Kielet

iOS: Tietoja mobiilidataverkoista

Tässä artikkelissa kerrotaan GSM-, CDMA- ja LTE-mobiilidataverkoista.

Kun Wi-Fi-verkkoa ei ole käytettävissä, iPhone ja iPad (Wi-Fi + Cellular -mallit) voivat muodostaa Internet-yhteyden mobiilidataverkon kautta.

Valitse operaattorisi verkkotekniikka, niin voit saada lisätietoja mobiilidataverkon ominaisuuksista, joita ovat esimerkiksi

• verkkotyypit
  • tilapalkin symbolit
  • tuetaanko puheen ja datan samanaikaista käyttämistä (iPhonessa).

GSM-verkot

GSM-verkoissa tuetaan samanaikaista ääntä ja dataa iPhonessa, kun käytössä on UMTS-yhteys.

UMTS 4G Kyllä Näkyy iPhone 4S:ssä tai uudemmassa ja iPadissa (3. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular) tai uudemmassa, kun yhteys on muodostettu AT&T:n tai T-Mobilen nopeaan verkkoon Yhdysvalloissa.
UMTS 3G Kyllä
EDGE E Ei Puheluita ei välttämättä voi vastaanottaa, kun dataa siirretään mobiiliverkossa.*
GPRS ° Ei
* Jos et pysty vastaanottamaan puhelua, se siirtyy heti vastaajaan.

CDMA-verkot

CDMA-verkot eivät tue puheen ja datan samanaikaista käyttämistä iPhonessa.

EV-DO 3G Ei Puheluita voi vastaanottaa, kun dataa siirretään mobiiliverkossa.
1xRTT 1x Ei Puheluita ei välttämättä voi vastaanottaa, kun dataa siirretään mobiiliverkossa.*
* Jos et pysty vastaanottamaan puhelua, se siirtyy heti vastaajaan.

LTE-verkot

LTE on käytettävissä tuettujen LTE-operaattorien verkoissa, kun käytössä on iPhone 5 tai uudempi tai iPad (3. sukupolvi tai uudempi, Wi-Fi + Cellular). Vaatii tuetun LTE-operaattorin. Lue lisätietoja iPhone-operaattoreista.

LTE LTE Ei*
4G 4G Ei* Huomautus: 4G voi tarkoittaa myös UMTS-yhteyttä joissakin GSM-verkoissa (kuten AT&T:n ja T-Mobilen nopeissa verkoissa Yhdysvalloissa).
Lisätietoja saat operaattoriltasi.
* iPhone 5 (GSM-malli) käyttää datan siirtoon 3G-verkkoa äänipuhelujen aikana.

Additional Information

Mobiilidatan käyttö edellyttää voimassa olevaa puhelin- tai dataliittymää matkapuhelinoperaattorin kanssa. Saat lisätietoja matkapuhelinoperaattoriltasi.

Mobiilidata ei välttämättä ole käytettävissä kaikissa sijainneissa. Lisäksi verkon nopeus ja yhteydet saattavat vaihdella sijaintikohtaisesti. Tarkasta operaattorisi verkon kantama alueellasi. Tässä artikkelissa on iPhone-matkapuhelinoperaattoreiden tuen linkkejä ja perustietoja matkapuhelinoperaattoreiden tukemista ominaisuuksista.

Kun olet operaattorisi verkon ulkopuolella, saatat pystyä käyttämään Internetiä käyttämällä toista operaattoria. Jos haluat käyttää toisen operaattorin verkkoa, ota Dataroaming-asetus käyttöön kohdasta Asetukset > Mobiiliverkko.

Huomautuksia:

• Yhteyteen saattaa liittyä roamingmaksuja. Pyydä lisätietoja matkapuhelinoperaattorilta. Varmista että dataroaming on kytketty pois päältä, jotta dataroaming-maksut vältetään.
  • Kun käytössä on mobiilidataverkko, joka ei tue samanaikaista ääntä ja dataa, mobiilidatasiirto keskeytyy soitettujen ja vastaanotettujen puheluiden ajaksi. Tämä ei vaikuta Wi-Fi-verkkoyhteyteen.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 15.4.2014