Als je iMessage of FaceTime niet kunt inschakelen of er niet bij kunt inloggen op je iPhone

Om iMessage of FaceTime te gebruiken, moet je ze op je iPhone activeren. Volg deze stappen als je een foutbericht ziet wanneer je probeert te activeren.

Bij de activering van iMessage of FaceTime zie je mogelijk een van deze berichten:

• Wachten op activering

• Activering mislukt

• Fout tijdens activeren

• Inloggen mislukt. Controleer de netwerkverbinding

• Geen verbinding met de iMessage-server. Probeer het opnieuw.

Wat je nodig hebt voordat je inlogt

Als je een iPhone gebruikt, moet je sms-berichten kunnen versturen en ontvangen om je telefoonnummer voor iMessage en FaceTime te activeren. Afhankelijk van je provider kunnen voor dit sms-bericht kosten in rekening worden gebracht.

Als er een venster verschijnt met de melding 'Je netwerkaanbieder kan kosten in rekening brengen voor sms-berichten die worden gebruikt om FaceTime en iMessage te activeren', tik je op 'OK' om de eventuele sms-kosten toe te staan.

iMessage en FaceTime uitschakelen en herstarten

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'iMessage' uit.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en schakel 'FaceTime' uit.

3. Herstart je iPhone.

4. Schakel iMessage en FaceTime weer in.

Als je telefoonnummer na 24 uur nog steeds geen vinkje ernaast heeft in 'Instellingen'

Het kan tot 24 uur duren voordat je aanbieder je telefoonnummer bij Apple heeft geverifieerd. Neem contact op met je aanbieder om er zeker van te zijn dat je sms-berichten kunt verzenden en ontvangen en wacht tot 24 uur nadat je de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd.

Als iMessage is ingeschakeld en er een draaiend tandwiel naast je telefoonnummer verschijnt, probeert je apparaat automatisch je telefoonnummer te verifiëren. Het is niet nodig om iMessage herhaaldelijk uit en in te schakelen.

In plaats daarvan een e-mailadres gebruiken om in te loggen bij Berichten of FaceTime

Je kunt ook je e-mailadres gebruiken voor iMessage en FaceTime. Log in bij je Apple ID-accountpagina en controleer de e-mailadressen die daar worden vermeld, inclusief het adres dat je probeert te verifiëren. Als het e-mailadres onjuist is, kun je het bijwerken. Klik vervolgens op 'Verstuur opnieuw' naast het e-mailadres dat je wilt verifiëren.

Je e-mailadres selecteren om te gebruiken voor Berichten:

1. Tik in Instellingen op 'Berichten'.

2. Tik op 'Stuur en ontvang via' en kies je e-mailadres.

Je e-mailadres selecteren om te gebruiken voor FaceTime:

1. Tik in de Instellingen-app op 'FaceTime'.

2. Scrol naar 'Je bent bereikbaar voor FaceTime via' en kies je e-mailadres.

Als je zowel je telefoonnummer als je e-mailadres gebruikt voor Berichten, kun je afzonderlijke gespreksthreads starten of ontvangen met dezelfde contacten. Configureer je telefoonnummer of e-mailadres als de primaire manier om berichten te starten en te ontvangen.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Als je Berichten en FaceTime niet kunt inschakelen of niet bij deze apps kunt inloggen op je Mac of iPad

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.