Adaptere for Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- eller USB-C-porten på Mac

Finn ut mer om forskjellige adaptere for Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- eller USB-C-porten på Mac.

Adapterne og kablene i denne artikkelen fungerer med Macer med Thunderbolt 4-porter, Thunderbolt 3-porter eller en USB-C-port. Hvis Macen bare har én port, støtter den ikke Thunderbolt-tilkoblinger.

Hvis du bruker en USB-C- eller Thunderbolt-adapter til å koble til skjermen, må adapteren være kompatibel med DisplayPort Alt Mode, Thunderbolt 3 eller Thunderbolt 4.

For å finne den riktige kabelen eller adapteren for Macen kan du sjekke tilkoblingen på enden av kabelen som skal kobles inn i datamaskinen.

Thunderbolt 3Thunderbolt-symbol eller Thunderbolt 4Thunderbolt-symbol

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en Thunderbolt 3- eller Thunderbolt 4-kabel, f.eks. Apple Thunderbolt 4-kabelen, med skjermen eller en annen enhet, kan den kobles til Macen uten adapter.

Apple Studio Display, Apple Pro Display XDR og LG UltraFine 5K Display bruker Thunderbolt 3.

USB-CUSB-symbol

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en USB-C-kabel, f.eks. Apple Thunderbolt 3-kabel (USB‑C) med enheten din, kan du koble den til Macen uten adapter.

LG UltraFine 4K Display bruker USB-C.

USB-AUSB-symbol

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en USB-A-kabel med enheten, må du bruke en USB-C-til-USB-A-adapter som USB-C-til-USB-adapteren fra Apple, USB-C digital AV-multiportadapteren fra Apple eller USB-C VGA-multiportadapteren fra Apple for å koble enheten til Macen.

Hvis du vil lade en iPhone, iPad eller iPod touch fra en Thunderbolt 3- eller USB-C-port uten noen av disse adapterne, kan du bruke Apple USB-C-til-Lightning-kabelen i stedet.

EthernetEthernet-symbol

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en Ethernet-kabel med enheten din, trenger du en USB-C-til-Ethernet-adapter, som for eksempel Belkin USB-C-til-Gigabit Ethernet-adapter. Hvis Macen har en Ethernet-port, kan du koble til Ethernet-kabelen uten adapter.

Thunderbolt Thunderbolt-symboleller Thunderbolt 2Thunderbolt-symbol

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med Apple Thunderbolt Display eller en annen enhet, kan du bruke Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-til-Thunderbolt 2-adapterenApple Thunderbolt 3 (USB-C)-til-Thunderbolt 2-adapteren

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol. De har samme form, men de har forskjellige symboler på kabelen og porten.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en Mini DisplayPort-kabel med skjermen, bruker du en USB-C-til-Mini DisplayPort-kabel, f.eks. mophie USB-C-kabel med Mini DisplayPort-tilkobling. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Macen og skjermmodellen.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2Thunderbolt-symbol. De har samme form, men de har forskjellige symboler på kabelen og porten.

HDMI

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en HDMI-kabel med skjermen, trenger du USB-C digital AV-multiportadapteren fra Apple Hvis Macen har en HDMI-port, kan du koble skjermen til Macen uten en adapter.

DisplayPort

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en DisplayPort-kabel med skjermen, trenger du en USB-C-til-DisplayPort-adapter eller -kabel.

VGA

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en VGA-kabel med skjermen, bruker du en USB-C-til-VGA-adapter, f.eks. USB-C VGA-multiportadapteren fra Apple eller Belkin USB-C-til-VGA-adapter.

DVI

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du bruker en DVI-kabel med skjermen, trenger du en USB-C-til-DVI-adapter eller -kabel. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Macen og skjermmodellen.

Finn ut mer

Finn ut hvordan du kobler en ekstern skjerm til Macen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.