Een beschadigd Xsan-bestandssysteem herstellen

Lees hoe je een Xsan-bestandssysteem herstelt met behulp van cvfsck.

Deactiveer en stop het Xsan-bestandssysteem voordat je het gaat controleren of herstellen. Als cvfsck wordt uitgevoerd op een geactiveerd bestandssysteem, kunnen er onterechte meldingen worden gegeven dat het bestandssysteem beschadigd is.

Vaststellen of een Xsan-bestandssysteem beschadigd is

Gebruik deze commando's in Terminal:

sudo cvfsck -j Volumenaam

sudo cvfsck -nv Volumenaam

Vervang Volumenaam door de werkelijke naam van het Xsan-volume.

Tijdens het uitvoeren van cvfsck worden er statistieken verzameld over de status van het bestandssysteem. Zodra de statistieken worden weergegeven, kan er een waarschuwing verschijnen dat het bestandssysteem is gewijzigd. Deze waarschuwing betekent dat het bestandssysteem moet worden hersteld. Als je dit bericht ziet, moet je verdergaan met de volgende reeks stappen voor de versie van Xsan die je gebruikt.

De status van het bestandssysteem kan worden aangeduid als 'Clean' of 'Dirty'. Dit kan voor verwarring zorgen. Lees hoe je cvfsck gebruikt om te bepalen of het bestandssysteem moet worden hersteld. Als het bestandssysteem volgens cvfsck 'Dirty' is, wil dat nog niet zeggen dat het bestandssysteem moet worden hersteld.

Een beschadigd Xsan-bestandssysteem herstellen

Volg deze stappen als je Xsan 1.2 of ouder gebruikt.

1. Deactiveer het Xsan-volume op alle clients en metagegevenscontrollers.

2. Stop het Xsan-volume.

• In Xsan 4 en nieuwer wordt het volume gedeactiveerd zodra je het volume stopt in de app Server. In eerdere versies moet je het volume eerst deactiveren met behulp van Xsan Admin voordat je het stopt.

3. Open Terminal op een metagegevenscontroller.

4. Voer het volgende commando uit, en meld je aan wanneer daarom wordt gevraagd:

sudo cvfsck -wv VolumeName

When cvfsck exits, it will report that the filesystem was modified.

5. Voer het volgende commando uit om te controleren of de herstelprocedure is voltooid:

sudo cvfsck -nv VolumeName

At this point, if cvfsck reports that the filesystem was modified or would've been modified, you should contact Apple support.

Voor Xsan 1.2 of ouder

1. Gebruik Xsan Admin om het volume te deactiveren op de metagegevenscontrollers en de Xsan-clientapparaten.

2. Stop het Xsan-volume in Xsan Admin.

3. Open Terminal op een metagegevenscontroller.

4. Voer de volgende commando's één voor één uit en meld je aan wanneer daarom wordt gevraagd

cd /Library/Filesystems/Xsan/bin

sudo ./cvfsck -j VolumeName

sudo ./cvfsck VolumeName

When cvfsck exits, it will report that the filesystem was modified.

5. Voer het volgende commando uit om te controleren of de herstelprocedure is voltooid:

sudo cvfsck -nv VolumeName

At this point, if cvfsck reports that the filesystem was modified or would've been modified, you should contact Apple support.