Näin tunnistat iPodisi mallin

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää iPodisi mallin mallinumeron ja muiden tietojen perusteella.

iPod touch (7. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 32, 128 tai 256 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A2178: toukokuu 2019

iPod touchissa (7. sukupolvi) on 8 Mpix kamera ja FaceTime HD -kamera.

ipod-touch-7-sukupolvi

iPod touch (6. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 16, 32, 64 tai 128 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1574: heinäkuu 2015

iPod touchissa (6. sukupolvi) on iSight-kamera ja FaceTime HD -kamera.

ipod-touch-6-sukupolvi

iPod touch (6. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä sekä (PRODUCT)RED-versiona.

iPod touch (5. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 16, 32 ja 64 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1509: kesäkuu 2014

• A1421: toukokuu 2013

• A1421: lokakuu 2012

iPod touchissa (5. sukupolvi) on iSight-kamera ja FaceTime HD -kamera. iPod touch loop -ranneke sisältyy 32 ja 64 Gt:n malleihin.

ipod-touch-5-sukupolvi-toinen-julkaisu

iPod touch (5. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä.

iPod touch (5. sukupolvi, 16 Gt, vuoden 2013 puoliväli)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 16 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1509: toukokuu 2013

Tämä malli on saatavilla hopeanvärisenä ja siinä on FaceTime HD -kamera.

ipod-touch-5-sukupolvi

iPod touch (4. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 8, 16, 32 ja 64 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1367: lokakuu 2012

• A1367: lokakuu 2011

• A1367: syyskuu 2010

iPod touchissa (4. sukupolvi) on iSight-kamera ja FaceTime HD -kamera.

ipod-touch-4-sukupolvi

iPod touch (4. sukupolvi) on saatavilla valkoisena ja mustana.

iPod touch (3. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 32 ja 64 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1318: syyskuu 2009

iPod touchissa (3. sukupolvi) on 3,5 tuuman (lävistäjä) Multi-Touch-laajakuvanäyttö ja 32 tai 64 Gt:n flash-muisti.

iPod touchin (3. sukupolvi) erottaa iPod touchista (2. sukupolvi) katsomalla laitteen taakse. Mallinumero löytyy kaiverruksen alapuolella olevasta tekstistä.

ipod-touch-3-sukupolvi

iPod touch (2. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 8, 16 ja 32 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1288: syyskuu 2008

• A1319 (vain Manner-Kiina): syyskuu 2008

iPod touchissa (2. sukupolvi) on 3,5 tuuman (lävistäjä) Multi-Touch-laajakuvanäyttö ja 8, 16 tai 32 Gt:n flash-muisti.

iPod touchin (2. sukupolvi) erottaa aiemmasta mallista virtaviivaisen muotoilun ja takana vasemmassa yläkulmassa olevan ovaalinmuotoisen antennisuojan perusteella.

ipod-touch-2-sukupolvi

iPod touch

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 8, 16 ja 32 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1213: helmikuu 2008

• A1213: syyskuu 2007

iPod touchissa on 3,5 tuuman (diagonaalimitta) Multi-Touch-laajakuvanäyttö ja 8, 16 tai 32 Gt:n flash-muisti. Voit selata internetiä Safarilla ja katsoa YouTube-videoita kaikkien aikojen ensimmäisellä iPodilla, jossa on Wi-Fi. iPod touchilla voit myös etsiä, esikuunnella ja ostaa musiikkikappaleita iTunes Wi-Fi Music Storesta.

ipod-touch-1-sukupolvi

iPod nano (7. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 16 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohdat: A1446: heinäkuu 2015

ipod-nano-7-sukupolvi-2015-puolivali

iPod nano (7. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli) on saatavilla viidessä värissä sekä (PRODUCT)RED-versiona.

iPod nano (7. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 16 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1446: lokakuu 2012

ipod-nano-7-sukupolvi

iPod nano (7. sukupolvi) on saatavilla kahdeksassa värissä.

iPod nano (6. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö

• Kapasiteetti: 8 tai 16 Gt.

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1366: syyskuu 2010

ipod-nano-6-sukupolvi

iPod nano (6. sukupolvi) on saatavilla kuudessa värissä.

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition on saatavilla ainoastaan Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä 8 tai 16 Gt:n kapasiteetilla. Apple lahjoittaa jokaisen ostetun iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition -laitteen hinnasta osuuden Global Fund -säätiölle hivin ja aidsin vastaiseen taisteluun Afrikassa.

iPod nano (5. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 8 tai 16 Gt.

