Als je iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen niet worden gesynchroniseerd

Lees hier wat je moet doen als je iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen niet worden weergegeven op alle apparaten die je gebruikt met iCloud.

Dingen die je als eerste moet controleren

1. Bekijk de systeemstatus van iCloud Contacten, iCloud Agenda of iCloud Herinneringen om te zien of er serviceonderbrekingen of verbindingsproblemen zijn.

2. Als een herinnering niet wordt weergegeven op bepaalde apparaten, controleer je of je de nieuwste versie van iOS of iPadOS gebruikt op je iPhone of iPad en of je Mac de nieuwste versie van macOS gebruikt.

3. Controleer of je op al je apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud. Daarna controleer je of je Contacten, Agenda's en Herinneringen hebt ingeschakeld in je iCloud-instellingen.

4. Controleer of de datum- en tijdinstellingen op je apparaat juist zijn voor je huidige locatie.

5. Als je iCloud voor Windows gebruikt om je contacten en agenda te synchroniseren met Outlook op je pc, zorg je ervoor dat je hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie van Windows. Volg dan deze stappen om uit te loggen en weer in te loggen.

De stappen voor jouw apparaat volgen

Als je nog steeds hulp nodig hebt, volg je hieronder de stappen voor jouw apparaat.

iOS en iPadOS

Controleer na elke stap je contacten, agenda's of herinneringen.

De app Contacten, Agenda of Herinneringen herstarten

1. Sluit de app.

2. Ga terug naar het beginscherm.

3. Wacht ongeveer een minuut en open de app vervolgens opnieuw.

Je contacten en agenda's vernieuwen

Als je je contacten wilt vernieuwen, open je de app Contacten en swipe je de lijst omlaag. Als je je contactgroepen wilt vernieuwen, tik je in de linkerbovenhoek op 'Lijsten' en swipe je de lijst omlaag.

Vernieuw je agenda's:

1. Open de app Agenda.

2. Tik op het tabblad 'Agenda's'.

3. Swipe de lijst omlaag om je activiteiten te vernieuwen.

ios-16-iphone-13-pro-calendar-calendars-refresh

Je appinstellingen controleren

Als je in de apps Contacten of Agenda meerdere groepen of accounts gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je iCloud-contacten en -agenda's zo zijn ingesteld dat ze worden weergegeven:

• Open de app Contacten en tik in de linkerbovenhoek op 'Lijsten'. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.

• Open de Agenda-app en tik op het tabblad 'Agenda's'. Zorg ervoor dat alle iCloud-agenda's zijn geselecteerd.

Wijzig hoe vaak je agenda's worden bijgewerkt:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Agenda'.

2. Tik op 'Synchroniseer'.

3. Als 'Alles' is geselecteerd, selecteer je in plaats daarvan een specifieke periode, bijvoorbeeld 'Tot 1 maand terug'. Als er een specifieke periode is geselecteerd, selecteer je in plaats daarvan 'Alles'.

4. Ga terug naar het beginscherm.

5. Wacht enkele minuten en open dan de Agenda-app. Tik op het tabblad 'Agenda's' en swipe omlaag om de weergave te vernieuwen.

Aangezien de iCloud-agenda met verjaardagen dagelijks wordt bijgewerkt, worden wijzigingen in verjaardagen mogelijk pas de volgende dag weergegeven in de Agenda-app.

iCloud-contacten, -agenda's of -herinneringen als standaard instellen

Als je contacten, agenda's en herinneringen in iCloud staan, worden je gegevens automatisch via iCloud bijgewerkt. Als je gegevens zich in een account van derden bevinden, zoals Google of Yahoo, kun je je standaardaccount wijzigen in iCloud. Als je je standaardaccount wijzigt in iCloud, worden je bestaande gegevens niet verplaatst van een voorziening van een andere leverancier naar iCloud.

