Apparaten bekijken en verwijderen die zijn gekoppeld aan je Apple ID-aankopen

Je kunt de lijst met apparaten beheren die onderdelen kunnen downloaden en afspelen die je met je Apple ID hebt gekocht.

In de volgende situaties wil je een gekoppeld apparaat misschien verwijderen:

• Als het maximale aantal koppelingen is bereikt en je een nieuw apparaat wilt toevoegen.

• Als je aankopen uit de App Store, de Apple TV-app, de iTunes Store en andere Apple voorzieningen niet opnieuw kunt downloaden.

• Als je een gekoppeld apparaat wilt verkopen of weggeven.

Een Mac of Windows-pc gebruiken om je gekoppelde apparaten te bekijken of te verwijderen

1. Open de Apple Music-app of Apple TV-app.

2. Kies 'Account' > 'Accountinstellingen' in de menubalk op je Mac. Klik op een Windows-pc op je naam onderaan de navigatiekolom en kies vervolgens 'Toon mijn account'. Mogelijk moet je inloggen met je Apple ID.

3. Klik op 'Beheer apparaten'. Als er geen apparaten zijn gekoppeld aan je Apple ID, wordt deze sectie niet weergegeven.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  4. Als je een apparaat wilt verwijderen, klik je op 'Verwijder'. Als je een apparaat niet kunt verwijderen, log je op dat apparaat uit bij je Apple ID en probeer je het opnieuw. Als je het apparaat nog steeds niet kunt verwijderen, moet je mogelijk tot 90 dagen wachten om het apparaat aan een andere Apple ID te koppelen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Een gekoppelde iPhone of iPad verwijderen

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op je naam en tik vervolgens op 'Media en aankopen'.

3. Tik op 'Toon account'. Mogelijk wordt je gevraagd om in te loggen.

4. Scrol omlaag en tik vervolgens op 'Verwijder dit apparaat'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Meer informatie over gekoppelde apparaten

Wil je een nieuw apparaat aan de lijst toevoegen? Gebruik dat apparaat om een aankoop te doen in de App Store, Apple TV-app of een andere Apple voorziening.

Er kunnen tien apparaten (waarvan niet meer dan vijf computers) tegelijk zijn gekoppeld aan de Apple ID die je gebruikt voor aankopen.

Wanneer je probeert een apparaat te koppelen dat al eerder was gekoppeld, zie je mogelijk een bericht met de melding dat dit apparaat is gekoppeld aan een andere Apple ID en dat je dit apparaat pas over [aantal] dagen kunt koppelen aan een andere Apple ID. Je moet mogelijk tot 90 dagen wachten om het apparaat aan een andere Apple ID te koppelen.

Deze lijst met gekoppelde apparaten is niet dezelfde als de lijst met apparaten waarop je momenteel bent ingelogd met je Apple ID. OP je Apple ID-accountpagina kun je zien waar je bent ingelogd.

Als je apparaat niet in de lijst staat

Als je apparaat niet in de lijst staat en je het niet kunt gebruiken om aankopen te doen, is het apparaat mogelijk verouderd.

Lees meer over welke apparaten vintage of verouderd zijn

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.