Als je geen reservekopie kunt maken in iCloud

Lees hier wat je moet doen als je een reservekopie wilt maken van je iPhone, iPad of iPod touch met iCloud-reservekopie.

Als in een waarschuwing wordt gemeld dat er onvoldoende iCloud-opslag is

1. Ga in iOS of iPadOS naar 'Instellingen' > '[je naam]'.

2. Tik op 'iCloud'. Bovenaan kun je controleren hoeveel iCloud-opslag je hebt gebruikt.

3. Tik op 'Beheer accountopslag' of op 'Beheer opslag'.

4. Tik op 'Reservekopieën' en tik op het apparaat dat je gebruikt. Onder 'Laatste reservekopie' en 'Grootte reservekopie' kun je de grootte controleren van de volgende reservekopie. Het kan enkele minuten duren voordat je apparaat de grootte van de volgende reservekopie heeft berekend.

5. Als je reservekopie meer ruimte nodig heeft dan beschikbaar is in iCloud, kun je:

6. Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Als in een bericht wordt gemeld dat de laatste reservekopie niet kon worden voltooid

1. Ga in iOS of iPadOS naar 'Instellingen' > 'Wifi'. Controleer of je apparaat een wifiverbinding heeft.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Software-update'. Download en installeer alle beschikbare updates voor je apparaat.

3. Probeer een reservekopie te maken via een ander wifinetwerk.

4. Controleer of je genoeg iCloud-opslagruimte hebt voor de reservekopie.

5. Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Als het voltooien van de iCloud-reservekopie langer duurt dan verwacht

1. Ga in iOS of iPadOS naar 'Instellingen' > 'Wifi'. Controleer of je apparaat een wifiverbinding heeft.

2. Controleer de uploadsnelheid.

3. Laat je apparaat 24 uur verbonden met een voedingsbron en wifi. Als de reservekopie dan nog steeds niet is voltooid, archiveer je de belangrijke gegevens en neem je contact op met Apple Support.

Als de optie iCloud-reservekopie grijs wordt weergegeven

1. Controleer of er nog een herstelbewerking bezig is. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Als het apparaat nog bezig is met herstellen, zie je het volgende bericht: 'Er worden op dit moment gegevens op deze [iPhone/iPad/iPod touch] teruggezet. Als dit voltooid is, wordt er automatisch een reservekopie van gemaakt.' Je kunt een nieuwe reservekopie maken nadat het herstellen van het apparaat is voltooid.

2. Controleer of je een profiel hebt geïnstalleerd dat de werking van iCloud-reservekopie beperkt. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'VPN- en apparaatbeheer' om een lijst met geïnstalleerde profielen te zien.

Als je hulp nodig hebt bij het herstellen van een iCloud-reservekopie

Vraag hulp als je bijvoorbeeld een foutmelding krijgt tijdens het herstellen van een iCloud-reservekopie of als je de reservekopie die je wilt herstellen, niet ziet.

Lees wat je moet doen als het herstellen van een iCloud-reservekopie is mislukt