Talen

iOS: over Apple Digital AV-adapters

Lees hier hoe u de Apple Digital AV-adapter, Lightning-naar-digitale-AV-adapter, VGA-adapter of Lightning-naar-VGA-adapter gebruikt om meerdere iOS-apparaten aan te sluiten op een externe tv, projector of beeldscherm.

U kunt een Apple Digital AV-adapter, Lightning-naar-digitale-AV-adapter, VGA-adapter of Lightning-naar-VGA-adapter gebruiken om het beeldscherm van een iOS-apparaat te delen met een compatibele tv, projector of ander extern beeldscherm. Afhankelijk van het apparaat kunt u het volgende gebruiken:

• Video-uitvoer: apps kunnen specifieke inhoud van het iOS-apparaat, inclusief video's, foto's, presentaties en diavoorstellingen, weergeven op een tweede beeldscherm.
  • Synchrone weergave: deelt het volledige scherm van het iOS-apparaat met een tweede beeldscherm. Apps 'weerspiegelen' standaard het beeld (het externe beeldscherm geeft hetzelfde weer als het scherm van het iOS-apparaat), tenzij deze zijn ontworpen om andere uitvoer weer te geven op het externe beeldscherm via video-uitvoer.

In de volgende tabel ziet u welke functies het iOS-apparaat en Apple Digital Adapter aanbieden.

Apple VGA-adapter Apple digitale AV-adapter Apple digitale AV-adapter
(2e generatie)1
Lightning-naar-digitale-AV-adapter
4
Lightning-naar-VGA-adapter
4
A1368 A1388 A1422 A1438 A1439
iPhone 4 Video-uitvoer Niet ondersteund
iPad
(1e generatie)
iPod touch
(4e generatie)
iPhone 4s Synchrone weergave Niet ondersteund
iPad 2 en
iPad (3e generatie)2
iPad
(4e generatie) en nieuwer
Niet compatibel met 30-pens AV-adapters3 Synchrone weergave
iPad mini en iPad mini met Retina-display
iPod touch
(5e generatie)
iPhone 5 of nieuwer
iPod nano / iPod Classic Niet ondersteund
  1. Apple digitale AV-adapter (2e generatie) vereist iOS 5.1 of hoger.
  2. Voor de beste prestaties met een iPad (3e generatie) gebruikt u de Apple digitale AV-adapter (2e generatie).
  3. Apple AV-adapters kunnen geen video-uitvoer leveren wanneer deze worden gebruikt met een Lightning-naar-30-pens-adapter of Lightning-naar-30-pens-adapter (0,2 m).
  4. De Lightning-naar-digitale-AV-adapter en Lightning-naar-VGA-adapter bieden geen ondersteuning voor synchronisatie via USB. Als u een apparaat met Lightning wilt synchroniseren, sluit u het apparaat rechtstreeks aan op de Lightning-naar-USB-kabel.

U ziet het modelnummer van het accessoire wanneer het is aangesloten op een compatibel iOS-apparaat in Instellingen > Algemeen > Over > Apple HDMI-adapter.

Apps van andere fabrikanten bieden mogelijk video-uitvoer of synchrone weergave. Raadpleeg de infopagina van de app in de App Store of neem contact op met de ontwikkelaar om te bepalen of een programma een van deze functies ondersteunt.

Probleemoplossing

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van de Apple digitale AV-adapter of VGA-adapter:

• Koppel de adapter los van het iOS-apparaat en het beeldscherm en sluit deze opnieuw aan.
  • Sluit het apparaat rechtstreeks aan op een tv, projector of extern beeldscherm met behulp van een VGA- of HDMI-kabel die goed werkt.
  • Verwijder VGA- of HDMI-verlengkabels of -omzetters.
  • Accessoires die een VGA- of HDMI-signaal omzetten naar andere videostructuren (DVI, Composite, Component) niet worden ondersteund.
  • Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iOS gebruikt. Sommige Apple digitale AV-adapters vereisen iOS 5.1 of hoger.

Opmerking: wanneer u een Apple digitale AV-adapter, die is gemaakt vóór begin 2012, gebruikt met een iPad (3e generatie), ziet u mogelijk de waarschuwing 'Dit accessoire wordt niet ondersteund'. Als u de waarschuwing sluit, kunt u de adapter gebruiken.

Voor optimale prestaties moet u wellicht de beeldresolutie of de instellingen van het beeldscherm aanpassen. Als het beeldscherm de instellingen 'autodetectie' of 'standaardinstellingen' biedt, kunt u deze opties mogelijk gebruiken om de beeldresolutie en weergave te optimaliseren.

Specificaties van video-uitvoer

iPad 2 of hoger en iPhone 4s of hoger ondersteunen video-uitvoer tot maximaal 1080p. De iPad, iPhone 4 en iPod touch (4e generatie) ondersteunen video-uitvoer tot maximaal 720p.

HDCP-vereisten

Films uit de iTunes Store (SD en HD) en tv-programma's (HD) vereisen een digitale HDCP-verbinding, zoals de verbinding die wordt geleverd bij gebruik van de Apple digitale AV-adapter en HDMI-kabel. Als u dit materiaal probeert af te spelen zonder een digitale HDCP-verbinding, zoals de Apple VGA Adapter, verschijnt een waarschuwing om u te melden dat een apparaat met HDCP-compatibiliteit vereist is. Als u materiaal uit de iTunes Store wil weergeven met een digitale verbinding zonder HDCP, kiest u één van de volgende opties:

• Synchroniseer de SD-versie van het tv-programma
  • Gebruik een Apple component-AV-kabel om de HD-versie af te spelen op 480p
  • Gebruik een Apple composite-AV-kabel om de HD-versie af te spelen op 480i

Als u gehuurd materiaal probeert af te spelen op een apparaat waarvoor een digitale verbinding met HDCP is vereist, kan de huurperiode al zijn begonnen. Gebruik een van de aanbevolen Apple AV-kabels om het gehuurde onderdeel te bekijken voordat de huurperiode afloopt.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 3-jun-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 3-jun-2014
  • Artikel: HT4108
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)