Hvis du ser «Ugyldig SIM» eller «SIM-kort ikke installert» på iPhone eller iPad

Hvis du får et varsel som sier «Ugyldig SIM» eller «SIM-kort ikke installert», følger du denne fremgangsmåten.

1. Sørg for at du har et aktivt abonnement hos operatøren din.

2. Start iPhone eller iPad på nytt.

3. Sjekk om det finnes en oppdatering av operatørinnstillingene. Gå til Innstillinger > Generelt > Om. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, ser du en melding om å velge OK eller Oppdater.

4. Hvis enheten har eSIM, tar du kontakt med operatøren.

5. Hvis enheten har et fysisk SIM-kort, tar du SIM-kortet ut av iPhone- eller iPaden-enhetens SIM-kortskuff, og setter det deretter inn igjen. Sørg for at SIM-kortskuffen lukkes helt og ikke er løs. Hvis du bruker en SIM-kortskuff fra en annen modell av iPhone, iPad eller fra en annen telefonprodusent, er det ikke sikkert at den passer helt.

6. Hvis enheten har et fysisk SIM-kort og du har fullført det forrige trinnet, kan du prøve å bruke et annet SIM-kort. Hvis du ikke har et, kan du gå til operatørens butikk og be dem om å teste med et annet SIM-kort. Du må kanskje bytte ut SIM-kortet.

Hvis du fortsatt ser et varsel om SIM-kortet ditt, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du får et varsel om at SIM-kortet ikke støttes.