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1320: syyskuu 2009

iPod nanon (5. sukupolvi) erottaa aiemmista iPod nano -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• korkeampi näyttö verrattuna iPod nanoon (4. sukupolvi)

• kiillotettu anodisoitu alumiinipinta

• kamera ja mikrofoni laitteen takana.

ipod-nano-5-sukupolvi

iPod nano (5. sukupolvi) on saatavilla yhdeksässä värissä.

iPod nano (4. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 8 tai 16 Gt.

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1285: syyskuu 2008

iPod nanon (4. sukupolvi) erottaa aiemmista iPod nano -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• korkeampi näyttö

• kaareva pinta

• ovaali muoto ylhäältä tai alhaalta tarkasteltuna

• Ravista-ominaisuuden käyttämä kiihtyvyysanturi.

ipod-nano-4-sukupolvi

iPod nano (4. sukupolvi) on saatavilla yhdeksässä värissä.

iPod nano (3. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 4 tai 8 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1236: syyskuu 2007

iPod nanon (3. sukupolvi) erottaa aiemmista iPod nano -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• entistä laajempi näyttö

• lukituskytkin pohjassa

• kyky toistaa videoita.

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat YOP, YOR, YXR, YXT, YXV tai YXX.

ipod-nano-3-sukupolvi

iPod nano (3. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä.

iPod nano (2. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 2, 4 tai 8 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1199: syyskuu 2006

iPod nanon (2. sukupolvi) erottaa muista malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• entistä pienempi koko

• värit

• sekä telakkaliitäntä että kuulokeportti sijaitsevat laitteen pohjassa.

ipod-nano-2-sukupolvi

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition on iPod nano (2. sukupolvi), joka on saatavilla punaisena 4 tai 8 Gt:n kapasiteetilla. Jokaisen ostetun iPod nano (PRODUCT) RED -laitteen hinnasta menee 10 dollaria suoraan Global Fund -säätiölle aidsin vastaiseen taisteluun Afrikassa.

iPod nano

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 1, 2 tai 4 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1137: helmikuu 2006

• A1137: syyskuu 2005

iPod nano on pienempi kuin iPod mini. Siinä on värinäyttö ja napsautusrulla sekä flash-muisti kovalevyn sijasta. Musiikki ja valokuvat synkronoidaan USB 2 -kaapelin avulla, ei FireWiren kautta. iPod nanon kapasiteetti on kaiverrettu kotelon taakse.

ipod-nano-1-sukupolvi

iPod nano on saatavilla valkoisena ja mustana.

iPod shuffle (4. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli)

• Navigointi: ohjauslevy

• Kapasiteetti: 2 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohdat: A1373: heinäkuu 2015

ipod-shuffle-4-sukupolvi-2015-puolivali

iPod shuffle (4. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli) on saatavilla viidessä värissä sekä (PRODUCT)RED-versiona.

iPod shuffle (4. sukupolvi, loppuvuosi 2012)

• Navigointi: ohjauslevy

• Kapasiteetti: 2 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1373: syyskuu 2012

ipod-shuffle-5-sukupolvi

iPod shuffle (4. sukupolvi, loppuvuosi 2012) on saatavilla seitsemässä värissä.

iPod shuffle (4. sukupolvi)

• Navigointi: ohjauslevy

• Kapasiteetti: 2 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1373: syyskuu 2010

ipod-shuffle-4-sukupolvi

iPod shuffle (4. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä.

iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009)

• Navigointi: Apple-kuulokkeet kaukosäätimellä

• Kapasiteetti: 2 tai 4 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohdat: A1271: syyskuu 2009

iPod shufflessa (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on kolmiasentoinen kytkin, joka toimii samalla tavalla kuin alkuperäisessä iPod shufflessa: se vaihtaa pois päältä-, toisto- ja sekoitustilojen välillä. Tässä mallissa on kuulokeportti, joka on liitettävissä myös tietokoneen USB-porttiin. Siinä on samankaltainen pidike kuin iPod shufflessa (2. sukupolvi). iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on aiempia malleja pienempi. Siinä on yksi tilavalo. Aiemman sukupolven iPod shuffle -laitteissa niitä oli kaksi.

ipod-shuffle-3-sukupolvi

iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on saatavilla viidessä värissä.

iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on lisäksi saatavilla 4 Gt:n Special Limited Edition -mallina, joka on saatavilla ainoastaan Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä. Kyseinen malli on tehty kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä.

iPod shuffle (3. sukupolvi)

