Stänga en app på din iPhone eller iPod touch

Om en app inte svarar eller verkar ha låst sig kan du stänga den och sedan öppna den igen.

Så här stänger du en app

Du ska bara stänga en app om den har slutat svara. Hur du stänger en app beror på vilken typ av enhet du har. Leta reda på din iPhone- eller iPod touch-modell nedan och följ sedan stegen. Du kan också läsa om hur du stänger en app på din iPad.

iPhone X och senare

1. Börja från hemskärmen och svep uppåt från skärmens nedre kant och pausa i mitten av skärmen.

2. Svep till höger eller vänster för att leta reda på appen som du vill stänga.

3. Svep uppåt på appens förhandsvisning för att stänga den.

No alt supplied for Image

iPhone SE, iPhone 8 och tidigare och iPod touch

1. Dubbelklicka på hemknappen för att visa dina senast använda appar.

2. Svep till höger eller vänster för att leta reda på appen som du vill stänga.

3. Svep uppåt på appens förhandsvisning för att stänga den.

No alt supplied for Image

iOS 16 stöds inte på iPhone SE (1:a generationen), iPhone 7, iPhone 6, iPhone 6s och iPod touch.