E-mailinstellingen die wellicht door uw e-mailaanbieder moeten worden verschaft

Mail configureert automatisch uw e-mailaccounts op basis van uw e-mailadres voor talrijke e-mailaanbieders. Als de informatie niet beschikbaar is, moet u bepaalde instellingen wellicht vragen aan uw e-mailaanbieder. U kunt het werkblad in dit artikel gebruiken om te weten welke instellingen u nodig hebt.

Mail zelf configureren

Als Mail uw account niet automatisch kan configureren, wordt u gevraagd extra instellingen in te voeren zoals het adres van de servers voor inkomende en uitgaande post. U hebt deze instellingen nodig om Mail handmatig in te stellen. Deze informatie wordt verschaft door uw e-mailaanbieder (zoals Yahoo of Hotmail).

Soms verschilt uw e-mailaanbieder van uw internetaanbieder (zoals Comcast of Telus). Aan de hand van uw e-mailadres weet u wie uw aanbieder is (voorbeeld@yahoo.com). Als u een e-mailaccount voor het werk of de school configureert, moet u deze instellingen wellicht vragen aan de netwerkbeheerder.

Druk dit artikel af of klik hier om een pdf-versie van het werkblad te downloaden. Neem contact op met uw e-mailaanbieder en vul alle onderstaande gegevens in die nodig zijn om de configuratie in Mail te voltooien. Bewaar het blad voor latere naslag indien nodig.

Werkblad met de instellingen van uw e-mailaccount

Vragen Antwoorden Opmerkingen
Volledige naam:   Uw naam zoals u deze in de door u verzonden berichten wilt weergeven, bijvoorbeeld John Appleseed.
Mijn e-mailadres:                                @                        .        Bijvoorbeeld appleseed@example.com.
Mijn e-mailaanbieder:   De naam van uw e-mailaanbieder zoals Yahoo, Gmail, Comcast of AOL.

Vragen Antwoorden Opmerkingen
Accounttype:
Kies er één.
 [     ] POP
 [     ] IMAP
 [     ] Exchange IMAP
 [     ] Exchange EWS
Uw e-mailaanbieder geeft aan welk accounttype u moet selecteren.
Beschrijving:   Gebruikt als titel van uw postvak voor inkomende berichten in Mail. Bijvoorbeeld 'E-mail werk'
Hostnaam van server voor inkomende post:   Bijvoorbeeld: mail.voorbeeld.com
Gebruikersnaam:   Bijvoorbeeld: appleseed of appleseed@example.com
Wachtwoord:   Gebruikt om uw e-mailaccount te beschermen.
Als u het wachtwoord niet weet, vraagt u dit aan uw e-mailaanbieder.
Poortnummer van server voor inkomende post:   Uw e-mailaanbieder geeft aan welke poort u moet selecteren.
Methode voor identiteitscontrole van server voor inkomende post:
(kies er één)

[     ] Wachtwoord
[     ] MD5
[     ] NTLM
[     ] Kerberos
[     ] Geen

Uw e-mailaanbieder geeft aan welke methode voor identiteitscontrole u moet selecteren.
Biedt uw server voor inkomende post ondersteuning voor
Secure Sockets Layer (SSL)?
[     ] Ja [     ] Nee Uw e-mailaanbieder noemt dit mogelijk Transport Layer Security (TLS).

Vragen Antwoorden Opmerkingen
Server voor uitgaande post:   Bijvoorbeeld: smtp.voorbeeld.com
Poort van server voor uitgaande post:
Kies er één.
[     ] 25
[     ] 465
[     ] 587
[     ] Anders: ________
Uw e-mailaanbieder geeft aan welke poort u moet selecteren.
Biedt uw server voor uitgaande post ondersteuning voor Secure Sockets Layer (SSL)? [     ] Ja
[     ] Nee
Uw e-mailaanbieder noemt dit mogelijk Transport Layer Security (TLS).
Type identiteitscontrole van server voor uitgaande post:
Kies er één.

[     ] Wachtwoord
[     ] MD5
[     ] NTLM
[     ] Kerberos
[     ] Geen

Uw aanbieder geeft aan welke methode voor identiteitscontrole u moet selecteren.
Indien 'Geen', vraagt u aan de e-mail- of internetaanbieder welke instellingen voor de server voor uitgaande post (SMTP) moeten worden gebruikt wanneer u met een ander netwerk bent verbonden. Wanneer u bijvoorbeeld verbinding maakt via de Wi-Fi-hotspot in uw lokale koffiehuis. Gebruik het volgende schema om deze instellingen te noteren.

Vragen Antwoorden Opmerkingen
Server voor uitgaande post:   Bijvoorbeeld: smtp.voorbeeld.com.
Poort van server voor uitgaande post:
Kies er één.
[     ] 25
[     ] 465
[     ] 587
[     ] Anders: ______
Uw e-mailaanbieder geeft aan welke poort u moet selecteren.
Biedt uw server voor uitgaande post ondersteuning voor Secure Sockets Layer (SSL): [     ] Ja [     ] Nee Uw e-mailaanbieder noemt dit mogelijk Transport Layer Security (TLS).
Type identiteitscontrole van server voor uitgaande post:
(kies er één)
[     ] Wachtwoord
[     ] MD5
[     ] NTLM
[     ] Kerberos

Microsoft Exchange

Als u een Microsoft Exchange-account gebruikt, kan de configuratie verschillen. Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: