Als je je iPhone of iPad niet kunt bijwerken

Als je je iPhone of iPad wilt bijwerken, heb je een compatibel apparaat, een internetverbinding en voldoende opslagruimte nodig. Het is ook verstandig om je apparaat aangesloten te houden op een voedingsbron.

Als je de nieuwste versie van iOS of iPadOS niet op je iPhone of iPad kunt installeren

Als je apparaat geen ondersteuning biedt voor nieuwe software

Controleren of je apparaat nieuwe software ondersteunt:

1. Bepaal het model van je iPhone of iPad.
  2. Controleer of het model van je iPhone of iPad terug te vinden is op de lijst met compatibele apparaten voor de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

Als je apparaat compatibel is, werk je bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS die beschikbaar is voor jou.

Als je een compatibel apparaat hebt, maar je iPhone of iPad niet kan worden bijgewerkt, kun je de onderstaande stappen uitproberen.

Als er onvoldoende ruimte is om de update uit te voeren

Als er onvoldoende vrije ruimte is om een update te downloaden en te installeren, wordt er geprobeerd meer ruimte vrij te maken op je apparaat. Er worden alleen appgegevens verwijderd die opnieuw kunnen worden gedownload, en je eigen gegevens worden niet verwijderd of verplaatst. Als er nog steeds niet genoeg ruimte beschikbaar is op je apparaat, kun je je computer gebruiken om je apparaat bij te werken.

Als je je apparaat niet kunt verbinden met je computer, kun je ruimte vrijmaken voor de update door materiaal of apps die je niet gebruikt van het apparaat te verwijderen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.

Lees meer over de ruimte die je apps en je materiaal gebruiken.

Als het downloaden lang duurt

Je hebt een internetverbinding nodig om je apparaat bij te werken. Hoelang het duurt om de update te downloaden, is afhankelijk van de omvang van de update en de snelheid van je internetverbinding. Tijdens het downloaden van de update kun je het apparaat gewoon blijven gebruiken. Je ziet een melding wanneer de update kan worden geïnstalleerd. Vermijd het downloaden van andere inhoud en gebruik een wifinetwerk om de downloadsnelheid te verbeteren.

Als je de updateserver niet kunt bereiken of de update niet kunt verifiëren

Als je je apparaat probeert bij te werken, kun je een van deze berichten te zien krijgen:

Een iPhone met de waarschuwing 'Zoeken naar updates mislukt

'Zoeken naar updates mislukt. Fout tijdens het zoeken naar een software-update.'

Een iPhone met de waarschuwing 'Nu installeren'

'Installeer nu. Om deze update te installeren, is een netwerkverbinding vereist.'

Probeer je apparaat opnieuw bij te werken via hetzelfde netwerk. Als je nog steeds een van deze berichten te zien krijgt, probeer je je apparaat bij te werken via een ander netwerk, of werk je je apparaat bij via je computer:

Als het probleem nog steeds optreedt nadat je via verschillende netwerken hebt geprobeerd bij te werken, verwijder je de update.

Als de update niet kan worden voltooid

Als je de update installeert, lijkt de voortgangsbalk mogelijk maar langzaam vooruit te gaan. De duur van een update hangt af van de grootte van de update en het aantal bestanden op het apparaat.

Wanneer je een update via de ether uitvoert, houd je het apparaat aangesloten op een stroombron. Als de batterij van het apparaat leeg is geraakt, sluit je het aan op een voedingsbron en schakel je het apparaat in om de update of het herstel te voltooien.

Lees wat je moet doen als je iPhone of iPad lijkt te zijn vastgelopen of niet kan worden ingeschakeld.

De update verwijderen en opnieuw downloaden

Als je de nieuwste versie van iOS of iPadOS nog steeds niet kunt installeren, probeert je de update opnieuw te downloaden:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.
  2. Zoek de update in de lijst met apps.
  3. Tik op de update en daarna op 'Verwijder update'.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en download de nieuwste update.

Als je de update niet ziet in de lijst met apps of als het probleem zich opnieuw voordoet, moet je je apparaat bijwerken via je computer:

Lees hoe je de herstelmodus kunt gebruiken als je apparaat niet wordt herkend op je computer of als je scherm enkele minuten zonder voortgangsbalk blijft hangen bij het Apple logo.