Jos näet MacBook Airissa tai MacBook Prossa huoltosuosituksen

Lue, miten voit tarkistaa akun kunnon ja ratkaista lataamiseen liittyviä ongelmia.

Akun kunnon tarkistaminen

Valitse Omenavalikosta  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Akku. Akun kunto näkyy akun tiedoissa:

Akun kunto näyttää seuraavat tiedot

• Normaali: akku toimii normaalisti.

• Huoltoa suositellaan: Voit jatkaa Macin käyttämistä turvallisesti, mutta jos akku tarvitsee huoltoa tai sen alentunut kyky säilyttää varausta vaikuttaa käyttöön, vie akku arvioitavaksi Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai ota yhteys Appleen.

Akkuasetukset macOS Venturassa

Joissakin vanhemmissa macOS-versioissa akun kuntona voi näkyä Vaihda pian, Vaihda nyt tai Huollata akku. Tilatieto voi akkuasetusten sijaan näkyä akkuvalikossa. Voit avata akkuvalikon pitämällä optionäppäimen (tai Alt-näppäimen) painettuna ja klikkaamalla valikkorivillä olevaa akkuvalikon kuvakettaNo alt supplied for Image.

Myös jotkin muiden valmistajien apit voivat näyttää tietoja akun kunnosta, mutta tiedot eivät välttämättä ole tarkkoja eivätkä välttämättä tarkoita, että järjestelmän käyttöaika akulla olisi lyhentynyt. Saat luotettavimman tiedon akun kunnosta macOS:n ilmoittamista tiedoista.

Jos akku ei lataudu

Akkuvalikko macOS:ssä, jossa Lataus odottaa (akkua käytetään harvoin) -viesti

Joskus valikkorivin akkuvalikossaNo alt supplied for Image ei ehkä näy täyttä latausta (100 %), vaikka virtalähde olisikin ollut kytkettynä pitkään. Tällöin kyse on akun optimoidusta latauksesta, joka auttaa pidentämään akun käyttöikää. Jos lataus on odotustilassa mutta haluat ladata akun täyteen heti, valitse Lataa täyteen nyt akun tilavalikostaNo alt supplied for Image.

Jos akku ei lataudu, varmista, että Maciin on liitetty oikeanlainen virtalähde. Jos virtalähdettä ei ole tarkoitettu vähintään Macin vaatimalle wattiteholle, se ei ehkä lataa Macia luotettavasti. Jos käytät oikeaa virtalähdettä, varmista, että virtalähteessä ei ole vikaa:

Jos akku ei vieläkään lataudu:

Akun huollattaminen

Applen yhden vuoden rajoitettu takuu kattaa viallisen akun vaihtamisen. Jos olet ostanut Macille AppleCare Protection Planin Jos takuu ei kata laitettasi, akku voidaan vaihtaa maksusta.

MacBook-, MacBook Air- ja MacBook Pro -tietokoneiden sisäänrakennetun akun saa vaihtaa vain Applen valtuuttama huoltoliike, Apple Store -myymälä tai itsenäisesti toimiva huoltoliike, joka käyttää aitoja Apple-osia.1 Aitoja Apple-osia on myös saatavilla takuun ulkopuolisiin korjauksiin Self Service Repair ‑ohjelman kautta. Aitoja Apple-osia on myös saatavilla takuun ulkopuolisiin korjauksiin Self Service Repair ‑ohjelman kautta.

Joissakin vanhemmissa Mac-kannettavissa on irrotettava akku, jonka käyttäjä voi vaihtaa itse. Jos tietokoneessa on irrotettava akku, ota yhteys Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -myymälään ja pyydä apua irrotettavan akun huoltamisessa.

Lisätietoja Apple-tuotteissa käytettävistä akuista

Lisätietoja akkuasetuksista energian säästämiseen

Lisätietoja näyttöasetuksista energian säästämiseen

1. Itsenäisesti toimivilla huoltoliikkeillä on pääsy aitoihin Apple-osiin, työkaluihin, koulutusmateriaaleihin, huolto-oppaisiin, diagnostiikkatoimintoihin ja resursseihin. Itsenäisten huoltoliikkeiden korjaukset eivät kuulu Applen takuun tai AppleCare-sopimusten piiriin, mutta ne saattavat sisältyä huoltoliikkeiden omaan korjaustakuuseen.

2. Elektronisten laitteiden korjaamiseen perehtyneet asiakkaat saavat Self Service Repair -ohjelman kautta käyttöönsä aitoja Apple-osia, työkaluja ja korjausoppaita, jotta he voivat suorittaa takuun ulkopuolisia korjauksia itse. Self Service Repair -korjauksia on tällä hetkellä saatavilla tietyissä maissa ja tietyillä alueilla tietyille vuonna 2020 tai sen jälkeen julkaistuille Mac-malleille. Jos haluat tutustua ohjelmaan kuuluvien mallien korjausoppaisiin tai tilata niihin varaosia, siirry Self Service Repair ‑sivulle.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.