FaceTime för Mac: Om HD-videosamtal

FaceTime för Mac har stöd för videosamtal i hög upplösning (HD) på Mac-datorer som har en inbyggd FaceTime HD-kamera. Dessutom kan många befintliga Mac-datorer ta emot ett HD-videosamtal medan de skickar video i standardupplösning.

Skicka samtalsvideo i HD

Mac-datorer med en inbyggd FaceTime HD-kamera kan skicka samtalsvideo i HD:

• iMac (21,5 tum, mitten av 2011)

• iMac (27 tum, mitten av 2011)

• MacBook Pro (15 tum, tidigt 2011)

• MacBook Pro (17 tum, tidigt 2011)

• MacBook Pro (13 tum, tidigt 2011)

För att skicka HD-video krävs minst en överföringsbandbredd på 1 Mbit/s.

Obs! Andra Mac-datorer med FaceTime för Mac och Mac OS X 10.6.6 och senare kan skicka ett samtal med video i standardupplösning. Mer information finns i Mac OS X v10.6 Snow Leopard – Teknisk information.

Ta emot ett HD-videosamtal

Följande Mac-datorer kan visa ett HD-samtal med FaceTime för Mac och Mac OS X 10.6.6 och senare:

• iMac (21,5 tum, mitten av 2011)

• iMac (27 tum, mitten av 2011)

• MacBook Pro (15 tum, tidigt 2011)

• MacBook Pro (17 tum, tidigt 2011)

• MacBook Pro (13 tum, tidigt 2011)

• MacBook (13 tum, tidigt 2008) eller senare, med en processor på 2,4 GHz eller bättre

• MacBook Pro (15 tum och 17 tum, tidigt 2008) eller senare, med en processor på 2,4 GHz eller bättre

• MacBook Pro (13 tum, mitten av 2010) eller senare, med en processor på 2,53 GHz eller bättre

• iMac (20 tum och 24 tum, tidigt 2008) eller senare, med en processor på 2,4 GHz eller bättre

• iMac (21,5 tum och 27 tum, sent 2009) eller senare, med en processor på 3,06 GHz eller bättre

• Mac Pro (alla modeller) med en kompatibel videokamera

• Mac mini (tidigt 2009) eller senare, med en processor på 2,26 GHz eller bättre och en kompatibel videokamera

För att ta emot HD-video krävs minst en hämtningsbandbredd på 1 Mbit/s.

Exempel: Du använder en MacBook (13 tum, tidigt 2008) med FaceTime för Mac för att ringa en vän som använder en MacBook Pro (15 tum, tidigt 2011). Din MacBook (13 tum, tidigt 2008) tar emot HD-video från MacBook Pro-datorn (15 tum, tidigt 2011), och din väns MacBook Pro tar emot video i standardupplösning från din MacBook.

Ta emot ett videosamtal i standardupplösning

Mac-datorer med Mac OS X 10.6.6 eller senare som har tillverkats före de som nämns i avsnitten ovan kan använda FaceTime för Mac. Samtalen skickas och tas emot med standardvideo (ej HD).

Om endera av Mac-datorerna i ett samtal bara kan skicka och ta emot standardvideo kommer båda Mac-datorerna bara att skicka och ta emot standardvideo.