Contacten

Bekijk in welke account je contacten staan:

In iOS 16 of nieuwer:

1. Open de app Contacten en tik in de linkerbovenhoek op 'Lijsten'.

2. Selecteer 'Alle iCloud' om de lijst met je contacten in iCloud te zien. Als je het gewenste contact niet kunt vinden, wordt dit mogelijk bewaard in een andere account.

3. Tik op 'Lijsten' in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Alle [account]' om elke afzonderlijke account te controleren die is geconfigureerd voor Contacten.

4. Als je een kopie van je contacten van een voorziening van een andere leverancier hebt in vCard-structuur versie 3.0 of nieuwer, kun je de contacten importeren in iCloud.

In iOS 15 of ouder:

1. Open de Contacten-app en tik linksboven op 'Groepen'.

2. Hef de selectie van de optie 'Alle [account]' op voor alle voorzieningen van derden, zoals Gmail of Yahoo.

3. Zorg ervoor dat 'Alle iCloud' is geselecteerd.

4. Tik op 'Gereed' om je lijst met contacten weer te geven. Als je het gewenste contact niet kunt vinden, wordt dit bewaard in een andere account.

5. Als je een kopie van je contacten van een voorziening van een andere leverancier hebt in vCard-structuur versie 3.0 of nieuwer, kun je de contacten importeren in iCloud.

Stel iCloud in als de standaardaccount voor je contacten:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Contacten'.

2. Tik op 'Standaardaccount'.

3. Selecteer 'iCloud'.

Agenda's en herinneringen

Als je wilt controleren in welke account je agenda's zich bevinden, open je de Agenda-app en tik je op het tabblad 'Agenda's'.

Stel een iCloud-agenda in als standaardagenda:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Agenda'.

2. Tik op 'Standaardagenda'.

3. Tik op een agenda onder iCloud om deze als standaard in te stellen.

ios-16-iphone-13-pro-settings-calendar-default-calendar

Stel een iCloud-herinneringenlijst in als de standaardlijst:

1. Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Herinneringen'.

2. Tik op 'Standaardlijst'.

3. Tik op een lijst onder iCloud om deze als standaard in te stellen.

Verlopen herinneringen verwijderen

1. Open de Herinneringen-app.

2. Ga naar de Vandaag-weergave en controleer of er verlopen herinneringen zijn.

3. Als je verlopen herinneringen vindt, tik je op de lege cirkel om de herinnering te voltooien of verwijder je de herinnering.

Herhaal deze stappen op elk apparaat waarop je iCloud-herinneringen gebruikt.

Je iPhone, iPad of iPod touch herstarten

Synchronisatie van agendagegevens forceren op een Apple Watch

1. Open de Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.

2. Tik op 'Algemeen' en vervolgens op 'Stel opnieuw in'.

3. Tik op 'Herstel synchronisatiegegevens'.

Als een gezinslid je Apple Watch voor je heeft geconfigureerd, kun je de synchronisatie van agendagegevens niet forceren.

macOS

Controleer na elke stap je contacten, agenda's of herinneringen.

De agenda's vernieuwen

Je kunt je agenda's vernieuwen in de Agenda-app:

1. Open de app Agenda.

2. Kies in het Weergave-menu de optie 'Vernieuw agenda's'.

Aangezien de iCloud-verjaardagskalender één keer per uur wordt bijgewerkt, zie je wijzigingen in verjaardagen in de Contacten-app of de Agenda-app mogelijk pas na een uur.

De standaardaccount voor Agenda, Herinneringen en Contacten controleren

Als je de activiteiten bewaart en wijzigt in iCloud en niet op een andere plek, zoals Op mijn Mac, Exchange of Google, werkt iCloud je agenda's automatisch bij. Als op de Mac meerdere accounts worden gebruikt, zoals iCloud, Gmail en Yahoo, zorg je ervoor dat iCloud de standaardaccount voor Agenda is:

