Macin Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- tai USB-C-portin sovittimet

Tässä artikkelissa kerrotaan Macin Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- tai USB-C-porttien erilaisista sovittimista.

Tämän artikkelin sovittimet ja kaapelit toimivat Thunderbolt 4 -porteilla, Thunderbolt 3 -porteilla tai USB-C-portilla varustetuissa Mac-tietokoneissa. Jos Macissa on vain yksi portti, se ei tue Thunderbolt-liitäntöjä.

Jos liität näytön USB-C- tai Thunderbolt-sovittimen avulla, sovittimen on oltava DisplayPort Alt Mode-, Thunderbolt 3- tai Thunderbolt 4 ‑yhteensopiva.

Etsi Macillesi sopiva kaapeli tai sovitin tarkistamalla kaapelin liitin, joka on tarkoitettu liitettäväksi tietokoneeseen.

Thunderbolt 3Thunderbolt-kuvake tai Thunderbolt 4Thunderbolt-kuvake

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos liität näytön tai jonkin toisen laitteen Maciin Thunderbolt 3- tai Thunderbolt 4 ‑kaapelilla, kuten Applen Thunderbolt 4 ‑kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

Apple Studio Display, Apple Pro Display XDR ja LG UltraFine 5K Display ovat yhteensopivia Thunderbolt 3:n kanssa.

USB-C USB-kuvake

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos liität laitteen Maciin USB‑C-kaapelilla, kuten Applen Thunderbolt 3 (USB‑C) ‑kaapelilla, et tarvitse sovitinta.

LG UltraFine 4K -näyttö on yhteensopiva USB-C:n kanssa.

USB-AUSB-kuvake

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos liität laitteen Maciin USB‑A-kaapelilla, käytä USB‑C–USB‑A-sovitinta, kuten Applen USB‑C–USB-sovitinta, Applen USB‑C–Digital AV Multiport ‑sovitinta tai Applen USB‑C–VGA Multiport ‑sovitinta.

Jos haluat ladata iPhonen, iPadin tai iPod touchin Thunderbolt 3- tai USB‑C-portin kautta ilman näitä sovittimia, voit niiden sijasta käyttää Applen USB‑C–Lightning-kaapelia.

EthernetEthernet-kuvake

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos käytät Ethernet-kaapelia laitteen kanssa, käytä USB-C–Ethernet-sovitinta, kuten Belkinin USB-C–Gigabit Ethernet -sovitinta. Jos Macissa on Ethernet-portti, voit liittää Ethernet-kaapelin ilman sovitinta.

ThunderboltThunderbolt-kuvake tai Thunderbolt 2Thunderbolt-kuvake

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos liität Apple Thunderbolt Display ‑näytön tai jonkin toisen laitteen Thunderbolt- tai Thunderbolt 2 ‑kaapelilla, käytä Applen Thunderbolt 3 – Thunderbolt 2 ‑sovitintaApplen Thunderbolt 3 – Thunderbolt 2 ‑sovitinta

Thunderbolt ja Thunderbolt 2 eivät ole sama asia kuin Mini DisplayPort Mini DisplayPort -kuvake. Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort -kuvake

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos käytät Mini DisplayPort -kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–Mini DisplayPort-kaapelia, kuten Mini DisplayPort -liittimellä varustettua mophie USB-C ‑kaapelia. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Mini DisplayPort ei ole sama asia kuin Thunderbolt tai Thunderbolt 2 Thunderbolt-kuvake. Ne ovat saman muotoisia, mutta kaapelissa ja portissa on niitä varten eri symbolit.

HDMI

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos käytät HDMI-kaapelia näytön kanssa, käytä Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitinta Jos Macissa on HDMI-portti, voit liittää näytön Maciin ilman sovitinta.

DisplayPort

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos käytät DisplayPort-kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–DisplayPort-sovitinta tai -kaapelia.

VGA

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos käytät VGA-kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–VGA-sovitinta, kuten Applen USB-C–VGA Multiport -sovitinta tai Belkin USB-C–VGA -sovitinta.

DVI

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos käytät DVI-kaapelia näytön kanssa, käytä USB-C–DVI-sovitinta tai -kaapelia. Tarkista sovittimen valmistajalta, että sovitin on yhteensopiva Macin ja näytön mallin kanssa.

Lisätietoja

Lue, miten voit liittää ulkoisen näytön Maciin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.