Om du inte kan ansluta till eller logga in på iCloud

Om du har ställt in ditt Apple-ID och behöver hjälp med att logga in på eller använda iCloud följer du de här stegen.

Få hjälp med att logga in på iCloud

Innan du börjar går du till Apples sida Systemstatus och kontrollerar att det inte är några avbrott eller schemalagda underhåll som för närvarande påverkar iCloud, och kontrollera att du är inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter.

Om du glömmer bort ditt Apple-ID eller lösenord

Om du inte kommer ihåg ditt Apple-ID kontrollerar du de här inställningarna och tjänsterna för att hitta det. Om du har glömt bort lösenordet till ditt Apple-ID läser du om hur du nollställer det.

Om du får ett meddelande om att ditt Apple-ID är låst eller inaktiverat

Om du eller någon annan felaktigt anger ditt lösenord, säkerhetsfrågor eller annan kontoinformation för många gånger kommer ditt Apple-ID automatiskt att låsas för att skydda din säkerhet och du kommer inte att kunna logga in på några Apple-tjänster. Läs om hur du låser upp ditt Apple-ID.

Om du inte kan logga in på iCloud.com

Läs om vad du gör om du har problem med att logga in på iCloud.com.

Om du inte kan logga in med endast mobildata

Se till att din iPhone, iPad eller pc har en stark internetanslutning och att du har aktiverat mobildata på din iPhone eller iPad genom att gå till Inställningar > Mobilnät eller Mobildata. Om den här inställningen är inaktiverad kanske du inte kan komma åt ditt Apple-ID och iCloud när du inte är ansluten till ett wifi-nätverk.

Om du har problem med att få verifikationskoder eller om din verifikationskod avvisas

Läs om hur du får en verifikationskod och loggar in på iCloud med tvåfaktorsautentisering. Om din enhet kör iOS 8 eller OS X Yosemite eller tidigare loggar du istället in med tvåstegsverifiering.

Om du får ett meddelande där det står Kunde inte skapa Apple-ID eller Kunde inte ställa in iCloud

Om du får ett sådant meddelande betyder det att du har överskridit antalet nya Apple-ID:n som du kan ställa in med iCloud på en enhet inom ett år. Läs om vad du gör.

Andra lösenordsuppmaningar som du kanske ser

Om du upprepade gånger uppmanas att ange ditt lösenord för Apple-ID på din Mac eller iOS-enhet

Om du vill logga in på en tredjepartsapp men ditt lösenord avvisas

Om du vill komma åt din iCloud-information från en tredjepartsapp måste du använda ett appspecifikt lösenord. Det hjälper till att skydda ditt konto genom att låta dig logga in på ett säkert sätt. Läs om hur du skapar och använder appspecifika lösenord.

Om du behöver mer hjälp

Om du fortfarande har problem med att logga in på iCloud uppdaterar du din iPhone, iPad och iPod touch till den senaste versionen av iOS eller iPadOS, och din Mac till den senaste versionen av macOS. Se systemkraven för iCloud för mer information.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.