Als je in iTunes voor Windows wordt gevraagd om je computer te machtigen wanneer je aankopen probeert af te spelen

Je kunt je computer mogelijk niet machtigen vanwege problemen met account- of mapbevoegdheden. Ga hieronder verder om het probleem op te lossen.

In iTunes voor Windows wordt je mogelijk gevraagd om je computer te machtigen voordat je er items op kunt afspelen die je bij de iTunes Store hebt aangeschaft. Lees hier wat je moet doen als je het maximumaantal machtigingen hebt bereikt.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Proberen je aankopen te machtigen met een andere Apple ID

Misschien heb je een andere Apple ID gebruikt bij het kopen van de items die je wilt afspelen. Dit kun je controleren door rechts te klikken op het item en te kijken of de optie 'Verwijder download' voorkomt in het menu. Als de optie 'Verwijder download' aanwezig is, ben je ingelogd met dezelfde Apple ID als waarmee je het item hebt gekocht. Selecteer 'Verwijder download' en download het item vervolgens opnieuw.

Als 'Verwijder download' niet wordt weergegeven, volg je deze stappen:

1. Op een pc open je iTunes voor Windows.

2. Zoek in 'Bibliotheek' een nummer dat je bij de iTunes Store hebt gekocht en selecteer het.

3. Kies in de menubalk bovenaan het iTunes-venster 'Bewerken' > 'Info tonen'.

4. Klik op het tabblad 'Bestand'. Rechts naast 'aangeschaft door' zie je de Apple ID waarmee je het item hebt gekocht.

5. Machtig de computer met de Apple ID die je in stap 4 hebt gevonden. Het is mogelijk dat deze is gewijzigd sinds de aankoop van het item als je het wachtwoord of e-mailadres van die Apple ID hebt veranderd. Als je je Apple ID-wachtwoord bent vergeten, ga je naar iforgot.apple.com.

Als je niet zeker weet of je Apple ID is gewijzigd sinds je het item hebt gekocht, bekijk je de aankoopgeschiedenis van deze Apple ID om te controleren of het item in de lijst van aankopen staat.

Gebruikersaccountbeheer uitschakelen

In iTunes voor Windows kun je sommige machtigingsproblemen oplossen door de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer opnieuw in te stellen. Ga als volgt te werk om de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer opnieuw in te stellen in Windows 7 of nieuwer:

1. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, druk je op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.

2. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Typ in het zoekveld UserAccountControlSettings.

3. Klik op 'UserAccountControlSettings'.

4. Als je wordt gevraagd of je deze toepassing wilt toestaan om wijzigingen aan te brengen, klik je op 'Ja'.

5. Zet de schuifknop in de onderste stand.

6. Klik op 'OK'.

7. Als je wordt gevraagd of je deze toepassing wilt toestaan om wijzigingen aan te brengen, klik je op 'Ja'.

8. Herstart de computer.

Schakel Gebruikersaccountbeheer nu weer in.

1. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, druk je op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.

2. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Typ in het zoekveld UserAccountControlSettings.

3. Klik op 'UserAccountControlSettings'.

4. Zet de schuifknop terug in de gewenste stand.

5. Klik op 'OK'.

6. Herstart de computer.

7. Probeer de computer opnieuw te machtigen.

De map 'SC Info' verwijderen in Windows

iTunes werkt alleen goed als de map 'SC Info' op de computer aanwezig is. Je kunt de computer machtigen om aankopen af te spelen door die map te verwijderen. De map wordt dan door iTunes opnieuw aangemaakt.

1. Stop iTunes.

2. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, druk je op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.

3. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Typ %ProgramData% in het zoekveld en druk op 'Return'.

4. Verborgen bestanden weergeven:

• Windows 10: klik op 'Beeld' en selecteer 'Verborgen items'.

• Windows 8: klik achtereenvolgens op 'Beeld' en op 'Opties'. Selecteer 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' op het tabblad 'Weergave'.

• Windows 7: klik op 'Organiseren' en vervolgens op 'Map- en zoekopties'. Selecteer 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' op het tabblad 'Weergave'.

5. Open de map 'Apple Computer' en vervolgens de map 'iTunes'.

6. Klik rechts op de map 'SC Info' en selecteer 'Verwijderen' in het venstermenu.

7. Start de computer opnieuw op.

8. Open iTunes.

9. Probeer de computer opnieuw te machtigen. Als je meerdere Apple ID's hebt, machtig je de computer voor elke Apple ID.

Hulp krijgen bij factureringskwesties

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.