Språk

iTunes: Ställa in ett Apple-ID i iTunes

Lär dig ställa in ett Apple-ID så att du kan handla i iTunes Store.

Dölj allt | Visa allt

För att genomföra köp och hämtningar i iTunes Store måste du ha ett Apple-ID. Har du använt andra Apple-tjänster, som iCloud, Mac App Store eller om du har köpt innehåll från Apple Online Store, så går det att använda samma Apple-ID för att logga in i iTunes Store. Har du inte ett Apple-ID måste du skapa ett innan det går att börja använda iTunes Store.

Skapa ett Apple-ID på en dator

1. Öppna iTunes. Har du inte iTunes går det att hämta iTunes här.
  2. Från menyn Affär väljer du Skapa Apple-ID. Klicka på Fortsätt på nästa bild.
  3. För att fortsätta måste du godkänna villkoren. När du har läst och godkänt villkoren klickar du i kryssrutan bredvid "Jag har läst och godkänner dessa villkor".
  4. Klicka på Godkänns.
  5. Fyll sedan i formuläret för att skapa ditt Apple-ID (som är det du ska använda för att logga in på iTunes Store).
  6. Formuläret innehåller säkerhetsfrågor för att skydda dig och ber dig lämna en extra e-postadress för nödsituation. Vi rekommenderar att ange en e-postadress för nödsituation. Läs mer om e-postadress vid nödsituation.
  7. När du har fyllt i formuläret ska du klicka på Fortsätt.
  8. Får du en varning om att e-postadressen du angav redan är förknippad med ett Apple-ID, följ dessa anvisningar om att använda ett befintligt Apple-ID istället.
  9. Ange en giltig betalningsmetod och faktureringsadress. Du debiteras inte något förrän du gör ett köp.
  10. När du har angivit all nödvändig faktureringsinformation klickar du på Fortsätt.
  11. Du måste bekräfta din e-postadress. Kontrollera din e-postinkorg där det ska finnas ett bekräftelsemeddelande från Apple.
  12. I bekräftelsemeddelandet från Apple klickar du på länken Bekräfta.
  13. Då kommer du till sidan med Apple-ID där du kan bekräfta din e-postadress.
  14. Ange din e-postadress och det lösenord du använt för att skapa ditt Apple-ID. Sedan klickar du på Bekräfta adress.

Skapa ett Apple-ID på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar på startskärmen och tryck sedan på iTunes och App Stores.
  2. Är ett Apple-ID redan inloggat ska du trycka på Apple-ID-namnet och sedan på Logga ut.
  3. Tryck på Skapa nytt Apple-ID.
  4. Välj lämplig affär genom att trycka på Affär och välja det land där du befinner dig. Tryck på Klar när du har gjort ditt val. Tryck sedan på Nästa för att gå vidare till nästa skärm.
  5. På nästa skärm visas iTunes Store-villkoren. Du kan välja att villkoren ska skickas till dig med e-post så att de blir lättare att läsa. Tryck i så fall på Skicka med e-post. Gör detta genom att ange din giltiga e-postadress och sedan klicka på Skicka.
  6. Godkänn villkoren genom att trycka på knappen Godkänn som finns längst ner till höger på sidan. Tryck på Godkänn på nytt när bekräftelsen visas.
  7. När du har godkänt villkoren anger du en e-postadress och ett lösenord och besvarar tre säkerhetsfrågor.
  8. E-postadressen du anger blir ditt nya Apple-ID (som är det du använder när du loggar in på iTunes Store). Ange din e-postadress och klicka på Nästa.
  9. Det går även att ange en valfri e-postadress för en nödsituation. Vi rekommenderar att ange en e-postadress för nödsituation. Läs mer om e-postadress vid nödsituation.
  10. E-postadressen du anger blir ditt nya Apple-ID (som är det du använder när du loggar in på iTunes Store). Ange din e-postadress och klicka på Nästa.

Tips! Försöker du skapa ett konto med ett befintligt Apple-ID, som din iCloud-e-postadress, får du ett meddelande om att din e-postadress redan är ett Apple-ID. Tryck på Fortsätt och tryck sedan på Använd befintligt konto på nästa skärm.

11. Du får sedan ange betalningsinformation. Välj en annan betalkortstyp genom att trycka på ett av de tillgängliga alternativen och tryck sedan på Klar. Du debiteras inte förrän du gör ett köp.
  12. Tryck på Nästa när du har fyllt i samtliga fält för din faktureringsinformation.
  13. Därefter visas skärmen Bekräfta kontot.
  14. Tryck på Klar och vänta på bekräftelsemeddelandet från Apple. Läs iOS: Ställa in ett e-postkonto om du ställer in e-post på iPhone, iPad eller iPod touch.
  15. Öppna e-postmeddelandet och aktivera kontot genom att klicka på länken Bekräfta nu i meddelandet.
  16. Du kommer till en säker sida där du anger ditt Apple-ID och lösenord för att slutföra bekräftelsen av kontot.
  17. När du har angivit din e-postadress och ditt lösenord trycker du på Bekräfta adress.

18. Vill du ändra din kontoinformation, som Apple-ID, betalningsuppgifter eller faktureringsadress, trycker du på ditt kontonamn längst ner på sidan när du är inloggad på iTunes Store. Tryck på Visa konto när du uppmanas att göra det.

Obs!

• Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord på nytt för kontroll.
    • När du vill logga ut från ditt iTunes Store-konto, trycker du helt enkelt på ditt kontonamn längst ner på sidan i App Store eller iTunes Store.
Senast ändrad: 2012-dec-07