Hitta serienumret för din Apple-produkt

Läs om hur du hittar serienumret på en iPhone, iPad, iPod, HomePod, Mac eller annan Apple-produkt.

Kontrollera först här

Beroende på produkt kan du hitta serienumret på ett eller flera av dessa sätt:

• Kontrollera om det finns ett tryckt serienummer på produktens yta.

• På en Mac: Välj Apple-menyn  > Om den här datorn.

• På en iPhone, iPad, iPod touch, Apple Vision Pro eller Apple Watch: Gå till Inställningar > Allmänt > Om.

• Om du använder Finder eller iTunes för att synkronisera din enhet med din dator, ansluter du din enhet till din dator och väljer sedan din enhet i Finder eller iTunes.

Om du inte har din produkt eller om den inte startar

Om du har produktens originalförpackning kan du leta efter streckkoden för att hitta serienumret. Du kan också hitta produktens serienummer på originalkvittot eller fakturan. Eller välj en produkt nedan för ytterligare information om hur du hittar serienumret.

iPhone, iPad, iPod

Apple Vision Pro

Apple Watch

Mac

Apple TV

HomePod

AirPods

AirTag

Beats

Bildskärmar

Inmatningsenheter

MagSafe-batteripaket

AirPort

I Apple-registreringsnummer och Apple-hårdvaruserienummer används siffran 0 (noll) och 1 (ett) istället för bokstäverna ”O” eller ”I”.