Endre Apple-ID-en

Finn ut hvordan du endrer e-postadressen knyttet til Apple-ID-en din.

Hvis du ikke lenger bruker e-postadressen som er knyttet til Apple-ID-en din, eller du ikke lenger har tilgang til den, kan du endre den. Du mister ikke tilgang til kontakter, kjøp eller annen kontoinformasjon.

Den enkleste måten å endre e-postadressen som er knyttet til Apple-ID-en din på, er via en iPhone eller en annen godkjent enhet. En godkjent enhet er en enhet der du allerede er logget på med Apple-ID-en din.

Husk at du ikke kan bruke en e-postadresse som allerede brukes av en annen Apple-ID. Hvis du bruker tjenester som iCloud eller Meldinger, må du logge på disse tjenestene igjen med den nye Apple-ID-en.

Slik endrer du e-postadressen for Apple-ID-en din på iPhone eller iPad

1. Gå til Innstillinger, og trykk på navnet ditt.

2. Trykk på Pålogging og sikkerhet.

3. Trykk på Rediger ved E-post og telefonnumre.

4. Trykk på Fjern-knappenFjern-knappen ved siden av e-postadressen og deretter på Slett.

5. Trykk på Velg en annen e-postadresse og skriv inn koden for enheten hvis du blir bedt om det.

iPhone-skjerm som viser hvordan du endrer e-postadressen for Apple-ID-en din
  6. Skriv inn den nye e-postadressen og trykk på Fortsett.

iPhone-skjerm som viser hvordan du endrer e-postadressen for Apple-ID-en din
  7. Skriv inn bekreftelseskoden som ble sendt til den nye e-postadressen din.

Slik endrer du e-postadressen for Apple-ID-en din på nettet

Når det er mulig, ber nettprosessen deg om å fullføre endringen av Apple-ID-en din på en godkjent enhet. Hvis du ikke har en godkjent enhet, kan du fortsatt endre e-postadressen for Apple-ID-en din på nettet.

Gå til appleid.apple.com og logg på. Deretter følger du instruksjonene på skjermen for å endre e-postadressen knyttet til Apple-ID-en.

Du må kanskje skrive inn en bekreftelseskode sendt til den nye e-postadressen for Apple-ID-en. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke fikk e-posten.

Hvis du ikke kan endre Apple-ID-en

Hvis du prøver å endre Apple-ID-en din til en @icloud.com-adresse som har blitt opprettet i løpet av de siste 30 dagene, blir du bedt om å prøve igjen senere.

Hvis du ser en melding om at e-postadressen du vil bruke ikke er tilgjengelig eller allerede er i bruk, må du kontrollere at du eller et familiemedlem ikke allerede bruker den e-postadressen med en annen Apple-ID. Hvis noen i familien bruker den e-postadressen, fjerner du den fra vedkommendes konto, og så kan du prøve å bruke den.

Hvis Apple-ID-en din er et telefonnummer

Endre Apple-ID-en din til et annet mobiltelefonnummer. Du kan også endre Apple-ID-en fra et mobilnummer til en e-postadresse for å gjøre pålogging og gjenoppretting enklere. Finn ut hvordan du endrer Apple-ID-en.