Om lokala ögonblicksbilder i Time Machine

Med Time Machine kan du återskapa filer från lokala ögonblicksbilder av filer på din Mac, även när Time Machine-säkerhetskopian inte är tillgänglig.

Din Time Machine-säkerhetskopieringsenhet är kanske inte alltid tillgänglig, så Time Machine lagrar också några av sina säkerhetskopior på din Mac. De är lokala ögonblicksbilder.

Så här använder du lokala ögonblicksbilder

När din säkerhetskopia inte är tillgänglig använder Time Machine automatiskt lokala ögonblicksbilder för att du ska kunna återskapa filer. Återanslut din säkerhetskopia för att göra ännu fler säkerhetskopior tillgängliga.

Läs om hur du återskapar filer från Time Machine

Hur ofta sparas lokala ögonblicksbilder?

Time Machine sparar en ögonblicksbild av din startskiva ungefär varje timme och behåller den i 24 timmar. En extra ögonblicksbild av din senaste lyckade Time Machine-säkerhetskopia behålls tills utrymmet behövs. Och i macOS High Sierra eller senare sparas ytterligare en ögonblicksbild innan någon macOS-uppdatering installeras.

Hur lokala ögonblicksbilder använder lagringsutrymme

Du behöver inte tänka på hur mycket lagringsutrymme som lokala ögonblicksbilder använder eftersom de inte använder utrymme för åtgärder som hämtning av filer, kopiering av filer eller installation av ny mjukvara. Faktum är att din Mac räknar utrymmet som dina ögonblicksbilder använder som tillgängligt utrymme.

Trots detta lagras ögonblicksbilder i Time Machine endast på hårddiskar som har tillräckligt med ledigt utrymme. Ögonblicksbilder som är gamla eller tar upp utrymme som behövs för andra saker raderas automatiskt.

Om du vill radera lokala ögonblicksbilder manuellt stänger du tillfälligt av automatisk säkerhetskopiering:

1. Öppna Time Machine-inställningar:

• Välj Time Machine-inställningar i Time Machine-menynIngen bildtext för denna bild i menyraden.

• I macOS Ventura eller senare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på Allmänt i sidofältet och klickar sedan på Time Machine till höger.

• I macOS Monterey eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Time Machine.

2. Stäng av automatisk säkerhetskopiering i Time Machine-inställningarna:

• I macOS Ventura eller senare klickar du på Alternativ, väljer Manuellt från popupmenyn Frekvens för säkerhetskopiering och klickar sedan på Klar.

• I macOS Monterey eller tidigare avmarkerar du Säkerhetskopiera automatiskt eller använder av/på-knappen, beroende på vad du ser.

3. Vänta några minuter på att de lokala ögonblicksbilderna raderas. Slå sedan på automatisk säkerhetskopiering igen. Time Machine kommer ihåg säkerhetskopieringsskivorna som användes.