LED Cinema Display (24-inch, eind 2008): knippert periodiek bij aansluiting op een Thunderbolt-poort

In bepaalde gevallen merkt u mogelijk op dat een Apple LED Cinema Display (24-inch, eind 2008) periodiek knippert bij aansluiting op een Mac met Thunderbolt.

BELANGRIJK: deze firmware-update is alleen bedoeld voor gebruik met en wordt alleen geïnstalleerd op een Apple LED Cinema Display (24-inch) terwijl het beeldscherm is aangesloten op een Mac met Thunderbolt.

Installeer deze firmware-update in de volgende gevallen:

Installeer deze update NIET in de volgende gevallen:

Uw LED Cinema Display (24-inch) knippert bij aansluiting op een Mac met Thunderbolt.

Het beeldscherm knippert niet.

U hoeft geen verlengkabel voor het beeldscherm te gebruiken.

U gebruikt een verlengkabel.

Als u hulp nodig hebt bij het bepalen of u deze update moet installeren, neemt u contact op met AppleCare voor ondersteuning.

Installatie voorbereiden

1. Sluit uw Mac met Thunderbolt aan op een werkende voedingsbron.

2. Sluit zowel de kabel van het beeldscherm als de USB-kabel van slechts één Apple LED Cinema Display (24-inch, eind 2008) aan op uw Mac met Thunderbolt.

3. Zorg ervoor dat er geen verlengkabels voor het beeldscherm zijn aangesloten tussen uw beeldscherm en uw Mac.

4. Koppel alle onnodige apparaten los van de FireWire- en USB-poorten en gebruik alleen een toetsenbord en muis van Apple om de update te installeren.

5. Stop alle programma’s.

Update downloaden en installeren

1. Download de LED Cinema Display (24-inch)-update.

2. Dubbelklik op de ‘LED Cinema Display (24-inch)-firmware-update’ om de schijfkopie te activeren.

3. In de geactiveerde schijfkopie dubbelklikt u op het pakket ‘24inchLEDCinemaDisplayFWupdate.pkg’ om het firmware-updateprogramma te installeren in uw map /Programma’s/Hulpprogramma’s.

4. Als het firmware-updateprogramma is geïnstalleerd, wordt het updateprogramma automatisch uitgevoerd. U kunt het updateprogramma ook automatisch starten via de map /Programma’s/Hulpprogramma’s.

5. Er verschijnt een venster. Als het bericht ‘Geen apparaat gevonden. Als u een apparaat moet bijwerken, controleert u of het is aangesloten en wordt voorzien van stroom’ verschijnt, controleert u of de beeldschermkabel en de USB-kabel zijn aangesloten. Als deze aangesloten zijn, is deze update niet bedoeld voor uw beeldscherm. Stop het programma.

6. Klik op Werk bij om de firmware te installeren.

7. Voer het beheerderswachtwoord in voor uw computer bij de prompt. Klik op ‘OK’. Wanneer de update begint, geeft de statusbalk in het firmware-updatevenster de voortgang van de update aan.

8. Wanneer de installatie is voltooid, verschijnt het bericht ‘Het apparaat is up-to-date’ om te bevestigen dat de update werd uitgevoerd.

9. Klik op OK en stop het firmware-updateprogramma.

10. Koppel het netsnoer van het beeldscherm los gedurende 15 seconden en sluit dit vervolgens opnieuw aan om het proces te voltooien.

Belangrijk

• Onderbreek de update niet. Zorg ervoor dat de USB- en Mini DisplayPort-kabels die u gebruikt om uw LED Cinema Display (24-inch) aan te sluiten op uw Mac met Thunderbolt gedurende het gehele proces aangesloten blijven.

• Sommige functies van het beeldscherm werken niet tijdens de update.

• Als het beeldscherm gedurende meer dan 30 seconden niets weergeeft, koppelt u het netsnoer van het beeldscherm los gedurende 15 seconden en sluit u dit opnieuw aan om het proces te voltooien.

• Als de update niet wordt geïnstalleerd, stopt u het programma, koppelt u het netsnoer van het beeldscherm gedurende 15 seconden los en sluit u het opnieuw aan. Start de firmware-update nogmaals.

Meer informatie

Als u wilt controleren of de LED Cinema Display (24-inch, eind 2008)-firmware-update werd geïnstalleerd, controleert u of het bericht ‘Dit apparaat is up-to-date’ verschijnt. Koppel het netsnoer van het beeldscherm gedurende 15 seconden los en sluit het opnieuw aan voordat u controleert of het beeldscherm niet meer knippert.

Als het beeldscherm blijft knipperen nadat u de firmware-update hebt geïnstalleerd, of als u nog vragen hebt of andere problemen ondervindt, neemt u contact op met AppleCare voor ondersteuning.

Klanten zoals laboratoria en instellingen die Apple-beeldschermen voor verschillende doeleinden gebruiken, kunnen beter een kleine sticker (of gelijkaardig) aanbrengen om aan te geven dat de firmware van het LED Cinema Display (24-inch, eind 2008) is bijgewerkt. Informatie over de firmware-update is niet eenvoudig te vinden via Systeeminformatie of Systeemprofiel.