• Navigointi: Apple-kuulokkeet kaukosäätimellä

• Kapasiteetti: 4 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1271: maaliskuu 2009

iPod shufflessa (3. sukupolvi) on kolmiasentoinen kytkin, joka toimii samalla tavalla kuin alkuperäisessä iPod shufflessa: se vaihtaa pois päältä-, toisto- ja sekoitustilojen välillä. Tässä mallissa on kuulokeportti, joka on liitettävissä myös tietokoneen USB-porttiin. Siinä on samankaltainen pidike kuin iPod shufflessa (2. sukupolvi). iPod shuffle (3. sukupolvi) on aiempia malleja pienempi ja siinä on yksi tilavalo. Aiemman sukupolven iPod shuffle -laitteissa niitä oli kaksi.

ipod-shuffle-3-sukupolvi-alkuperainen

iPod shuffle (2. sukupolvi)

• Navigointi: ohjauslevy

• Kapasiteetti: 1 tai 2 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1204: helmikuu 2008

• A1204: syyskuu 2006

iPod shuffle (2. sukupolvi) on pienempi kuin alkuperäinen iPod shuffle, eikä siinä ole USB-liitäntää.

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat 1ZH, 1ZK, 1ZM, 1ZP tai 1ZR.

ipod-shuffle-2-sukupolvi

iPod shuffle

• Navigointi: ohjauslevy

• Kapasiteetti: 512 Mt tai 1 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1112: tammikuu 2005

iPod shuffle on pienempi kuin iPod mini, eikä siinä ole näyttöä. Edessä ja takana on LED-valot. Laitteen kapasiteetti on kaiverrettu etupuolen USB-liitäntään.

ipod-shuffle-1-sukupolvi

iPod mini (2. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 4 tai 6 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1051: helmikuu 2005

mini_2gen

iPod mini (2. sukupolvi) -mallit erottaa alkuperäisistä iPod mini -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• kovalevyn koko on kaiverrettu laitteen taakse

• napsautusrullan tekstin väri on sama kuin laitteen väri.

iPod mini

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 4 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1051: tammikuu 2004

ipod-mini-1-sukupolvi

iPod mini erottuu muista malleista seuraavien ominaisuuksien osalta:

• entistä pienempi koko

• värit

• lukituskytkin sijaitsee yläreunan vasemmassa laidassa

• napsautusrullan painikkeiden merkinnät ovat itse rullassa.

iPod classic 160 Gt (loppuvuosi 2009)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 160 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: syyskuu 2009

iPod classic 160 Gt (loppuvuosi 2009) on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

ipod-6-sukupolvi-klassinen

iPod classic on saatavana hopeanvärisenä ja mustana, ja sen kotelo on anodisoitua alumiinia ja kiillotettua ruostumatonta terästä.

iPod classic (120 Gt)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 120 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: syyskuu 2008

iPod classic (120 Gt) on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

ipod-6-sukupolvi-klassinen

iPod classic on saatavana hopeanvärisenä ja mustana, ja sen kotelo on anodisoitua alumiinia ja kiillotettua ruostumatonta terästä.

iPod classic

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 80 tai 160 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: syyskuu 2007

iPod classic on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat Y5N, YMU, YMV tai YMX.

ipod-6-sukupolvi-klassinen

iPod classic on saatavana hopeanvärisenä ja mustana, ja sen kotelo on anodisoitua alumiinia ja kiillotettua ruostumatonta terästä.

iPod (5. sukupolvi, loppuvuosi 2006), tunnetaan myös nimillä iPod videon kanssa ja viidennen sukupolven iPod

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 30 tai 80 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: syyskuu 2006

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat V9K, V9P, V9M, V9R, V9L, V9N, V9Q, V9S, WU9, WUA, WUB, WUC tai X3N. Viidennen sukupolven U2 Special Edition iPod (30 Gt, loppuvuosi 2006) -mallin sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat W9G.

ipod-5-sukupolvi

iPod (5. sukupolvi), tunnetaan myös nimillä iPod videon kanssa ja viidennen sukupolven iPod

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 30 tai 60 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: lokakuu 2005

iPod (5. sukupolvi) on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

ipod-5-sukupolvi

iPod (5. sukupolvi) on saatavilla valkoisena ja mustana.

iPod Special Edition U2

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 20 tai 30 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1136: syyskuu 2006

• A1136: kesäkuu 2006

• A1099: kesäkuu 2005

• A1059: lokakuu 2004

iPod Special Edition U2 on tavallinen iPod-malli, jossa on joitakin eroja: musta muovikuori, punainen napsautusrulla, kotelon taakse kaiverretut U2-yhtyeen jäsenten nimikirjoitukset ja kotelon taakse kaiverrettu teksti ”iPod Special Edition U2”.

