Als je op je iPhone of iPad geen berichten kunt versturen of ontvangen

Lees wat je moet doen als iMessage niet werkt, als je geen sms-berichten kunt ontvangen of als er een melding wordt weergegeven wanneer je een bericht verstuurt.

Problemen met Berichten na de configuratie van een nieuw apparaat

Bericht niet afgeleverd

Berichten worden niet ontvangen op een apparaat

Problemen met groepsberichten

Problemen met foto's of video's in berichten

Als je problemen ondervindt met Berichten na de configuratie van een nieuw apparaat

Als je tijdens het configureren van een nieuw apparaat problemen ondervindt, zoals gesprekken in Berichten die als afzonderlijke berichtenreeksen worden weergegeven of verstuurde berichten die in groene in plaats van blauwe berichtballonnen verschijnen, werk je je instellingen bij aan de hand van de volgende stappen:

1. Werk het apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, indien nodig.

2. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel netwerk'. Controleer of de telefoonlijn ingeschakeld is. Als je meerdere SIM-kaarten gebruikt, controleer dan of het telefoonnummer dat je wilt gebruiken, is geselecteerd en is ingeschakeld.

3. Tik in Instellingen op 'Berichten'. Schakel iMessage uit en vervolgens weer in.

4. Tik op 'Stuur en ontvang via'.

5. Tik op het telefoonnummer dat je wilt gebruiken voor Berichten.

Als je problemen hebt met het ontvangen van een FaceTime-oproep na de configuratie van een nieuw apparaat, kun je ook je FaceTime-instellingen bijwerken.

Lees wat je moet doen als je niet kunt inloggen bij iMessage of FaceTime

Lees wat je moet doen als je berichten groen zijn

Lees wat je moet doen als je de melding 'Wachten op activering' krijgt

Als je een rood uitroepteken ziet

Als je een bericht probeert te versturen en je een rood uitroepteken uitroeptekensymbool ziet met de melding 'Niet afgeleverd', volg je deze stappen:

1. Controleer de netwerkverbinding.

2. Tik op het rode uitroepteken uitroeptekensymbool en tik vervolgens op 'Probeer het opnieuw'.

3. Als je het bericht nog steeds niet kunt versturen, tik je op het rood uitroepteken uitroeptekensymbool en vervolgens op 'Stuur als tekstbericht'. Voor sms-berichten worden mogelijk kosten in rekening gebracht.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

iMessages zijn tekstberichten, foto's of video's die je via wifi of een mobieledatanetwerk naar een andere iPhone, iPad, iPod touch of Mac stuurt. Deze verschijnen in blauwe tekstballonnen. Alle andere tekstberichten gebruiken sms of mms en vereisen een sms-abonnement. Die berichten verschijnen in groene tekstballonnen.

Lees hier wat je moet doen als je nog steeds de melding 'Niet afgeleverd' krijgt wanneer je het bericht probeert te versturen als tekstbericht

Neem contact op met je aanbieder als je geen sms-berichten kunt versturen of ontvangen

Je kunt Berichten zo configureren dat berichten automatisch worden verstuurd als sms wanneer iMessage niet beschikbaar is. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'Stuur als sms' in.

Als je op één apparaat wel berichten ontvangt, maar op een ander apparaat niet

Als je een iPhone en een ander iOS- of iPadOS-apparaat hebt (bijvoorbeeld een iPad), zijn de iMessage-instellingen misschien zo dat je berichten ontvangt en start vanaf je Apple ID en niet vanaf je telefoonnummer. Om te controleren of je telefoonnummer is ingesteld voor het versturen en ontvangen van berichten:

1. Tik in Instellingen op 'Berichten'.

2. Tik op 'Stuur en ontvang via'.

3. Kies het telefoonnummer of e-mailadres dat je wilt gebruiken voor berichten.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je telefoonnummer er niet bij staat, kun je het telefoonnummer van je iPhone koppelen aan je Apple ID Je kunt ook het doorsturen van sms-berichten zo configureren dat je mms- en sms-berichten kunt versturen en ontvangen op al je Apple apparaten.

Als je problemen hebt met een groepsbericht

Als je in een groepsbericht zit en geen berichten meer ontvangt, controleer je of je het gesprek hebt verlaten:

1. Tik in Berichten op het groepsbericht waarvan je geen berichten kunt ontvangen.

2. Als je een bericht ziet dat je het gesprek hebt verlaten, dan heb je het gesprek zelf verlaten of ben je uit het groepsbericht verwijderd.

Je kunt pas weer deelnemen aan een groepsbericht als een ander lid van de groep je toevoegt. Lees hoe je personen toevoegt aan of verwijdert uit groepsberichten.

Een nieuw groepsbericht starten:

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

2. Voer de telefoonnummers of e-mailadressen van je contacten in.

3. Typ je bericht en tik op de knop 'Stuur'stuur bericht.

Als je andere problemen hebt met een groepsbericht, kun je proberen het gesprek te verwijderen In iOS 16, iPadOS 16.1 en nieuwer kun je een verwijderd bericht herstellen tot 30 of 40 dagen na het verwijderen.

Als je geen foto's en video's in berichten kunt versturen of ontvangen

Controleer of je apparaat genoeg ruimte heeft om afbeeldingen en video's te ontvangen.

Als je sms- of mms-berichten gebruikt om foto's of video's te versturen, kan het zijn dat je aanbieder een maximale grootte heeft ingesteld voor bijlagen. Het versturen van grotere bestanden kan meer tijd kosten en je iPhone kan indien nodig foto- en videobijlagen comprimeren. Als je een probleem ondervindt bij het versturen van afbeeldingen met volledige grootte, kun je handmatig afbeeldingen van mindere kwaliteit versturen:

1. Tik in Instellingen op 'Berichten'.

2. Tik op 'Lagekwaliteitsmodus'.

Andere stappen om te proberen

• Herstart de iPhone of iPad.

• Controleer de netwerkverbinding. Als je een bericht als iMessage of mms wilt versturen, heb je een mobiele dataverbinding of wifiverbinding nodig. Om sms-berichten te versturen, heb je een mobiele netwerkverbinding nodig. Als je bellen via wifi inschakelt, kun je sms-berichten versturen via wifi.

• Controleer bij je aanbieder of het type bericht dat je wilt versturen, bijvoorbeeld mms of sms, wordt ondersteund.

• Als je mms-groepsberichten wilt versturen vanaf een iPhone, ga je naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel je 'Mms-berichten' in. Als je op de iPhone geen optie ziet om mms-berichten of groepsberichten in te schakelen, dan kan het zijn dat je aanbieder deze functie niet ondersteunt.

• Controleer of je het juiste telefoonnummer of e-mailadres voor de ontvanger hebt ingevoerd.

Neem contact op met Apple Support als je nog steeds geen berichten kunt versturen of ontvangen

Neem contact op met je aanbieder als je nog steeds geen sms-berichten kunt versturen of ontvangen

Deactiveer iMessage als je bent overgestapt op een telefoon die niet van Apple is en problemen hebt met het versturen en ontvangen van berichten