Språk

iTunes: Använda Föräldrakontroll

Med inställningarna för föräldrakontroll i iTunes kan du definiera innehållsbegränsningar.

Du kan t.ex. ange att vuxeninnehåll inte får visas i iTunes Store. Du kan också ange att podcaster, radioinnehåll, iTunes Store och delad musik inte får visas i listan till vänster i iTunes-fönstret.

Ställa in Föräldrakontroll

Gör så här för att ställa in Föräldrakontroll:

1. Öppna iTunes-inställningarna i iTunes. För Mac-användare: Välj Inställningar i iTunes-menyn. För Windows-användare: Klicka på Inställningar i Redigera-menyn.
  2. Klicka på fliken Förälder.
  3. Markera kryssrutan vid det innehåll som du vill avaktivera eller begränsa.
  4. Välj en nivå i snabbmenyn om du vill ändra betygsnivån för TV-program, filmer och spel.
  5. Klicka på låssymbolen om du vill förhindra att andra användare ändrar inställningen.
  6. Ange administratörslösenordet i den dialogruta som visas. Klicka sedan på OK. (Du måste känna till administratörskontots användarnamn och lösenord.)
  7. Klicka på OK när du vill stänga iTunes-inställningarna och aktivera ändringarna.

Om du vill ändra inställningarna öppnar du iTunes-inställningarna, klickar på fliken Förälder, klickar på låssymbolen och låser upp Föräldrakontroll genom att ange administratörslösenordet i den dialogruta som visas. Därefter kan du ändra inställningarna.

Föräldrakontroll i iTunes 11

Föräldrakontroll i iTunes 11

Föräldrakontroll i iTunes 10

Föräldrakontroll i iTunes 10

Additional Information

Senast ändrad: 2013-jul-30