Ensimmäinen malli perustui iPodiin (napsautusrulla), jossa oli 20 Gt:n kovalevy. Kesäkuussa 2005 julkaistiin iPod Special Edition U2:n uusi versio, joka perustui iPod-värinäyttömalliin. Niitä molempia pidetään myös neljännen sukupolven iPod-malleina. Kesäkuussa 2006 julkaistiin iPod Special Edition U2:n uusi versio, joka perustui 5. sukupolven iPodiin (joka tunnetaan myös videota tukevana iPodina), jossa oli 30 Gt:n kovalevy. Syyskuussa 2006 esiteltiin malli, joka perustui iPodiin (5. sukupolvi, loppuvuosi 2006).

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat W9G.

iPod-värinäyttömalli

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 20 tai 60 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1099: kesäkuu 2005

iPod ja iPod photo ovat nyt yksi ja sama malli, koska kaikissa valkoisissa iPod-malleissa on täysvärinäyttö. Niissä on edelleen samat ohjaimet kuin iPod (napsautusrulla) -malleissa, mutta nyt kaikissa malleissa on värinäyttö, kuten iPod photo -malleissa. Ne sopivat siksi erinomaisesti albumikuvituksen ja kuvaesitysten näyttöön. Niitä pidetään neljännen sukupolven malleina yhdessä iPod (napsautusrulla) -mallin kanssa.

ipod-4-sukupolvi

iPod photo (tunnetaan myös nimellä iPod-värinäyttömalli)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 30, 40 tai 60 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1099: helmikuu 2005

• A1099: lokakuu 2004

iPod photo -mallit vastaavat toiminnoiltaan ja ulkonäöltään iPod-värinäyttömallia (katso yllä olevaa kuvaa).

iPod (napsautusrulla)

• Navigointi: napsautusrulla

• Kapasiteetti: 20 tai 40 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1059: heinäkuu 2004

iPod (napsautusrulla) -malleissa on napsautusrulla, kuten iPod minissä, mutta ne ovat suurempia ja niiden lukituskytkin on yläreunan oikeassa laidassa. iPod (napsautusrulla) -malleissa on mustavalkonäyttö. iPod (napsautusrulla) -mallia kutsutaan neljännen sukupolven iPod-malliksi.

ipod-clickwheel-pito-vaihto

iPod (telakkaliitin)

• Navigointi: kosketusrulla

• Kapasiteetti: 10, 15, 20, 30 tai 40 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• A1040: syyskuu 2003

• A1040: huhtikuu 2003

iPod (telakkaliitäntä) -mallien pohjassa on telakkaliitäntä.

Uudemmissa iPod-malleissa, kuten iPod (napsautusrulla) -mallissa ja iPod minissä, on myös telakkaliitäntä. iPod (telakkaliitäntä) -mallissa on kuitenkin kosketusrulla napsautusrullan sijaan, ja neljä säätöpainiketta ovat kosketusrullan yläpuolella. iPod (telakkaliitäntä) -malleja kutsutaan kolmannen sukupolven iPod-malleiksi.

ipod-3-sukupolvi

iPod (kosketusrulla)

• Navigointi: kosketusrulla

• Kapasiteetti: 10 tai 20 Gt

• Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1019: heinäkuu 2002

Kaikissa iPod (kosketusrulla) -malleissa on FireWire-portin suojus. Vieritysrulla- ja telakkaliitäntämalleissa ei ole FireWire-porttia. iPod (kosketusrulla) -mallin ohjaimet näyttävät samankaltaisilta kuin iPod (vieritysrulla) -mallissa, mutta itse kosketusrulla ei käänny. iPod (kosketusrulla) -malleja pidetään toisen sukupolven iPod-malleina.

ipod-2-sukupolvi

iPod (vieritysrulla)

• Navigointi: vieritysrulla

• Kapasiteetti: 5 tai 10 Gt

• Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:

• M8541: maaliskuu 2002

• M8541: lokakuu 2001

iPod (vieritysrulla) -malleissa on fyysisesti kääntyvä vieritysrulla. Ohjaimet (toisto, valikko, seuraava ja edellinen) ovat rullan ympärillä. iPod (vieritysrulla) -malleja kutsutaan ensimmäisen sukupolven iPod-malleiksi.

ipod-2-sukupolvi