Overfør fra Windows-maskin til Mac med overføringsassistenten

Overføringsassistent overfører (kopierer) kontakter, kalendere, e-postkontoer og mer fra Windows-PC-en til de riktige stedene på Macen.

Konfigurer Macen og PC-en

Bruk Overføringsassistent til å koble sammen datamaskinene

Bruk Overføringsassistent til å overføre informasjonen din

Hvilke data flyttes, og hvor

Hvis overføringen mislykkes

Konfigurer Macen og PC-en

På begge datamaskinene:

• Installer de nyeste oppdateringene for operativsystemet: På Macen installerer du de nyeste macOS-oppdateringene, og på PC-en installerer du de nyeste Windows-oppdateringene.

• Hvis du har installert antivirusprogramvare, brannmurprogramvare eller VPN-programvare, slår du av programvaren til overføringen av informasjonen er fullført.

• Kontroller at Wi-Fi er slått på.

Hvis Macen kjører macOS Sonoma eller nyere, skal dette være nok til at Overføringsassistent kan koble til og overføre informasjon. Hvis ikke, bruker du Wi-Fi eller Ethernet til å koble Macen og PC-en til samme nettverk. Eventuelt kan du koble dem direkte til hverandre ved hjelp av en Ethernet-kabel.

Hvis den gamle PC-en ikke støtter Bluetooth Low Energy, kan det hende du får beskjed fra Overføringsassistent om at du trenger en Bluetooth Low Energy-adapter for å fortsette. Bluetooth-adaptere som du kan koble til USB-porten på PC-en, får du kjøpt mange steder.

Bruk Overføringsassistent til å koble sammen datamaskinene

Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker, og følg den aktuelle fremgangsmåten.

Hvis Macen bruker macOS Sonoma 14.4 eller nyere

1. På PC-en laster du ned og installerer Windows Migration Assistant 3. Hvis du skal bruke denne versjonen, må Macen kjøre macOS Sonoma 14.4 eller nyere. Hvis den ikke gjør det, følger du fremgangsmåten for macOS Sonoma 14.3.1 og eldre, som krever en eldre versjon av Windows Overføringsassistent.

2. På Macen åpner du Overføringsassistent fra verktøymappen i Programmer-mappen. Du kan åpne verktøymappen direkte ved å velge Gå > Verktøy på menylinjen i Finder. Eller bruk Spotlight til å søke etter overføringsassistenten.

3. Følg instruksjonene på skjermen til du blir spurt om hvordan du vil overføre informasjonen. Velg «Fra en Windows-PC» og klikk deretter på Fortsett:

Overføringsassistent på Mac: Overfør «Fra en Windows-PC»
  4. Når Macen viser en kode og ber deg om å skrive inn denne koden på PC-en, åpner du Windows Overføringsassistent på PC-en.

5. På PC-en følger du instruksjonene på skjermen til du blir bedt om å skrive inn koden som vises på Macen. Skriv inn denne koden og klikk på Fortsett:

Overføringsassistent på PC: Skriv inn kode
  6. Overføringsassistent begynner deretter å prøve å koble til Macen:

Overføringsassistent på PC: Ser etter Mac ...
  7. Når Overføringsassistent har koblet til, følger du fremgangsmåten nedenfor for å overføre informasjonen din.

Hvis Macen kjører macOS Sonoma 14.3.1 eller eldre

1. Last ned og installer riktig versjon av Windows Overføringsassistent på PC-en:

2. På PC-en åpner du Windows Overføringsassistent og følger instruksjonene på skjermen til Overføringsassistent prøver å koble til Macen:

Overføringsassistent på PC: Ser etter Mac ...
  3. På Macen åpner du Overføringsassistent fra verktøymappen i Programmer-mappen. Du kan åpne verktøymappen direkte ved å velge Gå > Verktøy på menylinjen i Finder. Eller bruk Spotlight til å søke etter overføringsassistenten.

4. Følg instruksjonene på skjermen til du blir spurt om hvordan du vil overføre informasjonen. Velg «Fra en Windows-PC» og klikk deretter på Fortsett:

Overføringsassistent på Mac: Overfør «Fra en Windows-PC»
  5. Velg symbolet som representerer PC-en og klikk deretter på Fortsett:

Overføringsassistent på Mac: Velg en Windows-PC
  6. Kontroller at PC-en og Macen viser samme kode, og klikk deretter på Fortsett på PC-en:

Overføringsassistent på PC: Bekreft kode
  7. Når Overføringsassistent har koblet til, følger du fremgangsmåten nedenfor for å overføre informasjonen din.

