Over aankopen die niet worden gefactureerd via de App Store of het systeem voor aankopen vanuit apps van de App Store

Als je hebt betaald voor een app, een aankoop vanuit een app of een abonnement buiten het ecosysteem van Apple, neem je contact op met de ontwikkelaar voor factureringssupport of een terugbetaling. Apple kan geen support bieden voor deze aankopen.

Aankopen die niet worden ondersteund door Apple

• In de Europese Unie: het kopen van apps via alternatieve appmarktplaatsen, en alle aankopen en abonnementen die zijn gedaan of afgesloten met apps die zijn geïnstalleerd vanuit alternatieve appmarktplaatsen

• Apps uit de App Store met externe aankopen die geen gebruik maken van het systeem voor in-app aankopen van de App Store

Het doen van aankopen of het delen van informatie over betaalmethoden buiten de App Store en het systeem voor in-app aankopen van de App Store, brengt het risico met zich mee van nieuwe bedreigingen voor de veiligheid en privacy. Mogelijk moet je je betaalgegevens delen met extra partijen, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan voor kwaadwillenden om gevoelige financiële gegevens te stelen. Er bestaat het risico dat je de betaalde digitale goederen en diensten niet ontvangt, en het is mogelijk moeilijker om te ontdekken hoe je een abonnement kunt opzeggen. Handige App Store-functies, zoals 'Meld een probleem', 'Delen met gezin', abonnementsbeheer en 'Vraag om te kopen', zijn ook niet beschikbaar voor deze transacties.

Je kunt eenvoudig zien welke door Apple ondersteunde aankopen je hebt gedaan. Bekijk je geschiedenis van aankopen die zijn gekoppeld aan jouw Apple ID. Voor aankopen die buiten het private en veilige handelssysteem van de App Store worden gedaan, kan Apple gebruikers niet helpen met terugbetalingen, de aankoopgeschiedenis, opzegging en beheer van abonnementen, schendingen van de privacybescherming voor gebruikersgegevens, misbruik, of fraude en manipulatie. Daarnaast zijn er mogelijk problemen die de gebruikerservaring minder intuïtief maken.

Neem contact op met de ontwikkelaar voor hulp bij aankopen die niet via de App Store of het systeem voor in-app aankopen van de App Store worden gefactureerd