1. Open de app Agenda.

2. Kies 'Agenda' > 'Instellingen'. Kies in macOS Monterey of ouder 'Agenda' > 'Voorkeuren'.

3. Zorg ervoor dat een van je iCloud-agenda's de standaardagenda is op het tabblad 'Algemeen'.

Als je je contacten bewaart en wijzigt in iCloud en niet op een andere plek, zoals Op mijn Mac, Exchange of Google, werkt iCloud je contacten automatisch bij. Als op de Mac meerdere accounts worden gebruikt, zoals iCloud, Gmail en Yahoo, zorg je ervoor dat iCloud de standaardaccount voor Contacten is:

1. Open de app Contacten.

2. Kies 'Contacten' > 'Accounts'.

3. Klik op het tabblad 'iCloud'. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID en dat 'Contacten' is ingeschakeld.

Zolang je Herinneringen hebt ingeschakeld in de iCloud-instellingen, worden je iCloud-herinneringen getoond op je Mac.

Voltooide of verlopen herinneringen verwijderen

1. Open de Herinneringen-app.

2. Ga naar de Vandaag-weergave en controleer of er verlopen herinneringen zijn.

3. Als je verlopen herinneringen vindt, kruis je de lege cirkel aan om de herinnering te voltooien of verwijder je de herinnering.

Herhaal deze stappen op elk apparaat waarop je iCloud-herinneringen gebruikt.

De computer herstarten

Controleer na het herstarten van de computer of je het probleem hebt opgelost.

iCloud.com

Als niet alle updates worden weergegeven of als je een ander probleem hebt, probeer je deze stappen op iCloud.com:

1. Werk je browser bij en maak de cache leeg.

2. Als updates van andere apparaten niet worden weergegeven, open je een andere app op iCloud.com, zoals Mail. Ga nu terug naar de app Contacten, Agenda of Herinneringen.

3. Log uit bij iCloud.com en log vervolgens opnieuw in.

Aangezien de iCloud-agenda met verjaardagen dagelijks wordt bijgewerkt, worden wijzigingen in verjaardagen mogelijk pas de volgende dag weergegeven in de Agenda-app.

Microsoft Windows

Controleer na elke stap je contacten, agenda's of herinneringen.

Outlook vernieuwen

Klik op 'Vernieuwen'Klik op 'Vernieuwen' in Outlook.

iCloud-contacten en -agenda uitschakelen en weer inschakelen

1. Open iCloud voor Windows.

2. Deselecteer 'Mail, Contacten en Agenda's' en klik op 'Toepassen'.

3. Wacht een paar seconden, selecteer 'Mail, Contacten en Agenda's' en klik op 'Toepassen'.

4. Open Outlook.

Controleren of de Outlook-invoegtoepassing voor iCloud actief is

In Outlook 2010 en nieuwer:

1. Klik op het menu 'Bestand'.

2. Klik in het linkerpaneel op 'Opties'.

3. Klik op 'Invoegtoepassingen' in het linkerpaneel van het venster 'Opties voor Outlook'.

4. Bekijk bij 'Actieve invoegtoepassingen voor toepassingen' de lijst met invoegtoepassingen.

5. Selecteer 'Outlook-invoegtoepassing voor iCloud'.

Lees meer over het beheer van invoegtoepassingen in Microsoft Outlook.

Je standaardaccount controleren in Outlook

In Outlook 2010 en nieuwer:

1. Klik op het menu 'Bestand'.

2. Selecteer 'Info' > 'Accountinstellingen' > 'Gegevensbestanden'.

3. Als iCloud als standaardaccount wordt vermeld in de kolom 'Opmerkingen', selecteer je een andere account en klik je op 'Als standaard instellen'.

Als Outlook niet wordt gesynchroniseerd

1. Sluit Outlook.

2. Open iCloud voor Windows en klik op 'Uitloggen'.

3. Voer je Apple ID en wachtwoord in en klik vervolgens op 'Inloggen'.

4. Klik op 'Contacten en Agenda's' uit en klik op 'Toepassen'.

De computer herstarten

Controleer na het herstarten van de computer of je het probleem hebt opgelost.

Als je nog steeds hulp nodig hebt

Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.