Als de microfoons op je iPhone niet werken

Lees hier wat je moet doen als het geluid onduidelijk is tijdens telefoon- of FaceTime-gesprekken, in video-opnamen of in apps.

De microfoons schoonmaken

1. Verwijder een eventuele schermbeschermer, folie of hoesje van je iPhone.

2. Als er vuil in de openingen van je iPhone zit, verwijder je dit.

Contact opnemen met Apple Support

Als je nog steeds onduidelijk klinkt tijdens gesprekken, opnamen of in apps, neem je contact op met Apple Support om de serviceopties te bespreken.

Als je zelf nog andere stappen wilt proberen

Hieronder vind je nog enkele stappen die je desgewenst zelf kunt proberen. Na het uitvoeren van deze stappen moet je mogelijk nog steeds contact opnemen met Apple Support.

Als anderen je niet kunnen horen tijdens telefoon- of FaceTime-gesprekken

1. Open de Dictafoon-app.

2. Tik op de opnameknopGeen alt beschikbaar voor afbeelding, spreek richting de achterkant van je telefoon en stop de opname.

3. Wanneer je de opname afspeelt, moet je stem duidelijk verstaanbaar zijn.

Als anderen je niet kunnen horen wanneer je de telefoon op de luidspreker zet

1. Open de Camera-app.

2. Neem een video op terwijl je in de bovenkant van de iPhone spreekt.

3. Tik op de camerakiezerGeen alt beschikbaar voor afbeelding om over te schakelen naar de andere camera. Neem vervolgens nog een video op terwijl je in de bovenkant van de iPhone spreekt.

4. Wanneer je de video's afspeelt, moet je stem duidelijk verstaanbaar zijn.

Als de microfoon niet werkt in een specifieke app

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Microfoon'.

2. Controleer of de app ingeschakeld is.

3. Als de app toestemming heeft om de microfoon te gebruiken of als de app niet wordt vermeld, neem je contact op met de ontwikkelaar van de app.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.