Bruk Overføringsassistent til å overføre informasjonen din

1. Når du har koblet sammen datamaskinene, katalogiserer Overføringsassistent informasjonen på PC-en din og beregner hvor mye lagringsplass som brukes av hver kategori av filer. Dette kan ta noen minutter. Når den er klar, velger du informasjonen du vil overføre. Du må kanskje rulle ned for å se hele listen.

Overføringsassistent på Mac: Velg informasjon du vil overføre
  2. Klikk på Fortsett for å starte overføringen. Store overføringer kan ta timer å fullføre, og kan se ut til å pause av og til. Det kan være lurt å starte om kvelden og la overføringen fullføres over natten.

3. Når overføringen er fullført, avslutter du Overføringsassistent på begge datamaskinene, og logger deretter på den overførte kontoen på Macen for å se filene. Kontoen bruker samme navn som kontoen på PC-en.

4. Autoriser Macen din for Apple-ID-kjøp. Det er viktig å gjøre dette før du synkroniserer eller spiller av innhold som er lastet ned fra Apple.

Hvis du trenger å overføre data fra en annen Windows-brukerkonto, logger du på den aktuelle kontoen på PC-en, og gjentar deretter fremgangsmåten i denne artikkelen.

Hvilke data flyttes, og hvor

• Overført til Mail-programmet: E-post- og e-postinnstillinger fra Outlook og Windows Mail.

• Overført til Kontakter-programmet: Kontakter fra Personer (Windows 10 eller nyere), Outlook og Kontakter-mappen i hjemkatalogen.

• Overført til Kalender-programmet: Avtaler fra Kalender (Windows 10 eller nyere) og Outlook.

• Overført til Påminnelser-programmet: Oppgaver fra Outlook. Krever overføring til en Mac med macOS Ventura eller nyere.

• Overført til henholdsvis Musikk-, Podkaster-, Books- og TV-programmet: Musikk, podkaster, lydbøker, og filmer/TV-programmer.

• Overført til Safari: Startsiden og bokmerker fra Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer og Safari.

• Overført til Systeminnstillinger eller Systemvalg: Egendefinerte skrivebordsbilder, språkinnstillinger og stedsinnstillinger. Hvis Macen bruker macOS Ventura, flyttes også kjente Wi-Fi-nettverk.

• Overført til Hjem-mappen: Dokumenter og andre filer fra Hjem-katalogen. Og bilder, som du kan legge til i Bilder-programmet manuelt, eller la Bilder søke på Macen etter bilder å importere.

• Overført til Delt-mappen i Hjem-mappen din: Ikke-systemfiler og dokumenter fra systemdisken (vanligvis C-stasjonen) og andre tilgjengelige disker. Krever at overføringsassistenten brukes mens du er logget på Windows-maskinen som administrator.

Hvis overføringen ikke lykkes

Kontroller at du har installert de nyeste macOS-oppdateringene på Macen og de nyeste Windows-oppdateringene på PC-en. Deretter kontrollerer du at du bruker riktig versjon av Windows Overføringsassistent på PC-en.

Hvis du har installert antivirus-, brannmur- eller VPN-programvare, slår du av denne programvaren før du bruker overføringsassistenten.

Du kan bruke kontroller disk-verktøyet (chkdsk) på PC-en for å se etter problemer som kan forhindre vellykket overføring av dataene dine:

1. Høyreklikk på Start-knappen, og klikk deretter på Kjør.

2. Skriv inn cmd Et kommandolinjevindu åpnes.

3. I kommandolinjevinduet skriver du inn chkdsk og trykker på Enter.

4. Hvis verktøyet finner problemer, skriver du inn chkdsk disk: /F, der disk er bokstaven som representerer Windows-oppstartsdisken din, for eksempel C.

5. Trykk på Enter.

6. I kommandolinjevinduet skriver du inn Y, og deretter starter du PC-en på nytt.

7. Gjenta denne prosessen til chkdsk-verktøyet ikke lenger melder om problemer. Hvis verktøyet ikke kan løse alle problemene det fant, må du kanskje få utført service på Windows-maskinen.

Hvis du ikke kan løse problemet, bruker du en ekstern lagringsenhet eller fildeling for å kopiere viktige filer fra PC-en til Macen.

Finn ut mer

Du kan også overføre informasjon fra en annen Mac, fra en Time Machine-sikkerhetskopi av en Mac eller fra en iPhone.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.