Talen

iCloud: problemen bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie oplossen

Symptomen

Lees hier hoe u problemen oplost die kunnen optreden wanneer u een iCloud-reservekopie terugzet op een apparaat.

Oplossing

Alles weergeven | Alles verbergen

Algemene vragen

Hoe zet ik een iCloud-reservekopie terug als mijn apparaat al is geconfigureerd voor gebruik?

U moet alle gegevens en instellingen op het apparaat wissen. Controleer dus eerst of u een iCloud-reservekopie hebt om de gegevens terug te zetten:

1. Ga naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag. Tik vervolgens op de naam van het apparaat om een lijst met iCloud-reservekopieën te zien.
  2. Controleer de datum van de reservekopie die u wilt terugzetten omdat u alleen de gegevens terugzet waarvan iCloud op die dag een reservekopie maakte.

Nadat u hebt gecontroleerd of een iCloud-reservekopie beschikbaar is, volgt u deze stappen:

1. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron en zorg ervoor dat het is verbonden met het internet via Wi-Fi.
  2. Volg de instructies voor het terugzetten van een iCloud-reservekopie op het iOS-apparaat. U moet er ook voor zorgen dat het apparaat de nieuwste iOS-versie gebruikt.

Waarom zijn er geen iCloud-reservekopieën beschikbaar voor mijn apparaat?

Als u naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag gaat en op de naam van het apparaat tikt, ziet u een lijst met reservekopieën die voor het apparaat beschikbaar zijn. U kunt de iCloud-reservekopie ook bekijken op een computer. Open hiervoor de iCloud-voorkeuren (als u OS X gebruikt) of het iCloud-configuratiescherm (als u Windows gebruikt) en klik achtereenvolgens op 'Beheer' en 'Backups'.

Als de lijst met iCloud-reservekopieën leeg is of in het grijs wordt weergegeven, overweegt u de volgende mogelijkheden:

Hoe weet ik dat gegevens worden teruggezet?

Ga naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie. Wanneer het terugzetten bezig is, wordt de instelling voor iCloud-reservekopie in het grijs weergegeven en kunt u tikken op 'Stop terugzetten'.

Welke reservekopie moet ik gebruiken bij het terugzetten van gegevens?

U kunt kiezen uit de drie meest recente reservekopieën die zijn gekoppeld aan de iCloud-account. Bij elke reservekopie verschijnt de datum en tijd van aanmaak alsook de naam van het apparaat dat de reservekopie maakte. Tenzij u een oudere reservekopie wilt terugzetten, kiest u de meest recente reservekopie van het apparaat dat u wilt herstellen.

Kan ik de reservekopie van een iPad terugzetten op een iPhone of iPod touch?

Ja. U kunt een iPad-reservekopie terugzetten op een iPhone of iPod touch en omgekeerd.

• Als u foto's uit de filmrol wilt terugzetten op een iPhone of iPod touch, moet de iCloud-reservekopie zijn gemaakt op een iPhone of iPod touch. Als u de foto's uit de filmrol wilt terugzetten op een iPad, moet de iCloud-reservekopie zijn gemaakt op een iPad.
  • Alleen apps van andere fabrikanten en de bijbehorende gegevens worden teruggezet (behalve apps die niet compatibel zijn met het apparaat). Een app die alleen compatibel is met een iPad wordt bijvoorbeeld niet teruggezet op een iPhone.
  • Het apparaat moet dezelfde of een nieuwere iOS-versie gebruiken die is gebruikt om de reservekopie te maken. Werk indien nodig bij naar de nieuwste iOS-versie.

Waarschuwingen en andere problemen

Wanneer ik in iOS 6 gegevens probeer terug te zetten, word ik gevraagd mijn oude Apple ID in te voeren.

Als u iOS 6 gebruikt en een reservekopie van het iOS-apparaat maakte alvorens uw Apple ID bij te werken, wordt u mogelijk gevraagd uw oude Apple ID in te voeren wanneer u die reservekopie probeert terug te zetten. Voer een van deze stappen uit:

• Werk het apparaat bij naar iOS 7. In iOS 7 worden de iCloud-instellingen automatisch bijgewerkt met de juiste Apple ID en niet met de oude Apple ID die in de reservekopie is bewaard.
  • Als u iOS 6 wilt blijven gebruiken, wijzigt u uw Apple ID in de Apple ID waarmee u de reservekopie hebt gemaakt en start u het terugzetten van gegevens opnieuw. Wanneer het terugzetten is voltooid, wijzigt u de Apple ID opnieuw in de nieuwe Apple ID en maakt u een reservekopie van het apparaat met de nieuwe Apple ID.

Tijdens het terugzetten word ik gevraagd meerdere Apple ID's en wachtwoorden in te voeren.

U wordt mogelijk gevraagd een Apple ID en wachtwoord in te voeren voor de iTunes Store-, App Store- en iBookstore-accounts. Dit is normaal en verzekert dat aangeschafte onderdelen worden teruggezet. Als de reservekopie aankopen met meerdere Apple ID's bevat of als u muziek, films of tv-programma's van de iTunes-bibliotheek van een andere persoon hebt overgezet naar het apparaat, wordt u gevraagd het wachtwoord voor elke Apple ID in te voeren.

Tijdens het terugzetten zie ik waarschuwingen over de verbinding.

Nadat de instellingen en accounts zijn teruggezet, wordt het apparaat opnieuw opgestart en worden aangeschafte muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, Filmrol en ander materiaal opnieuw gedownload. U kunt tijdens het terugzetten het apparaat zoals gewoonlijk gebruiken maar als u een waarschuwing ontvangt of problemen ondervindt, sluit u het apparaat aan op een voedingsbron en zorgt u ervoor dat het is verbonden met het internet via Wi-Fi. Wacht vervolgens tot het terugzetten zonder onderbrekingen wordt voltooid.

Waar vind ik meer informatie over een bericht dat ik ontving wanneer gegevens werden teruggezet op mijn apparaat?

Als u meer wilt weten over berichten die kunnen verschijnen wanneer gegevens worden teruggezet op een apparaat, raadpleegt u Een goed begrip van waarschuwingsberichten bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie.

Als u de inhoud van de berichten die u ontvangt niet kunt onthouden, maakt u een schermafbeelding van het iOS-apparaat. Druk op de thuisknop en de knop voor de sluimerstand om een afbeelding van het huidige scherm te bewaren in de filmrol of fotobibliotheek.

Het terugzetten van gegevens duurt te lang.

De benodigde tijd voor het terugzetten hangt af van de locatie waar u zich bevindt en de snelheid van de internetverbinding. Zelfs met een snelle internetverbinding kan het 1 tot 4 uur per gigabyte duren om de gegevens terug te zetten.

Als u zich in het buitenland bevindt, kan het terugzetten zelfs langer duren. iCloud is ingesteld om u de best mogelijke service te geven op de locatie waar u het vaakst verbinding met het internet maakt. Wanneer u een iCloud-reservekopie terugzet, is iCloud ingesteld om u de best mogelijke service te geven op de locatie waar u de reservekopie hebt gemaakt.

Laatst gewijzigd op: 7-feb-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 7-feb-2014
  • Artikel: TS4036
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(20 reacties)