AirPlay gebruiken om video te streamen of het scherm van je iPhone of iPad synchroon weer te geven

Gebruik AirPlay om materiaal vanaf je Apple apparaten te streamen of te delen naar je Apple TV, met AirPlay compatibele smart-tv of Mac. Stream een video. Deel je foto's. Of geef het scherm van je apparaat synchroon weer.

Video handmatig streamen vanaf een iPhone of iPad

1. Verbind je apparaat met hetzelfde wifinetwerk als je Apple TV, met AirPlay compatibele smart-tv of Mac.
  2. Zoek de video die je wilt streamen.
  3. Tik op de knop 'AirPlay' . In sommige apps moet je mogelijk eerst op een andere knop tikken.1 Tik bijvoorbeeld in de app 'Foto's' op de knop 'Deel'  en tik vervolgens op de knop 'AirPlay' .
    De knop 'AirPlay' wordt in de rechterbenedenhoek van het scherm op de iPhone weergegeven tijdens het afspelen van video
  4. Kies je tv of Mac in de lijst.
    Beschikbare apparaten worden weergegeven voor selectie onder 'Luidsprekers en tv's'

Als je wilt stoppen met streamen, tik je op de knop 'AirPlay'  in de app van waaruit je streamt en tik je vervolgens op je iPhone of iPad in de lijst.

Video automatisch streamen vanaf een iPhone of iPad

Afhankelijk van je instellingen voor 'AirPlay en Handoff' kan je iPhone of iPad apparaten voorstellen of automatisch verbinding maken met apparaten die je regelmatig met AirPlay gebruikt.

Je instellingen voor 'AirPlay en Handoff' aanpassen:

1. Ga naar 'Instellingen' op je iPhone of iPad met de nieuwste versie van iOS.
  2. Tik op 'Algemeen'.
  3. Tik op 'AirPlay en Handoff' en tik vervolgens op 'Gebruik AirPlay'.
    'Automatisch' is geselecteerd voor 'Gebruik AirPlay' op het scherm 'AirPlay en Handoff'
  4. Kies een instelling.
    • Nooit: kies handmatig een apparaat voor AirPlay.
    • Vraag: ontvang meldingen met voorgestelde AirPlay-verbindingen. Tik op de melding met de voorgestelde AirPlay-verbinding om de verbinding tot stand te brengen, of sluit of negeer de melding en kies handmatig een ander apparaat voor AirPlay.
    • Automatisch: ontvang meldingen met voorgestelde en automatische AirPlay-verbindingen. Sluit of negeer de melding met de automatische AirPlay-verbinding en tik vervolgens op 'Speel af' in de app om de verbinding te gebruiken. Of tik op de knop 'Herstel'  om de verbinding snel te verbreken en handmatig een ander apparaat voor AirPlay te kiezen.

Je iPhone of iPad en je AirPlay-apparaat moeten zich op hetzelfde wifinetwerk bevinden voordat je automatische en voorgestelde AirPlay-verbindingen kunt ontvangen. Om automatische en voorgestelde AirPlay-verbindingen met je Apple TV of HomePod te ontvangen, moet je ervoor zorgen dat je op je Apple TV of HomePod bent ingelogd bij dezelfde iCloud-account als op je iPhone of iPad.

Je iPhone of iPad synchroon weergeven op een tv of Mac

1. Verbind je iPhone of iPad met hetzelfde wifinetwerk als je Apple TV, met AirPlay compatibele smart-tv of Mac.2
  2. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iPadOS 13 of nieuwer: veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder: veeg omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  3. Tik op de knop 'Synchrone weergave' .
    De knop 'Synchrone weergave' gemarkeerd tussen de bedieningspaneelmodules
  4. Selecteer je tv of Mac in de lijst.
    Beschikbare apparaten worden weergegeven voor selectie onder 'Synchrone weergave'
  5. Als er een AirPlay-toegangscode op het scherm van je tv of Mac verschijnt, voer je deze toegangscode in op je iPhone of iPad.

Als je de iPhone of iPad niet meer synchroon wilt weergeven, open je het bedieningspaneel, tik je op 'Synchrone weergave' en op 'Stop synchrone weergave'. Of druk op de knop 'Menu' op de Apple TV Remote.

1. Sommige video-apps bieden mogelijk geen ondersteuning voor AirPlay. Als je AirPlay niet kunt gebruiken met een video-app, controleer je of die app beschikbaar is in de App Store op de Apple TV.
  2. Bekijk welke macOS-versies en Mac-modellen compatibel zijn met AirPlay naar Mac en lees hoe je de Mac kunt configureren als AirPlay-ontvanger.