Bruk Skjermtid til å deaktivere kjøp i app på iPhone eller iPad

Du kan bruke Skjermtid til å forhindre utilsiktede eller uautoriserte kjøp fra App Store og andre Apple-tjenester. Du kan også kreve passord for å foreta kjøp, forhindre bestemte typer kjøp eller deaktivere kjøp fullstendig.

For å forhindre kjøp i app må du først slå på Skjermtid. Finn ut hvordan du slår på og bruker Skjermtid.

Slik slår du av kjøp i app på iPhone eller iPad

1. Når Skjermtid er aktivert, går du til Innstillinger > Skjermtid, og trykker på Innhold og personvern. Hvis du blir bedt om det, oppgir du koden din og slår deretter på Innhold og personvern. Du blir bare bedt om å skrive inn en kode hvis du allerede har opprettet en kode for Skjermtid. Finn ut hvordan du oppretter en kode for Skjermtid.

iPhone-skjerm som viser innstillingen for innhold- og personvernbegrensninger
  2. Trykk på Kjøp i iTunes og App Store.

3. Trykk på kjøp i app, og velg Ikke tillat.*

iPhone-skjerm som viser innstillingen for å deaktivere kjøp i iTunes og App Store

* Herfra kan du også kreve passord for fremtidige kjøp fra iTunes, Books eller App Store.

Andre måter å kontrollere kjøp på en Apple-enhet på