Oppdater iPhone eller iPad

Finn ut hvordan du oppdaterer iPhone eller iPad til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

Du kan oppdatere iPhone eller iPad til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS trådløst.

Hvis oppdateringen ikke vises på enheten, kan du bruke datamaskinen til å oppdatere enheten manuelt. Finn ut hvordan du oppdaterer enheten manuelt hvis du bruker en Mac med macOS Catalina eller nyere, eller hvis du bruker en Mac med macOS Mojave eller eldre eller en Windows-maskin.

Oppdater iPhone eller iPad trådløst

1. Sikkerhetskopier enheten ved hjelp av iCloud eller datamaskinen.

2. Koble enheten til strøm og koble den til Internett via Wi-Fi.

3. Gå til Innstillinger > Generelt, og trykk på Oppdatering.

4. Hvis du ser mer enn ett programvareoppdateringsalternativ tilgjengelig, velger du det du vil installere.

5. Trykk på Installer nå. Hvis du ser Last ned og installer i stedet, trykker du på knappen for å laste ned oppdateringen, skriver inn sikkerhetskoden din og trykker deretter på Installer nå. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke vet hva sikkerhetskoden er.

ios-16-iphone-14-pro-settings-general-software-update-download-and-install-also-available-ios-17

Hvis du får en varselmelding under trådløs oppdatering

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en varselmelding når du prøver å oppdatere enheten trådløst.

Noen programvareoppdateringer er ikke tilgjengelige trådløst. VPN- eller proxyforbindelser kan hindre enheten i å kontakte oppdateringsserverne.

Hvis du trenger mer plass under trådløs oppdatering

Hvis en melding ber deg om å midlertidig fjerne apper fordi programvaren trenger mer plass til oppdateringen, trykker du på Fortsett for å tillate at apper fjernes. Når installasjonen er fullført, installeres disse appene automatisk på nytt. Hvis du trykker på Avbryt i stedet, kan du slette innhold manuelt fra enheten for å frigjøre plass.

Tilpass automatiske oppdateringer

Enheten kan oppdateres automatisk mens den lades om natten.

Slå på automatiske oppdateringer

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

2. Trykk på Automatiske oppdateringer, og slå deretter på Last ned iOS-oppdateringer.

3. Slå på Installer iOS-oppdateringer. Enheten din oppdateres automatisk til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS. Noen oppdateringer må kanskje installeres manuelt.

ios-17-iphone-14-pro-settings-general-software-update-automatic-updates

Installer kritiske sikkerhetsoppdateringer

Kritiske sikkerhetsoppdateringer leverer viktige sikkerhetsforbedringer på en raskere måte, før de inkluderes i fremtidige programvareoppdateringer.

Slik får du kritiske sikkerhetsoppdateringer automatisk:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

2. Trykk på Automatiske oppdateringer.

3. Kontroller at Sikkerhetsoppdateringer og systemfiler er slått på.

Hvis du ikke vil at kritiske sikkerhetsoppdateringer skal installeres automatisk, kan du installere kritiske sikkerhetsoppdateringer som programvareoppdateringer.

Slik fjerner du en kritisk sikkerhetsoppdatering:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Om.

2. Trykk på iOS-versjonen.

3. Trykk på Fjern sikkerhetsoppdatering.

Du kan installere kritiske sikkerhetsoppdateringer på nytt senere, eller vente til det installeres permanent som en del av en standard programvareoppdatering.

Når du oppdaterer til den nyeste versjonen av iOS- eller iPadOS-programvaren, får du også de nyeste funksjonene, sikkerhetsoppdateringene og feilrettingene. Ikke alle funksjoner er tilgjengelige på alle enheter eller i alle land eller regioner. Batteri- og systemytelsen kan påvirkes av mange faktorer, for eksempel nettverksforbindelsen og hvordan du bruker enheten. De faktiske resultatene kan variere.