT16-/FAT32-volumes handmatig koppelen

1. Kies via Ga van de Finder voor Verbind met server.

2. Voer het LAN-IP-adres van het AirPort Extreme-basisstation in, voorafgegaan door smb:// (bijvoorbeeld smb://10.0.1.1)

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die nodig zijn om toegang te krijgen tot de AirPort-schijven. Laat het veld 'Werkgroep' leeg, tenzij je er een hebt toegewezen in het AirPort-configuratieprogramma.

4. Selecteer de gewenste AirPort-schijf in de beschikbare CIFS-volumes (Common Internet File System)

Windows XP en Vista

Opmerking: met AirPort Base Station Update 2007-002 of nieuwer is de naam AirPort Disk Agent gewijzigd in AirPort Base Station Agent. Als je deze update nog niet hebt geïnstalleerd, vervang je AirPort Disk Agent door AirPort Base Station Agent volgens de onderstaande stappen.

Koppelen met AirPort Base Station Agent

1. Start de AirPort Base Station Agent vanuit C:\\Program Files\AirPort\

2. Controleer of het taakbalkmenu is ingeschakeld vanuit AirPort Disks

3. Klik op het symbool 'AirPort Base Station Agent' op de taakbalk

4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in

Koppelen door een netwerkstation te mappen

1. Ga naar Deze pc (Start > Deze pc)

2. Klik op de drie puntjes en kies 'Netwerkverbinding maken'

3. Voer een stationletter in die niet in gebruik is (bijvoorbeeld 'Z')

4. Voer het pad naar de schijf in. Dit is ingedeeld als: \\IPAddress\drivename (bijvoorbeeld \\10.0.1.1\mydrive)

Koppelen via serververbinding

1. Selecteer Start > Uitvoeren en voer het IP-adres van het AirPort Extreme-basisstation (802.11n) in. (standaard \\10.0.1.1)

2. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd

3. Er wordt een venster geopend met mappen voor elke harde schijf die is verbonden met het AirPort Extreme-basisstation (802.11n)

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.