Roter skjermen på iPhone eller iPod touch

Skjermen på iPhone og iPod touch kan roteres for å vise apper i stående eller liggende modus. Finn ut hvordan du roterer skjermen på iPhone og iPod touch, eller få hjelp hvis funksjonen ikke virker.

Noen apper støtter ikke rotering, så det kan hende at skjermen ikke roteres selv om Lås i stående retning ikke er på.

Roter skjermen på iPhone uten Hjem-knapp

1. Sveip ned fra øvre høyre hjørne av skjermen for å åpne Kontrollsenter.

2. Trykk på Lås i stående retning-knappenBildet har ingen alternativ tekst for å forsikre deg om at innstillingen er av.

3. Hold iPhone sidelengs.

Hvis skjermen fremdeles ikke roteres, prøver du en annen app, som Safari eller Meldinger – disse skal virke i liggende modus.

Finn ut hvordan du roterer skjermen på iPad.

Bildet har ingen alternativ tekst

Roter skjermen på iPhone eller iPod touch med Hjem-knapp

1. Sveip opp fra bunnen av skjermen for å åpne Kontrollsenter

2. Trykk på Lås i stående retning-knappenBildet har ingen alternativ tekst for å forsikre deg om at innstillingen er av.

3. Hold iPhone eller iPod touch sidelengs.

Hvis skjermen fremdeles ikke roteres, prøver du en annen app, som Safari eller Meldinger – disse skal virke i liggende modus.