Thuisdeling gebruiken om media vanaf een computer met andere apparaten te delen

Met thuisdeling kun je media delen, streamen en importeren vanaf maximaal vijf computers die verbonden zijn met het wifinetwerk thuis.

Voordat je thuisdeling configureert

De apps en functionaliteit kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in je land of regio beschikbaar is.

Thuisdeling configureren

Voordat je thuisdeling kunt gebruiken, moet je dit configureren op een Mac of pc.

Thuisdeling configureren op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik vervolgens op 'Algemeen' in de navigatiekolom.

2. Klik rechts op 'Delen'.

3. Schakel 'Mediadeling' in en klik op de knop 'Info'Geen alt beschikbaar voor afbeelding ernaast.

4. Selecteer 'Thuisdeling', voer je Apple ID in en klik op 'Schakel thuisdeling in'. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je thuisdeling wilt gebruiken.

Thuisdeling configureren op een pc

1. Open iTunes voor Windows.

2. Als je nog niet bent ingelogd, log je in met je Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je thuisdeling wilt gebruiken.

3. Kies 'Bestand' > 'Thuisdeling' > 'Schakel thuisdeling in' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.

Je kunt thuisdeling gebruiken met maximaal vijf computers die verbonden zijn met je wifi- of ethernetnetwerk thuis.

Thuisdeling gebruiken

Op een Mac of pc kun je thuisdeling gebruiken om gedeelde bibliotheken te bekijken van andere computers die zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk en waarop met dezelfde Apple ID is ingelogd.

Om een gedeelde bibliotheek van een computer te bekijken op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV, moet je ingelogd zijn met dezelfde Apple ID als op de computer en verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk.

Je kunt thuisdeling gebruiken om toegang te krijgen tot je mediabibliotheek op alle computers die zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk. Je kunt ook muziek, films en tv-programma's streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere. Zorg ervoor dat de computers ingeschakeld en actief zijn en dat de Muziek-app of iTunes voor Windows is geopend.

Thuisdeling gebruiken op een Mac

Toegang krijgen tot je mediabibliotheek:

1. Open de Muziek-app.

2. Als je nog niet bent ingelogd, log je in met je Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je thuisdeling wilt gebruiken.

3. Klik in de navigatiekolom op 'Bibliotheek'.

4. Klik op de mediabibliotheek.

Als je wilt teruggaan naar je muziekbibliotheek, klik je op 'Verwijder media'Geen alt beschikbaar voor afbeelding in de navigatiekolom.

Thuisdeling gebruiken op een pc

Je kunt thuisdeling gebruiken om muziek, films en tv-programma's te streamen van de ene gemachtigde computer naar de andere. Zorg ervoor dat de computers ingeschakeld en wakker zijn en dat de Muziek-app of iTunes voor Windows is geopend.

Als je al je gedeelde bibliotheken wilt zien, klik je op 'Muziek'Geen alt beschikbaar voor afbeelding in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.

Thuisdeling gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Om thuisdeling te gebruiken om toegang tot de mediabibliotheek van je computer te krijgen op een iPhone, iPad en iPod touch, log je in bij thuisdeling op je apparaat:

1. Om een muziekbibliotheek te bekijken, ga je naar 'Instellingen' > 'Muziek'. Om een videobibliotheek te bekijken, ga je naar 'Instellingen' > 'TV' > 'iTunes-video's'.

2. Tik onder 'Thuisdeling' op 'Log in'.

3. Log in met je Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je thuisdeling wilt gebruiken.

Nadat je bent ingelogd, verbindt je een iPhone, iPad or iPod touch met hetzelfde wifinetwerk als je computer en open je de Muziek-app, Apple TV-app of iTunes voor Windows op de computer.

Gedeelde muziek bekijken

1. Open de Muziek-app en tik op 'Bibliotheek'.

2. Tik op 'Thuisdeling'. Ziet je deze optie niet? Tik op 'Wijzig', selecteer 'Thuisdeling' en tik vervolgens op 'Gereed'.

3. Kies een gedeelde bibliotheek.

Gedeelde video's bekijken

1. Open de TV-app.

2. Tik op 'Bibliotheek'.

3. Kies een gedeelde bibliotheek.

Thuisdeling gebruiken op een Apple TV

Om thuisdeling te gebruiken om toegang tot de mediabibliotheek van je computer te krijgen op een Apple TV, log je in bij thuisdeling op je Apple TV:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'Thuisdeling'.

2. Selecteer 'Schakel thuisdeling in'.

3. Log in met je Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je thuisdeling wilt gebruiken.

Nadat je bent ingelogd, volg je de volgende stappen om toegang te krijgen tot de mediabibliotheek van je computer op je Apple TV:

1. Verbind de Apple TV met hetzelfde wifinetwerk als de computer.

2. Op een computer open je de Muziek-app, Apple TV-app of iTunes voor Windows.

3. Op een Apple TV ga je naar het beginscherm, selecteer je 'Computers' en kies je een gedeelde bibliotheek.

Je kunt de foto's ook vanaf de computer op je Apple TV bekijken.

• Op een Mac: kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik vervolgens op 'Algemeen' in de navigatiekolom. Klik rechts op 'Delen'. Schakel 'Mediadeling' in en klik op de knop 'Info'Geen alt beschikbaar voor afbeelding ernaast. Selecteer 'Deel foto's met Apple TV'.

• Open iTunes voor Windows op je pc. Ga in de menubalk naar 'Bestand' > 'Thuisdeling' en selecteer vervolgens 'Foto's kiezen om te delen met Apple TV'.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik vervolgens op 'Algemeen' in de navigatiekolom.

2. Klik rechts op 'Delen'.

3. Klik op 'Mediadeling' en klik op de knop 'Info'Geen alt beschikbaar voor afbeelding ernaast.

4. Selecteer 'Thuisdeling', voer je Apple ID in en klik op 'Schakel thuisdeling in'. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je thuisdeling wilt gebruiken. Log in met je Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op elke computer of elk apparaat in het thuisnetwerk waarop je thuisdeling wilt gebruiken.

5. Klik op 'Schakel thuisdeling in'.