Als u fout 9, 4005, 4013 of 4014 ziet wanneer u uw iPhone, iPad of iPod touch herstelt

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch probeert bij te werken of te herstellen, ziet u mogelijk een van de volgende berichten op uw computer.

Probeer opnieuw uw apparaat bij te werken

Als de verbinding met het apparaat tijdens de update of het herstel onverwacht wordt verbroken of als uw computer niet kan doorgeven aan uw apparaat dat het moet worden hersteld, ziet u mogelijk een van deze berichten:

• De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (9).

• De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (4005).

• De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (4013).

• De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (4014).

Probeer deze stappen:

1. Zorg ervoor dat uw Mac de nieuwste versie van macOS of de nieuwste versie van iTunes heeft.

2. Herstart het apparaat geforceerd:

• iPad-modellen zonder thuisknop: druk kort op de volumeknop die zich het dichtst bij de bovenste knop bevindt. Druk kort op de volumeknop die zich het verst van de bovenste knop bevindt. Houd de bovenste knop ingedrukt totdat het apparaat herstart. Als u twijfelt, kunt u hier lezen op welke knoppen u moet drukken om uw iPad te herstarten.

• iPhone 8 of nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de zijknop (of de bovenste knop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

• iPad-modellen met een thuisknop, iPhone 6s of ouder en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de zijknop (of de bovenste knop) en de thuisknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

3. Sluit het apparaat via een USB-kabel aan op de computer. Zoek het apparaat op uw computer.

4. Wanneer u moet kiezen tussen bijwerken of herstellen, klikt u op 'Werk bij' (en niet op 'Herstel'), om de software opnieuw te installeren en uw persoonlijke gegevens te behouden.

Probeer deze stappen als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u uw apparaat kunt bijwerken maar het opstart in de herstelmodus, volgt u de bovenstaande stappen opnieuw. Bij stap 4 kiest u 'Herstel' in plaats van 'Werk bij'. Wanneer het herstel is voltooid, moet u uw apparaat instellen vanaf een reservekopie.

Als u tijdens het bijwerken nog steeds een fout ziet:

1. Controleer op updates voor de Mac of pc. Als u na het bijwerken de computer opnieuw opstart, controleert u na de herstart opnieuw of er updates zijn.

2. Probeer het apparaat met een andere USB-kabel te herstellen.

3. Probeer het apparaat op een andere computer te herstellen.

Als u fout 9, 4005, 4013 of 4014 blijft zien wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch probeert te herstellen, neemt u contact met ons op.

Lees hier over andere update- en herstelfouten.