Följ och spela program i Apple Podcasts på iPhone och iPad

Följ dina favoritpodcaster och styr hur du lyssnar med funktionerna uppspelningshastighet, hoppa över och mer.

Så här följer du podcaster på iPhone eller iPad

När du följer en podcast hämtas nya episoder automatiskt till din enhet. Du kan också få aviseringar när nya episoder släpps.

1. Öppna appen Podcasts.
  2. Bläddra eller sök efter ett program. Behöver du hjälp att hitta de program du gillar?
  3. Tryck på programmet för att se informationssidan för det.
  4. Tryck på knappen Följ.

Gå till fliken Bibliotek för att hitta podcasterna som du följer eller de som du har lagt till manuellt via en URL. Tryck sedan på Program och på Följer.

Vill du lyssna på premiumpodcastinnehåll? Läs om hur du köper Apple Podcasts-prenumerationer.

Så här slutar du följa podcaster på iPhone eller iPad

1. Öppna appen Podcasts.
  2. Gå till fliken Bibliotek på din iPhone och tryck sedan på Program. Gå till Bibliotek i sidofältet på din iPad och tryck på Program.
  3. Tryck på ett program för att se informationssidan om det.
  4. Tryck på knappen Mer .
  5. Tryck på Sluta följa program .
    På en iPhone visas menyn Mer på en podcast när du har tryckt på knappen Mer längst upp till höger på skärmen. Knappen Mer ser ut som en cirkel med en ellips inuti. Det första alternativet i menyn Mer är Sluta följa program.
  6. Om du har hämtat episoder kan du välja att behålla alla dina hämtade episoder eller ta bort dem från ditt bibliotek. Om du väljer Behåll alla episoder hämtas inte nya episoder, men episoder som redan finns i ditt bibliotek raderas inte.

Om du slutar följa ett program med premiuminnehåll är din prenumeration fortfarande aktiv. Läs om hur du säger upp en prenumeration.

Så här väljer du i vilken turordning episoder ska spelas upp

När du följer en podcast kan du spela upp episoder i turordning och börja med den nyaste eller äldsta episoden.

1. Öppna appen Podcasts.
  2. Gå till fliken Bibliotek på din iPhone och tryck sedan på Program. Gå till Bibliotek i sidofältet på din iPad och tryck på Program.
  3. Tryck på programmet för att se informationssidan för det.
  4. Tryck på knappen Mer  i det övre högra hörnet och sedan på Inställningar.
  5. Tryck på Äldst till nyast eller Nyast till äldst.
    Inställningsskärmen för en specifik podcast på en iPhone. Det första alternativet är en Följande-växlingsknapp och sedan en Notiser-växlingsknapp. Efter det finns alternativen för Episodordning. Det första alternativet är Äldst till Nyast och det andra är Nyast till Äldst, som är valt nu.

När en episod avslutas, spelas nästa episod i podcasten upp automatiskt. Du kan stänga av det här genom att gå till Inställningar > Podcaster och sedan slå av Kontinuerlig uppspelning.

Så här filtrerar du säsonger och episoder

På podcaster som har säsonger kan du filtrera efter säsonger. Om du följer en podcast, eller har sparat eller hämtat episoder, kan du också filtrera för att bara se dina ospelade episoder, hämtningar och mer.

1. Öppna appen Podcasts.
  2. Gå till fliken Bibliotek på din iPhone och tryck sedan på Program. Gå till Bibliotek i sidofältet på din iPad och tryck på Program.
  3. Tryck på programmet för att se informationssidan för det.
  4. Tryck på Säsonger eller Episoder och välj sedan ett filter.
    På en iPhone visas sidan för podcastprogrammet. Under programbanderollen är en nedrullningspil med texten Episoder vald. Menyn Episoder visar alternativen Alla episoder, Ospelade, Hämtade och Prenumerationsepisoder. Alternativet Alla episoder är valt.

Så här snabbar du upp eller saktar ned en podcastepisod

1. Öppna appen Podcasts och börja lyssna på en episod.
  2. Tryck på minispelaren längst ned på skärmen för att utöka ljudkontrollerna.
  3. Tryck på knappen Uppspelningshastighet och välj sedan en hastighet från menyn som visas.
    På en iPhone visas minispelaren för Podcasts. Längst ned till vänster på spelaren är knappen Uppspelningshastighet, som ser ut som en ”1x” vald, och har menyn Uppspelningshastighet öppen. Alternativen i menyn är 2x, 1,75x, 1,5x, 1,25x, 1x, och 0,75x. 1x är valt.

Så här visar du podcasttranskriptioner

1. Öppna appen Podcasts och börja lyssna på en episod.
  2. Tryck på minispelaren längst ned på skärmen för att utöka ljudkontrollerna.
  3. Tryck på knappen Transkription Om knappen Transkription  är gråtonad är transktiptioner inte tillgängliga för den episoden.
    En podcasttranskription visas på en iPhone med minispelaren under den. Den påslagna knappen Transkription finns längst ned till vänster på minispelaren och ser ut som en mörk pratbubbla med ett citattecken inuti och en vit fyrkant runt den.

I transkriptionsvyn kan du:

• Följa med på dina favoritprogram medan du läser tidssynkroniserade transkriptioner.
  • Bläddra framåt och bakåt genom podcasten och trycka för att spela upp avsnitt som du vill lyssna på.
  • Tryck på Sök för att hitta specifika ord och gå direkt till dessa avsnitt.
  • Rapportera ett problem med transkriptionen genom att trycka på och hålla ned avsnittet, trycka på Rapportera ett problem och sedan följa stegen på skärmen.