Een app stoppen op een iPhone of iPod touch

Als een app niet meer reageert of lijkt vastgelopen, kun je de app stoppen en vervolgens weer openen.

Een app stoppen

Stop een app alleen als deze niet meer reageert. De manier waarop je een app stopt, is afhankelijk van het type apparaat dat je gebruikt. Zoek hieronder je iPhone- of iPod touch-model en volg de stappen. Of lees hier hoe je een app stopt op een iPad.

iPhone X en nieuwer

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het beginscherm en pauzeer even in het midden van het scherm.

2. Swipe naar rechts of naar links om de app te zoeken die je wilt stoppen.

3. Swipe de voorvertoning van de app omhoog om de app te stoppen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

iPhone SE, iPhone 8 en ouder, en iPod touch

1. Druk tweemaal op de thuisknop om de meest recent gebruikte apps weer te geven.

2. Swipe naar rechts of naar links om de app te zoeken die je wilt stoppen.

3. Swipe de voorvertoning van de app omhoog om de app te stoppen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding{

iOS 16 wordt niet ondersteund op de iPhone SE (1e generatie), iPhone 7, iPhone 6, iPhone 6s en iPod touch.